Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Domžale NK Celje NK Rudar NK Gorica NK Triglav NK Zavrč NK Krka

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

8 let

Na derbiju Olimpija premagala Maribor, primorska kluba prva zasledovalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Derbi 22. kroga Prve lige pred praznimi tribunami v Stožicah je dobila Olimpija, ki je premagala Maribor. Na ta način so se tekmeci zelo približali branilcem naslova.

Največ zanimanja je bil deležen večni derbi v Ljubljani, ki pa je zaradi kazni potekal pred praznimi tribunami. Olimpija je po porazu proti Mariboru na zaostali tekmi in Krki precej bolje začela tekmo in povedla po izjemnem golu z glavo Aleksandra Rodića ter podaji Damjana Trifkoviča. Rodić se je nazadnje v 1. SNL med strelce vpisal 15. novembra 2008, takrat še kot član Interblocka. Mariborčani bi lahko izenačili po nekaj več kot pol ure igre, vendar je bil Marcos Tavares v prepovedanem položaju. Pred koncem prvega polčasa pa je po akciji strelca prvega gola, ki je atraktivno podal s peto, ter podajalcu Miroljubu Kostiću zadel še Damjan Trifkovič. Po prekršku nad Martinom Milcem je bil izključen Dejan Djermanović, kljub temu pa je Olimpija le zmagala na derbiju.

Rudar je visoko premagal Triglav in zadržal stik z zgornjim delom lestvice. Koper po dragoceni točki v Ljudskem vrtu gosti Celje. Slovesnosti pa je bil deležen Matej Mavrič Rožič, ki je končal kariero igralca. Za zmago Koprčanov je bil najbolj zaslužen Goran Galešić, za Celjane pa je izjemen gol dosegel Blaž Vrhovec.

Nogometaši Zavrča so prvič nastopili brez Viktorja Trenevskega, ki je po porazu v Kranju presenetljivo dobil nogo. Goričani so iz zaselka ob slovensko-hrvaški meji, kjer so jeseni (kot edini v Prvi ligi Telekom Slovenije) osvojili vse tri točke, tudi tokrat odnesli popoln izkupiček. Vse tri zadetke za Goričane so prispevali Italijani, Massimo Coda, Filippo Boniperti in Gianluca Lapadula. Gostitelji so do častnega zadetka prišli v sodnikovem podaljšku, ko je bil z roba kazenskega prostora natančen Doris Kelenc. Kot zanimivost dodajmo, da je bilo ob začetku tekme v postavi obeh moštev le osem Slovencev, le dva pri Gorici, pri kateri na klopi ni bilo niti enega Slovenca.

Domžalčani so premagali Krko in se tako po točkah izenačili z Olimpijo na sredini lestvice.

Ne spreglejte