Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
21. 9. 2015,
12.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jose Mourinho Arsenal Chelsea Arsene Wenger

Ponedeljek, 21. 9. 2015, 12.24

8 let

Mourinho se le smehlja jokavemu Wengerju (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po katastrofalnem začetku Chelseaja v premier league ni bi malo takih, ki so napovedovali, da bi lahko Jose Mourinho ob morebitnem porazu proti Arsenalu že pakiral kovčke. A vse se je uredilo.

Chelsea je z 2:0 premagal Arsenal, ki je tako po zaušnici v Zagrebu prejel še eno s strani modrih tekmecev. Mourinhova četa se je nekoliko odlepila z dna, a je s sedmimi točkami daleč od vrha, vseeno pa ima denimo Arsenal, ki naj bi vsaj pogovorno na začetku sezone blestel, le tri več.

Topničarji so bili po izgubljenem derbiju jezni na sodnika Mika Deana, ki za umazane udarce ni kaznoval Diega Coste, izključil pa je kar dva Arsenalova nogometaša. Pordečeli Gabriel je bil izključen ravno zaradi provokacij rojaka v dresu Chelseaja.

"Arsenal se le enkrat ni pritoževal"

"Ne vem, o čem govorite," je v svojem slogu odgovoril Mourinho, ko so ga spraševali o obnašanju njegovih varovancev na igrišču. "Tekma je sestavljena iz različnih delov in kdor je boljši v večini, zmaga. Bili smo boljša ekipa. Bili smo dominantnejši, imeli vse pod nadzorom, je pa res, da nam je bilo po izključitvi Gabriela lažje," je nadaljeval Portugalec.

"Mislim, da sem proti Arsenalu igral šestnajstkrat, a zanimivo, samo enkrat se ni pritoževal in jokal. Ne bom trdil, a menim, da je bilo to zato, ker so tisto tekmo dobili. Nič novega ni bilo danes. Stari Arsenal, ki se vedno pritožuje," je bil ciničen Mourinho.

Mourinho: Imel bi čisto vsakega igralca Arsenala

Vsi vemo, da sta Mourinho in Wenger kot pes in mačka, zato so se pogovori in izmenjavanje mnenj nadaljevali tudi dan ali dva po tekmi. Kontroverzni Portugalec je zbodel še enkrat in dejal, da ima Arsenal izjemno moštvo, ki bi moralo vsako leto napadati naslov angleških prvakov. A resnica je malce drugačna.

"Čisto vsi igralci v Arsenalu so mi všeč. Povem vam, če bi bil kakšen od njih prost in ga Arsenal ne bi več hotel, bi odprtih rok sprejel vsakega. Arsenal ima vsako leto ekipo za prvaka, a na koncu vse skupaj izpade zelo klavrno," je med vrsticami sprožil še dodatnih nekaj puščic na račun svojega stanovskega "kolega" Wengerja, ki je nazadnje osvojil naslov angleškega prvaka v sezoni 2003/04.

Ne spreglejte