Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 8. 2013,
9.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jose Mourinho Wayne Rooney Chelsea Manchester United

Torek, 27. 8. 2013, 9.15

8 let

Mourinho postavil ultimat: Rooney se mora odločiti v 48 urah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Derbi na Old Traffordu ni navdušil. Otoška velikana nista želela tvegati, kakor da bi se zavedala, da se lovorike osvajajo na manjših tekmah. Nadaljuje se modra saga o Waynu Rooneyju.

Chelsea je na naslov gorečega tekmeca Manchester Uniteda poslal že dve ponudbi. Ne skriva, da bi rad v svojih vrstah pozdravil Wayna Rooneyja, a je na Old Traffordu naletel na gluha ušesa. Za zdaj. Angleški zvezdnik vse od maja dviguje prah zaradi nejasnega klubskega statusa in Fergusonove domneve, da želi zapustiti rdeče vrage. Derbi 2. kroga premierlige je v nasprotju z napovedmi začel v udarni postavi, saj ga je strateg rdečih vragov pred kratkim oklical za rezervnega napadalca. Pri tem se ni ustavil, ampak izstopal na dokaj siromašnem srečanju, ki ni ponudil zadetkov. Priložnosti so se lahko preštele na prste ene roke, pri najlepših pa je imel prste vmes tudi molčeči zvezdnik iz Liverpoola. Obramba Chelseaja je imela z njim veliko preglavic, pohvalil ga je tudi David Moyes. Trener Manchester Uniteda vztrajno ponavlja, da Rooney ni na prodaj. Škotski strateg tudi dodaja, da ga je v dobro voljo spravil odziv navijačev, saj so pokazali željo, da bi Wayne ostal na Old Traffordu.

Mourinho: Unitedu nočemo vzeti igralca na silo

Trener Chelseaja meni drugače. Jose Mourinho je na angleškem derbiju uresničil cilj, ostal neporažen pri branilcu naslova in ohranil dobro razpoloženje pred petkovim vrhuncem, evropskim superpokalnim dvobojem z Bayernom, na katerem se bo po dolgem času srečal s starim znancem Josepom Guardiolo. Do petka želi jasno vedeti, ali lahko računa na prihod Rooneyja ali ne. To je poudaril tudi po srečanju v Manchestru.

"Tisti, ki je začel zgodbo, bi jo moral tudi končati," razmišlja Portugalec. "Nismo nori, da bi velikemu klubu želeli na silo odvzeti igralca, ki ga noče prodati," poudarja Mourinho, a tudi pričakuje, da se bo Rooney v prihodnjih dveh dneh – odgovor pričakuje v 24 oziroma 48 urah – izrekel, ali želi ostati v Manchestru ali pa kariero nadaljevati kje drugje. Če bo ostal zvest rdečemu dresu, bodo modri, ki domujejo v Stamford Bridgeu, ob koncu prestopnega roka iskali zadnje okrepitve drugje. Prestopni rok se na Otoku izteče 2. septembra.

"Če želi ostati v Manchestru, je to njegova težava"

Kako se bo odločil Rooney? Na srečanju so ga s pohvalami obletavali navijači obeh klubov. Navijači Chelseaja so mu vzklikali, da bo pogodba z modrimi podpisana prihodnji teden, z aplavzom za trud in dobro predstavo so ga nagraditi tudi privrženci Uniteda. "Je pravi profesionalec. Igral je za svoj klub, za klub, ki ga plačuje, ter se trudil, da bi zadel v polno in nas premagal. Bil je fantastičen," ga je pohvalil Mourinho.

Nato je nadaljeval: "Če želi po tej tekmo zapustiti klub, je to njegova stvar. Če si je premislil in želi ostati, je to njegova težava. Lahko pa povem, da je odigral odlično tekmo in si zasluži pohvale." Zdaj je na potezi igralec. Kakšna bo njegova želja? Vrata so mu odprta tako v Manchestru kot (za primerno odškodnino) Londonu.

Ne spreglejte