Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
9. 4. 2013,
6.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Galatasaray Real Madrid Fatih Terim Jose Mourinho

Torek, 9. 4. 2013, 6.53

7 let, 12 mesecev

Mourinho opozarja: V Carigradu lahko izgubimo z 0:3

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Real bo drevi v Carigradu branil prednost treh zadetkov, ki si jo je proti Galatasarayu priigral na prvi tekmi četrtfinala lige prvakov v Madridu.

Jasno je, da je Real na čelu z najboljšim strelcem lige prvakov v tej sezoni, Cristianom Ronaldom, ki je zabil že devet golov v elitni evropski nogometni ligi, velik favorit. Da bi Galatasaray pred domačimi navijači nadoknadil zaostanek 0:3 v 90 minutah, bi se moral zgoditi čudež. Toda te so se v Carigradu že dogajali. Ne v 90 minutah, v finalu lige prvakov leta 2006 je Milan proti Liverpoolu ob polčasu vodil s 3:0, pa so Angleži v zgolj 45 minutah igre zadeli trikrat, izsilili podaljške in potem po enajstmetrovkah prišli do naslova v verjetno najbolj razburljivem finalu v zgodovini tekmovanja. Tudi zato so Madridčani pred tokratnim gostovanjem previdni, čeprav so v odlični formi, imajo odlično ekipo in visoko prednost.

Turki brez prvega zvezdnika

Velik minus za Turke, ki so konec tedna v prvenstvu s 3:1 premagali Mersin Idmanyurdu, je, da ne bodo mogli računati na daleč najboljšega strelca moštva Buraka Yilmaza, ki je na prvi tekmi v Madridu prejel rumeni karton zaradi domnevnega simuliranja enajstmetrovke. Povsem neupravičeno. Turki so se pritožili, a neuspešno.

Pri Galatasarayu ne bo niti branilca Danyja Nounkeuja, ki je prav tako kaznovan. Tudi Madridčani, ki so bili v prvenstvu konec tedna podobno prepričljivi in Levante odpravili s 5:1, bodo oslabljeni. Kaznovana sta branilec Sergio Ramos in izkušeni vezist Xabi Alonso. Poškodovan je Brazilec Kaka.

Vse govori v prid gostov

Galatasaray sicer ni preveč prepričljiv pred domačimi navijači v ligi prvakov v tej sezoni. Zmagal je le enkrat v štirih tekmah. Tudi statistika prejetih in danih golov ne govori ravno v prid Turkov. Od osmih ekip, ki se še borijo za naslov v ligi prvakov, so zabili najmanj golov (enajst) in jih prejeli največ (dvanajst).

Real je na drugi strani že kar dvanajst tekem zapored neporažen v elitni evropski nogometni ligi. Še en podatek, ki govori močno v prid Madridčanov. V kar 41 od 54 tekmah na izpadanje v Evropi, ko so zmagali na prvi, domači tekmi, so potem napredovali. Na povratnih tekmah so trikrat branili prednost 3:0 in se vsakič veselili napredovanja.

Mourinho bo zadovoljen le z zmago

"Na prvi tekmi smo želeli igrati nogomet. Nismo se branili in Madrid zapustili z dvignjenimi glavami. Nismo se osramotili. Moramo pa vedeti, da smo igrali proti eni izmed najboljših ekip na svetu. Tudi tokrat so naši cilji isti. Seveda so gostje v veliki prednosti, a predali se ne bomo. Igrali bomo nogomet, napadali in videli bomo, kaj nam bo to prineslo. Želim, da naši navijači uživajo v tem, kar bodo pokazali moji nogometaši. Seveda je jasno, kdo je favorit, a upanje umira zadnje," so bile besede, s katerimi je sedmo silo pred tekmo nagovoril Fatih Terim, trener Galatasaraya. "Že takoj po prvi tekmi sem mojim nogometašem rekel, da se lahko zgodi marsikaj. Tudi to, da v Carigradu izgubimo z 0:3. Zato moramo biti še kako previdni. Še zdaleč ni nič odločenega. V Turčiji je vselej vroče, to sem pred leti, ko sem s Portom gostoval pri Denizlisporju, izkusil tudi sam. Čaka nas peklensko vzdušje. Dobro vem, da se nogometaši Galatasaraya še niso predali. Bom pa zadovoljen le, če ne bomo izgubili. Če bomo napredovali, ampak izgubili z 0:2 ali 1:3, se v Madrid ne bom vrnil zadovoljen. Tudi v Carigradu si želim zmage moje ekipe," pa je odločno igro svojega moštva napovedal trener Reala Jose Mourinho.

Ne spreglejte