Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
3. 11. 2014,
17.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jose Mourinho Chelsea NK Maribor NK Maribor Ljudski vrt

Ponedeljek, 3. 11. 2014, 17.58

8 let

Mourinho o tem, kako je Chelsea povozil Maribor

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaše Chelseaja v Mariboru zanima le zmaga. Zahteva jo tudi trener Jose Mourinho in sporoča: ''Če hočemo osvojiti prvo mesto v skupini, moramo osvojiti vsaj 12 točk.'' Zdaj so pri sedmih ...

V sredo bo Ljudski vrt pokal po šivih, slovenski prvaki pa se bodo poskušali v boj z otoškim velikanom spustiti bolj enakovredno, kot so to storili na tekmi v Londonu, ki so jo izgubili z visokih 0:6. Da vijolic pri vodilnem angleškem klubu ne bo čakalo veliko milosti, je mogoče razbrati iz besed njegovega trenerja Joseja Mourinha, ki bi si rad v skupinskem delu lige prvakov čim prej zagotovil število točk, dovoljšnje za uresničitev zadanega cilja.

''Zdaj imamo sedem točk, kar še ne zadostuje za naš cilj. Če hočemo osvojiti prvo mesto v skupini, moramo osvojiti vsaj 12 točk, če pa hočemo le napredovati, jih moramo najverjetneje osvojiti vsaj deset,'' je napovedal Portugalec, ki s svojo ekipo vodi v skupini G.

Ni osredotočen na 6:0, ampak na remija Maribora

Preprečiti želi, da bi med igralci v slačilnici Chelseaja zavladala lahkomiselnost. Po prepričljivi zmagi na štadionu Stamford Bridge, ko je moral slovenski vratar Jasmin Handanović v svojo mrežo po žogo kar šestkrat, bi se lahko med zvezdnike v modrih dresih prikradlo podcenjevanje nasprotnika, zato je Mourinho posegel po preverjenem receptu. Igralcem želi vcepiti dodatno motivacijo ter jih opozoriti, da je Maribor ranljiv, a še vedno nevaren tekmec.

Zato jim je še enkrat opisal potek mariborske evropske zgodbe v tej sezoni, ki je do gostovanja v Angliji spominjala na pravljico, saj so bili izbranci Anteja Šimundže neporaženi na osmih zaporednih srečanjih. ''Želim ostati osredotočen na preostali tekmi Maribora v skupinskem delu lige prvakov. Na remi s Sportingom in Schalkejem. Podoben občutek želim prenesti tudi na igralce, '' je po poročanju angleškega portala West London Sport pojasnil eden od najbolj opevanih trenerjev na svetu.

Maribor so pustili brez možnosti

''Igralci morajo dojeti, da smo Maribor s 6:0 premagali zaradi tega, ker smo igrali zelo dobro. Zaradi tega, ker smo jih povozili v prvem polčasu in smo jih pustili brez možnosti. To pa nam je uspelo le zaradi svojega resnega pristopa,'' jih je posvaril, da morajo z enako krvoločnostjo kreniti tudi v mariborski spopad, ki bi Chelseaju lahko že zagotovil deset točk in morda zagotovljeno napredovanje, pa čeprav bodo do konca skupinskega dela odigrali še dve tekmi.

Žal je žreb odločil tako, da se slovenski prvaki z Londončani pomerijo v tretjem in četrtem krogu, saj bi lahko Mourinho v primeru, če si bo preboj v osmini finala zagotovil že po srečanju v Mariboru, na zadnjih tekmah v skupini privoščil nekoliko počitka najboljšim igralcem. To pa bi bila voda na mlin Sportinga in Schalkeja, neposrednih tekmecev Mariborčanov za mesta, ki zagotavljajo igranje v Evropi tudi spomladi.

Ne spreglejte