Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
3. 7. 2015,
16.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Falcao Chelsea Jose Mourinho

Petek, 3. 7. 2015, 16.34

8 let

Mourinho dobil Kolumbijca, ki se mu je posmehoval ves Otok

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kolumbijski nogometni zvezdnik Falcao se v dresu Manchester Uniteda ni naigral. Zdaj bo kot posojeni nogometaš Monaca iskal srečo pri velikem angleškem tekmecu, Mourinhovem Chelseaju.

Če je do leta 2014 veljal za enega najbolj spoštovanih napadalcev in rojenih strelcev na svetu, pa se ga od takrat naprej drži smola. Najprej je moral zaradi hude poškodbe kolena odpovedati sodelovanje na svetovnem prvenstvu v Braziliji (2014), v prejšnji sezoni pa ga je Monaco posodil Manchester Unitedu, kjer pa so lahko navijači rdečih vragov njegove zadetke prešteli le na prste ene roke.

Njegovi dosežki niso bili niti najmanj enakovredni bogatim prejemkom, ki jih je bil deležen do konca sezone, v kateri si sploh ni izboril mesta v začetni enajsterci. Na koncu je obveljal za enega največjih razočaranj v angleškem prvenstvu in komaj čakal trenutek, da bo konec sezone, ko bo lahko zamenjal delodajalca.

Pri van Gaalu ni blestel, kako bo pri Mourinhu?

Usoda je hotela, da bo še naprej vztrajal na Otoku. Iz Manchestra se je preselil v London, kjer ga bo v staro formo skušal vrniti Jose Mourinho. Kolumbijec se pri strategu rdečih vragov Louisu van Gaalu ni naigral, zdaj pa želi nogometnemu svetu dokazati, da še ni pozabil, kako dosegati zadetke. Z angleškim prvakom je sklenil enoletno pogodbo, na štadionu Stamford Bridge pa bo zaigral kot posojeni nogometaš Monaca.

Kolumbijec je star 29 let. Najlepše trenutke v karieri je podaril Portu in madridskemu Atleticu. Pred tremi leti je zablestel na evropskem superpokalnem srečanju, na katerem so rdeče-beli iz Madrida zasenčili modre iz Londona. Falcao je dosegel tri zadetke in se navijačem Chelseaja predstavil v najboljši mogoči luči.

Kolumbijca bodo v slačilnici bogatega londonskega kluba pričakali številni znanci. S tremi si je delil slačilnico v španski prestolnici (Thibaut Courtois, Filipe Luis in Diego Costa), z enim pa sodeluje v izbrani vrsti (Juan Cuadrado). Pred kratkim sta se predstavila na južnoameriškem prvenstvu v Čilu, kjer pa se Falcao ni preveč izkazal.

Za mesto v konici napada Chelseaja bosta v sezoni 2015/16 kandidirala še prvi strelec Costa ter Francoz Loic Remy.

Ne spreglejte