Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 11. 2013,
14.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jose Mourinho Chelsea Schalke Basel

Sreda, 6. 11. 2013, 14.23

8 let

Mourinho: 3:0 s tekme v Nemčiji ne predstavlja prav nič

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V skupini E bi Chelsea v primeru druge zaporedne zmage nad Schalkejem naredil velik korak k osvojitvi prvega mesta, Basel pa računa na domače tri točke s Steauo in priključitev v boj za osmino finala.

Nogometaši Chelseaja so v ligo prvakov vstopili kot absolutni favoriti v skupini E, a že na prvi tekmi doživeli hladno prho. Po domačem porazu z Baslom je šlo hitro na bolje. Zdaj modre čaka priložnost, da pozdravijo tretjo zaporedno zmago in se utrdijo na prvem mestu. Da so rudarjem iz Gelsenkirchna zelo neugoden tekmec, so dokazali pred dvema tednoma, ko so jih v gosteh odpravili s 3:0. "Schalke je zahteven nasprotnik. Rezultat 3:0 s tekme v Nemčiji ne predstavlja prav nič. Schalke v gosteh dosega zelo dobre rezultate. Ne samo v nemški bundesligi, pač pa tudi v evropskih tekmovanjih. Očitno so na gostovanjih bolj sproščeni," ostaja previden Jose Mourinho, ki zaradi poškodbe mišice ne bo mogel računati na junaka nedavnega srečanja v Porurju.

Španec Fernando Torres je vpisan na seznam poškodovanih, v konici napada ga bo zamenjal Kamerunec Samuel Eto'o, ki je namesto El Nina v igro vstopil že na zadnji prvenstveni tekmi v Newcastlu. Chelsea je na St. James Parku izgubil in prekinil niz šestih zaporednih zmag. Portugalec ne bo mogel računati niti na Ryana Bertranda.

V nemškem taboru so veseli, da ne bo španskega napadalca, a se zavedajo, da bodo nevarnosti pretile z drugih strani. "Naš cilj je, da se izognemo hitro prejetemu zadetku. Moramo ostati zbrani, saj nočemo, da bi morali že kmalu loviti zaostanek in se odpreti, kar bi bilo pogodu Chelseaju," meni Jens Keller, ki postaja specialist za gostovanja. Na zadnjih sedmih tekmah v gosteh je sladkost zmage izkusil kar šestkrat. Po dolgi odsotnosti se vrača Kyriakos Papadopoulos, ki bi že lahko kandidiral za nastop. Prejšnji teden je zaigral za rezervno ekipo Schalkeja. Manjkali bodo Jefferson Farfán, Chinedu Obasi, Marco Höger in Klaas-Jan Huntelaar.

Obeta se napeta tekma. Švicarski prvak potrebuje tri točke, da se vključi v boj za napredovanje, romunski pa bi se z zmago izenačil z Baslom ter ohranil možnosti za nadaljevanje evropskega plesa tudi v spomladanskem času. "Remi ne ustreza nobenemu. Moramo odigrati boljše kot v Bukarešti, predvsem v zaključkih napadov," pravi Murat Yakin, ki se pripravlja na novo taktično razporeditev Steaue. "Zaigrali bomo bolj napadalno," sporoča Laurenţiu Reghecampf, ki s Steauo v domačem prvenstvu še ni doživel poraza. V soboto je remiziral v Brasovu, tokrat želi v Švici osvojiti vse tri točke. Basel je v treh nastopih zbral štiri, Steaua pa le eno točko.

Ne spreglejte