Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
3. 2. 2020,
20.30

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,21

2

Natisni članek

Daniele De Rossi izbor z družabnih omrežij Jose Mourinho Mikel Arteta Erjona Sulejmani Wayne Rooney Cristobal Daniel Maldini Neymar Ciro Immobile Bruno Silva

Ponedeljek, 3. 2. 2020, 20.30

4 leta, 2 meseca

Izbor z družabnih omrežij (3. februar)

Šov Mourinha, jezni Neymar in zimzeleni Rooney

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,21

2

Ponedeljek je in čas je za Sportalov izbor z družabnih omrežij. Kaj (ob)nogometnega se je v svetu dogajalo v prejšnjem tednu? Preberite in poglejte, kaj smo našli. Tokrat je dogodkov več kot deset, in to brez Cristiana Ronalda, ki je stalni gost te rubrike.

Bo ogenj AC Milana prižgal Maldini?

AC Milan je le še bleda senca nekdanjega italijanskega in evropskega velikana. Sedemkratni zmagovalec lige prvakov se zadnja leta muči v italijanskem prvenstvu, v Evropi pa igra, pa še to ne vedno, le v drugorazredni ligi Europa. Tudi v tej sezoni mu ne kaže najbolje, trenutno zaostaja sedem točk za vodilno četverico in prav nič se ne zdi, da bi se Rossoneri vrnili v ligo prvakov, da o osvojitvi kakšnega scudetta niti ne govorimo.

A nekaj dodatnega upanja je navijačem Milana vnesel dogodek v izdihljajih nedeljske tekme na San Siru, saj je za rdeče-črne debitiral 18-letni Daniel Maldini, sin slovitega Paola Maldinija in vnuk Cesareja Maldinija. Milančani so v obdobju igranja Danielejevega očeta in dedka osvojili kar šest evropskih naslovov, 11-krat pa so bili tudi italijanski prvaki. Edina razlika med omenjenimi tremi je, da sta bila Paolo in Cesare branilca, mladi Daniel pa se bolje znajde v napadu.

Poglejte, zakaj je Neymar dobil rumeni karton

Naslednja zgodba bo nekaterim všeč, spet pa drugim ne. So tisti, ki ljubijo Neymarja, in tisti, ki ga ne morejo videti. Brazilec si je pri visoki zmagi nad Montpellierom dal duška in z nekaterimi potezami spravljal ob živce ne samo nasprotnike, ampak tudi sodnika Jeroma Brisarda, zato je ta po atraktivnem preigravanju, tako imenovani mavrici, Brazilca poklical k sebi in mu zabičal, naj tega ne počne več, saj naj bi s tem kazal nespoštovanje do nasprotnikov.

Neymar seveda ni mogel ostati tiho, po burnem odzivu pa je prejel rumeni karton. "Samo igram nogomet, on pa mi pokaže rumeni karton, povej mu, da se to ne sme," se je Brazilec izpovedal soigralcu Marcu Verattiju, ki seveda kljub protestom ni mogel ničesar rešiti.

Neymar je čutil, da se mu je zgodila velika krivica, zato je svoje nestrinjanje glavnemu delivcu pravice izrazil tudi na poti v slačilnice, nato pa se je z mislimi že preselil na rojstnodnevno zabavo, na kateri gostje pri sebi niso smeli imeli mobilnih telefonov in drugih naprav. Neymar dobro ve, zakaj.

Je Brazilčeva "mavrica" res žalila nasprotnike?

  • Da.
    11,50 %
    49 glasov
  • Ne.
    88,50 %
    377 glasov
Oddanih 426 glasov

Ko vročekrvnim Srbom zavre kri

Na pripravljalni tekmi med srbskim Radničkim in kazahstanskim Irišem sta trenerja poskrbela, da se je prijateljski obračun končal predčasno. Po grobem prekršku se je začelo prerivanje med igralci, vse skupaj pa je začel komentirati tudi trener Radničkega Milorad Kosanović.

Nekdanji trener Olimpije se ni ustavljal, besede so se stopnjevale, postajale so vse glasnejše, zato mu ni ostal dolžen niti rojak na klopi Kazahstancev Milan Milanović. Ni prav veliko manjkalo, da bi izbruhnil še fizični obračun. Ne bomo pisali, kaj sta govorila drug drugemu, a hitro se vidi/sliši, da prav nič lepega. Srečanje je bilo prekinjeno v 81. minuti pri izidu 1:1.

Legenda Rome držala obljubo

Legendarni nogometaš Rome Daniele de Rossi, ki je v začetku tega leta v dresu Boce končal svojo športno pot, je izpolnil svojo otroško željo: da si med najbolj gorečimi navijači Rome v civilu ogleda rimski derbi proti Laziu. Vse skupaj je izpeljal s pomočjo maske, za katero je porabil več ur, na koncu pa mu je zaigralo srce. Neopažen je lahko vse srečanje mirno spremljal vroč obračun, ki pa se je na končal z 1:1.

Hitel na intervencijo, zdaj se mu smejijo

Na obračunu portugalske lige med Sportingom in Brago, ki so ga z 1:0 dobili drugi, smo bili priča tudi nekaj bližnjim dvobojem, ki so mejili na fizični obračun. Enega od njih je poskušal preprečiti tudi stranski sodnik, a v vsej naglici je prepozno začel zavirati in se ob trku v igralca Brage znašel na zadnji plati. V trenutku je postal spletna senzacija in dokaz, da je velikokrat dobrota tudi sirota. Glavo gor, sodnik, naslednjič bo bolje.

Privlačna Albanka: Nogometaši so slabi ljubimci

Zdaj že nekdanja žena švicarskega nogometaša Blerima Džemailija, Erjona Sulejmani, ki nam je zaradi lepote v oči padla na Euru 2016, je odkrito spregovorila o svojem nekdanjem zakonu in življenju žene znanega nogometaša. "Nogometaši niso posebni biseri v postelji. Vse raje opravijo sami," je odkrito spregovorila za srbski medij in dodala, da je Blerima spoznala, ko je postala mis Albanije.

"Ko sem izvedela, da je nogometaš, nisem želela biti z njim. Najbrž sem že takrat vedela, kako težko je biti nogometaševa žena. Povsem zapostaviš svoje življenje in ves čas menjaš države, mesta in službe. Ni lahko," je še dodala Sulejmanijeva, ki zdaj uživa samsko življenje, vprašanje pa je, koliko časa še, saj je gospa Seuljamni videti takole ...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una delle foto che porto nel cuore! #erjonasulejmani ❤️US❤️

A post shared by Erjona Sulejmani (@erjona_sulejmani) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🦋 #erjonasulejmani

A post shared by Erjona Sulejmani (@erjona_sulejmani) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🖤 #erjonasulejmani #shooting #gq #gqitalia

A post shared by Erjona Sulejmani (@erjona_sulejmani) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🦋 #erjonasulejmani

A post shared by Erjona Sulejmani (@erjona_sulejmani) on

 

Trener Arsenala s smešnim izgovorom

Pri Arsenalu tudi po zamenjavi trenerja ne cvetijo rožice. Španec Mikel Arteta je zadnjih štirih tekmah v premier ligi osvojil le štiri točke, topničarji pa zasedajo skromno 10. mesto. Konec tedna je Arsenal brez zadetkov remiziral pri Burnleyju. "Pogoji za igranje so bili zelo težki. Trava je bila prevelika, namočili je niso in vse skupaj pripomore k temu, da ni mogoče igrati, kot bi si želel," je potarnal španski strokovnjak in poskrbel, da se navijači Arsenala spet držijo za glavo, drugi ljubitelji nogometa pa so se čudnemu izgovoru od srca nasmejali.

Česa takšnega pa še ne ...

V nogometu smo videli že marsikaj, a to, kar se je zgodilo v drugi španski ligi, je naravnost noro. Na obračunu med ekipama Fuenlabrada in Girona je v 68. minuti sodnik izključil domačega nogometaša Cristobala. Ko se je ta najbrž že prhal, so iz sobe za VAR sporočili, da prekršek ni bil za rdeči karton, ampak le za rumenega, zato so 35-letnega vezista poklicali na zelenico, a darila ni sprejel, kot bi ga moral.

Cristobal se je takoj zapletel v prepir z Alexom Granellom, naslonila sta se s čelom, sodnik pa je petelinoma nemudoma pokazal rumeni karton, kar je pomenilo, da mora Cristobal spet zapustiti zelenico. Če ne bi imeli dokaza, zgodbi zagotovo ne bi verjeli. Noro.

Če imaš take prijatelje, sovražnikov ne potrebuješ

Iz Brazilije prihaja posnetek, ki vas ne bo pustil ravnodušnih. V 4. krogu tekmovanja Campeonato Catarinense je nogometaš gostujočega Avaia Bruno Silva ob zamenjavi dražil navijače ekipe Figuirense in izzval vsesplošno jezo. Dva izmed navijačev domače ekipe sta se mimo varnostnikov prebila na zelnico in želela obračunati s Silvo.

Posredoval je kar rezervni vratar Aiva Gledson in navijača podrl na tla, v tistem trenutku pa je z vso silo pritekel še Silva ter poskušal v glavo brcniti navijača. To je storil tako slabo, da je zadel svojega klubskega kolega, ta pa je močno brco v glavo preživel, kot da se ni nič zgodilo. Vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi brco prejel navijač.

Ste vedeli, da Rooney še brca? Pokazal je, da je še vedno kralj!

Angleški nogometni zvezdnik Wayne Rooney še vedno zna. To je pokazal pretekli konec tedna na obračunu angleške druge lige med Derbyjem in Stoke Cityjem, ki so ga ovni dobili s kar 4:0. Tretji zadetek za Derby je s prostega strela dosegel ravno Rooney in pokazal, da pri 34 letih še ni za v staro šaro.

Najboljši strelec Manchester United in angleške izbrane vrste vseh časov je v začetku sezone igral za Orlando, v začetku januarja pa se je pridružil ovnom, kjer opravlja vlogo trenerja in igralca.

Kralj strelcev z novo mojstrovino

Čeprav je težko verjeti, je Italijan Ciro Immobile najbolj vroči napadalec v Evropi. Dosegel je kar 25 zadetkov, kar pomeni 11 več od Lionela Messija in šest več od Cristiana Ronalda. Napadalec Lazia je blestel tudi pri visoki zmagi (5:1) nad Spalom, ko je prispeval dva zadetka. Še posebej lep je bil tisti za 3:0, ko je naprej žogo med nogama poslal branilcu, preigral vratarja, nato pa iz nemogočega položaja z lobom prek vratarja in branilca zadel v polno. Obramba Spala ni mogla verjeti, kaj se je zgodilo, in izgubila vsakršno upanje, da bi lahko na tej tekmi sploh še kaj iztržili.

V Evropi mu trenutno ni para:

Kaj pa tole? Dame in gospodje, besedo ima Mourinho.

Obračun med Tottenhamom in Cityjem je opravičil status najzanimivejše tekme v preteklem krogu angleške premier league. Še posebej razburljiv je bil prvi polčas, ko je Jose Mourinho znova pokazal, da je eden od najbolj zabavnih trenerjev v nogometni karavani. Pisala se je 37. minuta, ko je bil v kazenskem prostoru Londončanov strojen prekršek nad Sergiem Agüerom, a je sodnik Mike Dean pokazal, naj se igra nadaljuje. Kar tri minute pozneje je dobil opozorilo, da pregledujejo sporno dogajanje, VAR pa se je določil enajstmetrovko za City. Mourinho ni mogel verjeti svojim očem, kaj se dogaja, cinično se je smehljal, ko je njegov kapetan Hugo Lloris ubranil strel Ilkayja Gündogana, nato pa naj bi Francoz v boju za žogo podrl še Raheema Sterlinga.

Enajstmetrovko so dosodili tri minute po prekršku:

Zadišalo je ponovi enajstmetrovki, a je VAR v drugem pregledu na tekmi ni dosodil. Portugalec se je veselo usedel na klop, srknil požirek vode, ko je njegovemu pomočniku padlo na pamet, da bi moral Sterling za samostojen padec v kazenskem prostoru dobiti še drugi rumeni karton. Dosegla nista nič, a Mourinho in njegov pomočnik sta poskrbela za enega od najbolj komičnih vložkov v vsej zgodovini premier league. Česa takega si ne moreš izmisliti. Jose, nikoli se ne spremeni.

Mourinho se je naprej smehljal, nato pa je izstrelil kot puščica ...

Sterling je želel izsiliti še eno enajstmetrovko. VAR se je odločil, da ni prekrška, a če ni prekrška ...

Ne spreglejte