Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
11. 7. 2015,
13.28

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

FC Koper NK Luka Koper Ante Guberac Rodolfo Vanoli Prva liga Telekom Slovenije Bonifika

Sobota, 11. 7. 2015, 13.28

4 leta, 6 mesecev

Moti jih, ker jih drugi ne upoštevajo resno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Koprčani so prejšnjo sezono končali zmagoslavno. Osvojili so pokal in ujeli Evropo, pri tem pa se niso ustavili, ampak si prilastili še superpokal. Bodo enakovredni Mariboru tudi v prvenstvu?

Nogometaši Kopra so v prejšnji sezoni vse stavili na pokalno tekmovanje. Ko so prišli do spoznanja, da pobeg s spodnje polovice razpredelnice ni več mogoč, so naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da so na finalnem srečanju izkoristili prednost domačega igrišča in si pet minut pred dvanajsto zagotovili Evropo. V prvenstvu so bili neprepoznavni in izgubljali ogromno točk, v pokalu pa so se jim uresničile želje. Sovpadle so s prihodom Rodolfa Vanolija. Ko se je italijanski strateg na željo predsednika vrnil, je obrambna vrsta čez noč postala trdnejša, v slačilnico pa se je spet naselila samozavest.

Osvajanje lovorik na Bonifiki postaja že del tradicije, saj so Koprčani v novo sezono, vsaj kar se tiče domačih tekmovanj, vstopili s superpokalnim srečanjem, na katerem so po loteriji kazenskih strelov odpravili Maribor. Napovedi predsednika, izrečene po osvojenem pokalu, da bi lahko sezona 2015/16 predstavljala prelomnico, Koper pa bi lahko v Prvi ligi Telekom Slovenije resneje konkuriral vijolicam, so prejele prvo potrdilo.

Vikingur je padel, kako bo proti Hajduku?

''Ne bojimo se nobenega. Z Mariborom smo pred kratkim igrali za lovoriko in jo osvojili. Koper je tega zmožen. Je pa vprašanje, koliko lahko zdržimo na dolgi tek. Maribor nima le dveh kakovostnih, ampak bi rekel kar tri ekipe. Ima zelo dolgo klop in večji izbor igralcev. Je v prednosti, saj je finančno najbolj stabilen slovenski klub, je pa treba priznati, da so si to njegovi fantje sami priborili in temu ne gre oporekati,'' je Ante Guberac pohvalil državnega prvaka, ki mu v evropskih tekmovanjih želi veliko sreče.

Ponosen je, da so se kanarčki nedavno enakovredno kosali z Mariborom, za še boljše počutje je poskrbelo napredovanje v drugi krog kvalifikacij za ligo Europa. Padel je islandski Vikingur. Resda težje, kot je bilo pričakovati po zmagi v Reykjaviku, a še toliko slajše, ker se bo Koper v drugem krogu pomeril z velikim sosedom, splitskim Hajdukom, s katerim je neposredno povezano kar nekaj koprskih igralcev.

Če bodo napovedi pravilne, si bodo priigrali obstanek

Koprčani imajo velike cilje v prvenstvu, a jih nočejo omenjati naglas, saj se bojijo, da bi s tem škodovali ekipi in ji na pleča naprtili preveliko breme.

''To bo zanimivo prvenstvo. Imamo Maribor, Olimpija se je okrepila, Celje je izgubilo Verbiča, a pripeljalo veliko novih igralcev, Domžale imajo skoraj vsak teden novega igralca, tudi Zavrč veliko kupuje … Mnogi napovedujejo, da se bodo uvrstili med najboljše, najbolj pa je zanimivo, da skoraj vsak ne upošteva Kopra. Kar lahko rečem za nas, je le to, da bomo igrali tekmo po tekmo. Če bo tako in se bodo napovedi ostalih izkazale za pravilne, potem se bomo izognili boju za obstanek. Imamo pa seveda svoje cilje,'' se je v nekoliko posmehljivem tonu izrazil predsednik Guberac.

Zgodnji začetek sezone zaradi evropskih izpitov ga ni spravil v dobro voljo, saj nima Koper na voljo 25 enakovrednih igralcev, tako da bo težko spočil najboljše. ''Morda lahko na tekmo spočijemo štiri do pet igralcev, več si pa ne moremo privoščiti. Evropa bo prinesla svoje posledice. O Domžalah še ne razmišljamo, zdaj smo z mislimi pri Hajduku. Splitčani so favoriti, a to še zdaleč ne pomeni, da smo odpisani. To bo poslastica za fante ter idealna priložnost, da igrajo tako kot znajo, brez pritiska. Cilj štirih tekem v Evropi smo izpolnili, če bo še kaj več, bomo še bolj zadovoljni,'' je pojasnil oče koprskega kapetana, ki v prihodnjih sezonah pričakuje še močnejši Koper. Tako dober, da bi lahko v Evropi odigral tudi šest, morda celo osem tekem.

Najprej pa si bodo morali priigrati mesto v Evropi, zato si ne smejo več dovoliti tako ponesrečene sezone, kot je bila prejšnja. S povratnikom Vanolijem so ujeli že dve lovoriki, tako da za kaj podobnega verjetno ni bojazni …

Ne spreglejte