Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 3. 2016,
11.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Arsene Wenger Luis Suarez Neymar

Četrtek, 17. 3. 2016, 11.06

6 let, 7 mesecev

Mojstrovina Suareza in nov rekord Messija (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Foto: Reuters

Kot se je napovedovalo že po žrebu parov za osmine finala lige prvakov, Arsenal za veliko Barcelono ni predstavljal resne grožnje. Branilka naslova je s skupnim izidom 5:1 odpihnila Londončane.

Barcelona je večino dela opravila že v Londonu, ko je zmagala z 2:0, pred domačimi gledalci pa je kljub neprepričljivi predstavi zmagala še enkrat in se s pol moči uvrstila v deseti zaporedni četrtfinale lige prvakov. Na drugi strani je Arsenal že šestič zapored obstal v osmini finala.

"Če potegnemo črto, smo videli dobro tekmo med dobrima ekipama. Lahko sem zadovoljen s prikazanim, z rezultatom seveda manj. Če pogledamo obe tekmi, smo si pripravili veliko priložnosti, in to proti trenutno najboljši ekipi v Evropi, ki ima v napadu tri umetnike. Ti lahko zadenejo v čisto vsakem trenutku, ni kar tako," po ponovnem izpadu že na prvi stopnički izločilnih bojev ni bil preveč razočaran trener Arsenala Arsene Wenger.

Francoz je celo mnenja, da so imeli po izenačenju na 1:1 priložnost za veliko senzacijo, a je niso izkoristili. "Ko smo izenačili na 1:1, smo imeli priložnost, da dosežemo še drugi zadetek, kar bi lahko vodilo v presenečenje. Na klopi sem čutil, da je Barcelono zadetek presekal in jo omamil. Ni bila več tako prepričljiva kot prej, a nismo znali zadeti in končalo se je, kot se je," je dodal francoski trener.

Wenger o Messiju, Neymarju in Suarezu: Tako dobri, da kar boli

"MSN? Ti trije fantje so skupaj res izjemni. Iz nič si pripravijo priložnost za zadetek, tukaj še posebej izstopa Messi. Nikoli ne naredi napake pri sprejemu žoge, ne glede to, od kod ta prileti. Moramo občudovati umetnost teh fantov, ki normalno življenje spreminjajo v umetnino. To zelo cenim in spoštujem, a me po drugi strani tudi boli, da so tako dobri," je triu fantasticus laskal 66-letni Wenger.

Mojstrovina Suareza in nov rekord Messija

Luis Suarez je v tej sezoni izjemen in svojo moč je pokazal tudi proti Arsenalu. Dosegel je zadetek, za katerega še sam ne ve, kako mu je uspel. "Ne vem, kako sem zadel žogo, a šla je v gol, kar je najpomembneje," se je po tekmi smejalo Suarezu, ki je na 42 tekmah v tej sezoni dosegel že 43. zadetek.

Naslonite se v naslanjač in uživajte:

Pod nov mejnik se je na tekmi proti Arsenalu podpisal kdo drug kot Messi. Argentinec je topničarjem v ligi prvakov zabil še deveti zadetek, kar do zdaj ni uspelo še nikomur. Do zdaj še noben nogometaš posameznemu klubu v tem tekmovanju ni zabil toliko zadetkov. A Messi je Messi in nič ne kaže, da bi se kralj, ki bo junija star 29 let, kaj kmalu ustavil.

Skoraj zagotovo bodo izboljšali lanski rekordni dosežek

Pri zmagi s 3:1 so vsi člani MSN dosegli po zadetek in svoj skupni izkupiček v tej sezoni dvignili na 106 zadetkov (Suarez 43, Messi 37, Neymar 26).

V pretekli sezoni so Argentinec, Urugvajec in Brazilec skupaj dosegli 122 zadetkov in kaj lahko se zgodi, da to številko do konca te sezone tudi presežejo. Odigrati morajo namreč še devet tekem v la ligi, eno v finalu kraljevega pokala, čakata pa jih vsaj še dve tekmi v ligi prvakov.

Ne spreglejte