SiolNET. Sportal Nogomet
1,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Modriću bodo za lažno pričanje sodili v Zagrebu namesto v Osijeku

1,21

termometer

Luka Modrić
Foto: Getty Images

Hrvaško vrhovno sodišče je odločilo, da postopek proti kapetanu hrvaške nogometne reprezentance in najboljšemu nogometašu mundiala v Rusiji Luki Modriću prestavi iz Osijeka v Zagreb. Modrića bremenijo lažnega pričanja na sojenju za gospodarski kriminal proti šefu nogometnega kluba Dinamo, Zdravku Mamiću.

Hrvaško vrhovno sodišče je prestavilo sojenje predvsem zaradi znižanja stroškov postopka, ker so priče in sodni izvedenci večinoma iz Zagreba, tudi Modriću je bolj enostavno na naroke prihajati iz Madrida, kjer igra za Real, v Zagreb, kot pa v Osijek, je poročal hrvaški novičarski portal telegram.hr.

Hrvaško tožilstvo bremeni Modrića, da je, v primerjavi z izjavami preiskovalnemu tožilcu leta 2015, na sojenju Mamiću in še trojici zaradi domnevnih finančnih malverzacij in utaje davkov v Dinamu, junija lani zavestno spremenil svoje izjave glede spornih pogodb z Mamićem o razdelitvi zaslužka pri morebitnem prestopu v drug nogometni klub.

Luka Modrić Sportal Modrić bo plačal milijon evrov in se izognil zaporu

Tožilstvo poudarja, da je Modrić to počel kljub opozorilom sodišča med obravnavo, da mora na obravnavi govoriti zgolj resnico, ter da je krivo pričanje kaznivo dejanje. Če bo sodišče ugotovilo, da je šlo za krivo pričanje, Modriću grozi zaporna kazen od šest mesecev do pet let.

Medtem je osiješko sodišče zavrnilo zahtevo tožilstva, da bi določili preiskovalni pripor za Mamića v drugem primeru gospodarskega kriminala v Dinamu. Z drugo obtožnico je tožilstvo Mamića in še šest oseb osumilo, da so iz Dinama odtujili več kot 18,8 milijona evrov.

Luka Modrić Sportal Neverjetni posnetki: petletni Luka Modrić kot pastir #video

Kot so danes pojasnili v Osijeku, so predlog tožilstva zavrnili, ker proti Mamiću že obstaja odločitev o priporu, potem ko je bil prejšnji mesec nepravnomočno obsojen na šest let in pol zapora. Na sojenju, na katerem naj bi lažno pričal Modrić, so Mamića in tri obtožence nepravnomočno obsodili na zaporne kazni, ker so oškodovali Dinamo za najmanj 15,3 milijona evrov, državo pa za skoraj 1,6 milijona evrov neplačanih davkov. Mamić je pred objavo sodbe pobegnil v BiH, ki za zdaj zavrača njegovo izročitev.

a Sportal Luka Modrić ogorčen: Ni bil prosti strel, ni bilo enajstmetrovke #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin