Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
26. 11. 2014,
1.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zlatko Zahović Luka Zahović NK Maribor NK Maribor Sporting Lizbona

Sreda, 26. 11. 2014, 1.04

8 let

Mlajši Zahović pojasnil: Maribor je izgubil kompas

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Športni direktor Maribora in dober znanec portugalske nogometne javnosti Zlatko Zahović je pohvalil igro Sportinga, njegov sin Luka pa je bil razočaran nad igro vijolic v prvem delu.

Optimistične napovedi Zlatka Zahovića o tem, da bi se lahko Mariborčani vrnili domov bogatejši za točko ali tri, so se hitro razblinile. To je po dvoboju v Lizboni priznal tudi športni direktor vijolic: "Kadar je tekmec veličine Sportinga tako razpoložen, imamo res zelo malo možnosti. Vse stvari bi se nam morale poklopiti, hkrati pa bi morali imeti še malce sreče, da bi lahko prišli do želenega rezultata. Tekmec nam ničesar ni dovolil," je pohvalil izvedbo Sportinga, ki se je z zmago nad Mariborom prebil na drugo mesto, v zadnjem krogu pa bo navijal za poraz Schalkeja v Ljudskem vrtu, saj bi si tako že zagotovil preboj med najboljših 16 v ligi prvakov.

"Uživali bomo lahko še v eni tekmi. Imamo še eno zaključno žogo s Schalkejem in jo bomo poizkusili doseči. To si lahko le želimo. To je mogoče v enem posebnem svetu, a tam navsezadnje živimo," je dejal Zlatko in pritrdil ugotovitvi novinarja Planet TV Mateja Podgorška, da je Sporting z individualno kakovostjo povzročal prehude preglavice mariborski obrambi. "Nekje se pač mora videti razlika. Sporting je klub s tradicijo in večjim proračunom, sam pa lahko fantom le čestitam. Danes so dali vse od sebe."

Sploh ni slišal žvižgov, naperjenih priimku Zahović

Čestital je tudi sinu Luki Zahoviću, ki je prvič na evropskem gostovanju dočakal priložnost, da začne dvoboj od prve minute. "Slabo smo vstopili v tekmo. Igrali smo slabo, izgubili in začeli nabijati dolge žoge. Izgubili smo kompas, s takšnim načinom igre pa se je bilo težko pobrati. To je bila učna ura, iz katere se moramo kaj naučiti in pozitivno razmišljati o naslednji tekmi," je povedal mladi napadalec Maribora, zelo navezan na Lizbono, saj je tu preživel otroška leta, hkrati pa obiskoval tudi nogometno šolo Benfice.

Na srečanju si ni priigral izrazite priložnosti. Ni ponovil izjemnega podviga s tekme v Mariboru, ko je v igri kot rezervist prebil le nekaj minut, a vseeno našel način, kako spraviti žogo izza hrbta vratarja Sportinga. Je pa vseeno sodeloval pri edinem zadetku Sportinga. "Malce sem preusmeril žogo, da je zmedla Jeffersona," je povedal mlajši Zahović, ki sploh ni slišal žvižgov, ki so mu jih namenili navijači Sportinga. "Po resnici povedano tega sploh nisem slišal. V glavi sem imel le tekmo," je pojasnil najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije.

Navijači Sportinga so mu verjetno žvižgali zaradi priimka, ki ga nosi na hrbtu, saj na vragolije njegovega očeta, s katerimi je polnil mrežo Sportinga, ko je nosil dres Benfice, Porta in Vitorie Guimaraes, nimajo prijetnih spominov. "To ni zdaj primerna tema," je kratko odvrnil Zlatko in dal vedeti, da o žvižgih, naperjenih proti sinu, najraje ne bi govoril.

Edina Evropejca, ki sta se kot oče in sin pojavila na seznamu strelcev lige prvakov, sta se tako od mesta, ki ga tako občudujeta in ljubita, poslovila z rezultatskim neuspehom. Ostaja pa v igri še boj za tretje mesto, ki bo čez dva tedna spremenil Ljudski vrt v navijaški kotel, poln strasti in želje po novem zgodovinskem dosežku.

Ne spreglejte