Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 7. 2015,
21.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Raheem Sterling Manchester City Liverpool

Nedelja, 12. 7. 2015, 21.10

8 let

Mladi zvezdnik dosegel svoje, za 68 milijonov evrov v Man City

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Manchester City je z Liverpoolom po dolgih pogajanjih vendarle dosegel dogovor o prestopu 20-letnega napadalno usmerjenega vezista Raheema Sterlinga.

Na Jamajki rojeni angleški reprezentant za skupno odškodnino v višini 49 milijonov funtov oziroma 68,1 milijona evrov odhaja v Manchester City.

Sterling se bo še moral dogovoriti o osebnih pogojih z novimi delodajalci, v ponedeljek pa ga čaka še zdravniški pregled. Po poročilih angleških medijev so bogati emiratski lastniki kluba nadarjenemu nogometašu ponudili v podpis večletno pogodbo vredno 200.000 funtov (278.164 evrov) na teden.

Da v novi sezoni Sterling ne bo več članov rdečih z Anfielda, je bilo jasno že kar nekaj časa. Sterling je vodstvo kluba zaprosil, da mu dovolijo predčasno, dve leti pred potekom pogodbe, zamenjati sredino, a so v Liverpoolu dve ponudbi Manchester Cityja zavrnili kot prenizki. Sterling, ki se ni več videl v Liverpoolu, pa je trenerja Reds Brendana Rodgersa obvestil, da ga ne bo na nedeljskem letalu za Tajsko, Avstralijo in Malezijo, kjer bodo člani moštva opravili priprave in odigrali nekaj pripravljalnih tekem.

Sodu je izbilo dno

To je sodu izbilo dno in trener je igralcu celo zagrozil z disciplinskimi ukrepi. Nogometaš je nato sporočil, da je zbolel ter izpustil dva dneva treninga. Odnosi med trenerjem in Sterlingom so se zelo ohladili, potem ko je mladenič zavrnil ponudbo Liverpoola, ki mu je v začetku leta ponudil novo pogodbo s plačo 100.000 funtov na teden oziroma 139.082 evrov.

Po Valižanu Garethu Balu, ki je leta 2013 Tottenham zamenjal za Real Madrid za odškodnino v vrednosti 85,3 milijona funtov oziroma 118,6 milijona evrov, bo, ko bo posel tudi uradno sklenjen, odškodnina za Sterlinga druga najvišja za britanskega igralca.

Ne spreglejte