Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 9. 2011,
19.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Enej Jelenič

Torek, 6. 9. 2011, 19.31

8 let

Mladi Slovenci v drugem polčasu nadigrali Ukrajince

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu leta 2013 danes na Ptuju premagala Ukrajino z 2:0 (0:0).

Mlada slovenska izbrana vrsta je na uvodnih dveh obračunih kvalifikacij vknjižila zmago v Litvi in doživela poraz na Finskem, po prepričljivi gostujoči zmagi proti Malti pa je v prvi domači kvalifikacijski tekmi na Ptuju premagala Ukrajino.

Izbranci Tomaža Kavčiča so v sijajnem vzdušju ugnali Ukrajince. V prvem polčasu igra ni bila zanimiva, saj so oboji igrali zelo previdno. Prvi so zapretili gosti v sedmi minuti, ko je po prekršku nad Romanom Bezusom prosti strel izvajal Petrov, njegov strel pa ni bil natančen. Nato so vajeti igre v svoje noge prevzeli slovenski nogometaši, a so igrali preveč individualno, vložki Dejana Lazareviča, Roberta Beriča, Bobana Joviča in Rajka Repa pa premalo konkretni.

V drugem polčasu so slovenski upi dvignili raven igre in vseskozi izvajali pritisk. V 56. minuti je Lazarevič dobil žogo na levi strani, najprej preigral Jevgenija Opanasenka, stekel v kazenski prostor ter z močnim strelom ugnal gostujočega čuvaja Maksima Kovala. Le enajst minut kasneje je na ptujskem stadionu znova završalo, ko je Enej Jelenič po dolgi in strpni akciji povišal na 2:0. Slovenci so se po vodstvu malce umaknili v obrambo, edini resnejši poskus Bezusa pa je zletel mimo slovenskih vrat.

"Fantje so prikazali zrelo igro in do potankosti izpolnili svoje naloge, predvsem v obrambi. Zahvalil bi se tudi gledalcem, ki so se v velikem številu zbrali na Ptuju. Obe ekipi sta prvi polčas odigrali zelo pazljivo, brez tveganja. V začetku drugega polčasa so Ukrajinci prevzeli pobudo. Mi tedaj nismo igrali po dogovoru, naša igra je temeljila na dolgih žogah, ko smo žogo spustili na tla pa smo dosegli dva gola in si priigrali še nekaj priložnosti. Ugnali smo kakovostno reprezentanco, na vrsti pa je Švedska," je po tekmi dejal slovenski selektor Kavčič.

Ne spreglejte