Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
23. 12. 2018,
18.53

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

4

Natisni članek

Aljaž Struna Jasmin Kurtić Kevin Kampl Josip Iličić Jan Oblak Jan Oblak Luka Elsner slovenski nogometaši na delu v tujini Robert Berić Enej Jelenič Slaviša Stojanović Jure Balkovec Luka Krajnc Miha Zajc Samir Handanović Andraž Struna

Nedelja, 23. 12. 2018, 18.53

5 let, 4 mesece

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Berić zapušča St. Etienne, Oblakova obramba odmeva po svetu #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

4

Kljub koncu koledarskega leta je v klubskih dresih še vedno na delu kar nekaj slovenskih legionarjev, na katere je pozoren selektor Matjaž Kek. Jan Oblak, ki se po zagotovilu Mariborčana vrača v izbrano vrsto, se je izkazal proti Espanyolu. Robert Berić se je vpisal med strelce v Franciji, a obstaja velika verjetnost, da zapusti zelene. Enej Jelenič je zadel za zmago v serie B, Josip Iličić pa je v serie A zapravil strel z bele točke. Luka Elsner se je od uspešnega jesenskega dela v Belgiji poslovil z remijem.

Slovenska trenerja na delu v tujini:

Stojanović razmišlja o ponudbi iz Latvije

Slaviša Stojanović ostaja trener Levskega, a se tudi spogleduje z možnostjo nadaljevanja kariere v Latviji, kjer je lani že deloval kot trener Rige. | Foto: Vid Ponikvar Slaviša Stojanović ostaja trener Levskega, a se tudi spogleduje z možnostjo nadaljevanja kariere v Latviji, kjer je lani že deloval kot trener Rige. Foto: Vid Ponikvar Nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović je jesenski del bolgarskega prvenstva z Levskim sklenil na tretjem mestu. Za vodilnim Ludogorcem iz Razgrada zaostaja deset točk. 

Modri iz Sofije, ki so bili nazadnje prvaki Bolgarije leta 2009, so v zadnjih šestih krogih bolgarskega prvenstva izgubili kar trikrat. Stojanović je prevzel odgovornost za slab rezultat, v nedeljo pa se je pogovoril s predsednikom kluba Spasom Rusevom in direktorjem Krasimirjem Ivanovom, ki je pojasnil, da bo slovenski strateg trener Levskega tudi v spomladanskem nadaljevanju.

Ljubljančan je v zadnjih dneh prejel ponudbo za prevzem položaja selektorja Latvije, tako da bo zimski premor, kar zadeva njegovo trenersko usodo, še zelo zanimiv.

Elsner bo prezimil kot tretji

Luka Elsner z Unionom zaseda tretje mesto. Za vodilnim dvojcem - Beerschot-Wilrijk in Mechelen -  zaostaja pet točk. | Foto: Guliverimage/Getty Images Luka Elsner z Unionom zaseda tretje mesto. Za vodilnim dvojcem - Beerschot-Wilrijk in Mechelen - zaostaja pet točk. Foto: Guliverimage/Getty Images Mladi slovenski trener na klopi Union Saint-Gilloiseja žanje uspehe. Nekdanji trener Domžal in Olimpije Luka Elsner je belgijskega drugoligaša popeljal v polfinale pokalnega tekmovanja v Belgiji, kar temu klubu, ki se sicer lahko pohvali s kar 11 naslovi prvaka, a je zadnjega osvojil daljnega leta 1935, ni uspelo že 50 let. V polfinalu se bo udaril z drugoligašem Mechelenom.

V nedeljo je odigral zadnjo tekmo v tem koledarskem letu. V šestem krogu drugega dela drugoligaškega tekmovanja je gostoval pri Roeselareju, neposrednem sosedu z lestvice, in osvojil točko (1:1).

Union iz Bruslja, sicer 11-kratni belgijski prvak, po šestih krogih drugega dela zaseda tretje mesto. Zdaj ga čaka tritedenski praznični premor, nato pa bo nadaljeval sezono 13. januarja 2019, ko ga čaka drugoligaški derbi z Mechelenom. Z omenjenim belgijskim klubom, ki je pred 30 leti v Evropi osvojil pokal pokalnih zmagovalcev, se bo prihodnje leto dvakrat spoprijel v pokalu za veliki finale. Najprej 22., nato 29. januarja 2019. 

Luka Elsner
Sportal Luka Elsner in njegov čudež na belgijski nacionalni televiziji

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Atraktivna je bila zlasti obramba Jana Oblaka, ko ga je Borja Iglesias skušal presenetiti z lobom z razdalje. | Foto: Reuters Atraktivna je bila zlasti obramba Jana Oblaka, ko ga je Borja Iglesias skušal presenetiti z lobom z razdalje. Foto: Reuters

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria je v soboto v 17. krogu prve italijanske lige v gosteh premagala Empoli (4:2). Mariborčan, ki v tej sezoni še ni stopil med vratnici nekdanjega italijanskega prvaka, za katerega je pred leti uspešno nastopal nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec, je tudi tokrat grel klop za rezervne igralce.

Jan Koprivec: izkušeni slovenski vratar v zadnjih mesecih zaradi poškodbe stopala ne igra, njegov Pafos pa je v soboto v uvodni tekmi 14. krogu ciprskega prvenstva doma remiziral z Apollonom iz Limasola, ki je jeseni igral v skupinskem delu evropske lige (1:1).

Matic Kotnik: atenski Panionos bi se moral v soboto pomeriti z Asterasom iz Tripolisa, a je dvoboj zaradi stavke grških delivcev pravice prestavljen. Konec tedna v Grčiji ni prvoligaških tekem.

Jan Oblak: Slovenski vratar Jan Oblak, ki se bo prihodnje leto po zagotovilih selektorja Matjaža Keka vrnil v izbrano vrsto in sodeloval v kvalifikacijah za EP 2020, je odigral zadnjo tekmo v tem koledarskem letu. Atleticu je pomagal do domače zmage nad Espanyolom (1:0), s katero se je na lestvici povzpela na drugo mesto. Edini zadetek je z bele točke dosegel Antoine Griezmann, njegov 200. v karieri.

Škofjeločan je branil zelo dobro. V prvem polčasu je imel veliko dela, saj je Espanyol proti njegovim vratom sprožil kar deset strelov! Dvakrat je ustavil strel Borji Iglesiasu, atraktivna je bila zlasti obramba, ko ga je nogometaš Espanyola poskušal presenetiti z lobom z razdalje, slovenski čuvaj mreže pa se je izkazal še s posredovanjem pri nevarnem strelu Lea Baptistaa.

Oblak je tako končal leto 2018 z novo tekmo, v kateri je ohranil mrežo nedotaknjeno. Njegov odstotek dvobojev v španskem prvenstvu, na katerem ni prejel gola, je izjemen. Znaša kar 57,6 odstotka, drugi na lestvici vratarjev, ki so v la ligi vsaj 50-krat zadržali mrežo nedotaknjeno, je Thibaut Courtois (49,5).

Luka Krajnc je pomagal Frosinoneju do remija v Vidmu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Luka Krajnc je pomagal Frosinoneju do remija v Vidmu. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Branilci:

Kenan Bajrić: Slovan iz Bratislave je suvereno osvojil naslov jesenskega prvaka na Slovaškem, Ljubljančan pa je standardni član ožjega obrambnega dvojca. Slovaški jesenski prvak se bo v uvodnem krogu spomladanskega dela 16. februarja 2019 pomeril proti drugouvrščenemu DAC. To bo veliki derbi 19. kroga slovaškega prvenstva, saj je DAC 1904 iz Dunajske Strede jesenski podprvak. Slovan ima pred njim velikih osem točk prednosti.

Jure Balkovec: Hellas Verona je v soboto v 17. krogu druge italijanske lige remiziral pri Livornu (0:0), nekdanji branilec Domžal, ki je odslužil kazen, pa je odigral vso tekmo.

Miha Blažič: Primorec je standardni branilec velikana iz Budimpešte, ki je bil nazadnje prvak v sezoni 2015/16, skupno pa na Madžarskem kar 29-krat. Osvojil je naslov jesenskega prvaka. Ferencvaroš bo prezimil na Madžarske s prednostjo petih točk pred Vidijem.

Matija Boben: Rostov je jesenski del ruskega prvenstva po slabšem nizu, ko je brez zmage ostal na zadnjih petih dvobojih, končal na sedmem mestu. V igri je še za pokalni naslov, kjer se je uvrstil v četrtfinale. Primorec, ki je pri Rostovu na stranskem tiru, bi lahko v zimskem prestopnem roku zamenjal klub.

Antonio Delamea Mlinar: klub New England Revolution je končal sezono v ligi MLS po rednem delu. Osvojil je osmo mesto vzhodne konference. Šesto mesto, ki prinaša dodatne tekme za play-off, je zgrešil za devet točk. Slovenski branilec je sezono končal z 18 prvenstvenimi nastopi v 34 krogih. Vodstvo kluba je prepričal, da mu zaupa tudi v prihodnje, saj je podaljšal pogodbo še za eno leto. Na igriščih v ZDA in Kanadi bo nastopil tudi prihodnje leto, tako da bo imela Slovenija znova svojega predstavnika v ligi MLS.

Erik Janža: Osijek je na Hrvaškem v jesenskem delu prvenstva osvojil drugo mesto, a za vodilnim Dinamom iz Zagreba zaostaja kar 11 točk. Z 38 zadetki velja za najbolj učinkovit klub hrvaškega prvenstva.

Bojan Jokić: kapetan Slovenije pod vodstvom zadnjih dveh selektorjev se še vedno otepa zdravstvenih težav, zaradi katerih je ob koncu jesenskega dela izpustil veliko tekem. Ufa je jesenski del ruskega prvenstva končala na skromnem 14. mestu. V prvenstvu je vknjižila le tri zmage. Če bi se prvenstvo končalo že po prvi polovici, bi morala Ufa igrati v dodatnih kvalifikacijah za obstanek med elito.

Luka Krajnc: Frosinone je v soboto v 17. krogu italijanskega prvenstva na gostovanju v Vidmu pri Udineseju osvojil točko (1:1), na lestvici pa še naprej zaseda predzadnje mesto. V tej sezoni je osvojil le devet točk. Mariborčan je odpravil težave s poškodbo gležnja in odigral vso tekmo. V 7. minuti je prejel rumeni karton.

Miha Mevlja: Zenit bo v Rusiji prezimil kot vodilni prvoligaš. Naslov jesenskega prvaka si je zagotovil že pred tedni, po dveh zaporednih porazih pa je njegova prednost pred najbližjim zasledovalcem Krasnodarjem skopnela na vsega točko.

Nemanja Mitrović: poljski prvoligaš Jagiellonia Bialystok je v petek na gostovanju pri moštvu Piast Gliwice (1:1) osvojil točko in na lestvici padel na četrto mesto. Na srečanju sta se spopada slovenska branilca, saj je za gostitelje vso tekmo igral Uroš Korun. Podobno je bilo tudi v vrstah gostov, kjer je Ljubljančan Mitrović odigral vso tekmo. Njegov rojak in soigralec Roman Bezjak je moral dvoboj zaradi kazni spremljati s tribun. To je bila zadnja tekma Jagiellonie v tem koledarskem letu.

Petar Stojanović: Dinamo Zagreb je izvrstno prvo polovico sezone, v kateri si je prvič po 49 letih zagotovil evropsko pomlad, v skupini evropske lige je prehitel tako Fenerbahče, Spartak iz Trnave kot Anderlecht, sklenil s prepričljivim jesenskim naslovom. Pred najbližjim tekmecem Osijekom ima 11, pred Bišćanovo Rijeko pa s tekmo več kar ducat točk prednosti.

Aljaž Struna: Palermo, ki vodi v drugi italijanski ligi in se spogleduje z vrnitvijo med najboljše, je v 17. krogu v nedeljo remizirali pri Spezii (1:1). Pirančan, ki si je 16. novembra proti Norveški poškodoval levo koleno, ni kandidiral za nastop. Spogleduje se s prestopom v ligo MLS, kjer ga v svoje vrste vabi Houston Dynamo. Klub, katerega solastnik je nekdanji boksarski zvezdnik Oscar de la Hoya, bi lahko sklenil pogodbo z njim še v tem koledarskem letu.

Andraž Struna: Anorthosis je v nedeljo v derbiju 14. kroga ciprskega prvenstva v gosteh nadigral do tega kroga vodilni Ael iz Limasola s 3:0. Pirančan, ki zaradi bolečin v nogi v prejšnjem krogu ni kandidiral za srečanje, si je opomogel in odigral vso tekmo.

Nejc Skubic: Konyaspor bo v ponedeljek ob 18. uri gostoval pri moštvu Akhisar Belediyespor. To bo obračun 17. kroga turškega prvenstva.

Josip Iličić je na gostovanju v Genovi zapravil strel z bele točke. | Foto: Getty Images Josip Iličić je na gostovanju v Genovi zapravil strel z bele točke. Foto: Getty Images

Vezisti:

Jaka Bijol: moskovski CSKA je ta mesec v Madridu zadal Realu najhujši domači poraz vseh časov, odkar nastopa v ligi prvakov (3:0), a kljub temu zasedel v skupini zadnje mesto in izpadel. Korošec je sedel na klopi za rezervne igralce. To je bila njegova zadnja tekma v tej sezoni. CSKA bo prezimil v ruskem prvenstvu na visokem tretjem mestu. Za jesenskim prvakom Zenitom zaostaja štiri točke.

Domen Črnigoj: Lugano je jesenski del švicarskega prvenstva končal na osmem mestu. Primorec si je zaželel novih klubskih ciljev, tako da bi lahko v zimskem prestopnem roku zamenjal okolje.

Josip Iličić: Atalanta je v Genovi zapravila prilžnost, da bi zadržala uvrstitev med najboljših šest v serie A. V soboto je v 17. krogu italijanskega prvenstva izgubila pri Genoi (1:3). Slovenski zvezdnik je v prvem polčasu pri rezultatu 0:0 zastreljal najstrožjo kazen, po dveh izključitvah v vrstah gostov iz Bergama pa je postalo jasno, da bo Atalanta doživela poraz. Med strelce se je vpisal tudi vroči napadalec Genoe, Poljak Krzysztof Piatek, najboljši strelec serie A. Kranjčan je v tej sezoni za Atalanto zbral 11 nastopov in dosegel tri zadetke.

Kako je Josip Iličić zapravil strel z bele točke (pri 0:50):

Kevin Kampl: zdaj že nekdanji slovenski reprezentant, ki je razburkal javnost z odločitvijo, da pri 28 letih končuje reprezentančno kariero, je z Leipzigom po nesrečnem porazu med tednom na derbiju v Münchnu v soboto pred domačim občinstvom premagal Werder (3:2). Kampl je odigral 58 minut. Ko je zapuščal igrišče, je Leipzig vodil z 2:0. Tudi po zaslugi svetlolasega zveznega igralca iz Solingena, ki je prispeval podajo za prvi gol. Njegov trener Ralf Rangnick je po tekmi zaupal, da je Kampl zadnje štiri tedne igral z zlomljenim palcem na nogi! 

Rdeči biki so se tako od koledarskega leta 2018, to je bil zadnji nastop v jesenskem delu, poslovili z zmago nad tekmecem iz Bremna. Zadržali so uvrstitev med štirimi najboljšimi klubi v bundesligi. 

Rene Krhin: Nantes je na najtežjem gostovanju v Franciji, v soboto je bil na Parku princev pri vodilnem PSG, namučil favorita. Parižani so zmagali z 1:0, Štajerec pa je na igrišču prebil 74 minut. Šest minut pred tem, ko je Krhin odšel z igrišča, je edini gol na tekmi dosegel francoski mladi zvezdnik Kylian Mbappe. Branilec naslova PSG je v 17 nastopih od možnih 51 osvojil kar 47 točk.

Jasmin Kurtić: SPAL iz Ferrare je v soboto v 17. krogu serie A izgubil na gostovanju v Neaplju (0:1). Nekdanji zvezni igralec Bele krajine in Gorice je odigral vso tekmo, sodnik pa mu je v 50. minuti pokazal rumeni karton.

Žan Majer: Rostov je jesenski del ruskega prvenstva po slabšem nizu, ko je brez zmage ostal na zadnjih petih dvobojih, končal na sedmem mestu. V igri je še za pokalni naslov, kjer se je uvrstil v četrtfinale. Štajerec, ki je pri Rostovu na stranskem tiru, bi lahko v zimskem prestopnem roku zamenjal klub.

Rajko Rotman: Kayserispor je v nedeljo v 17. krogu turškega prvenstva osvojil točko na gostovanju pri moštvu Erzurum BB (1:1). Mariborčan, ki je zaradi težav s poškodbo mišice v zadnjih tednih izpustil kar nekaj tekem, je tokrat sedel na klopi za rezervne igralce.

Leo Štulac: Parma je v soboto v 17. krogu italijanskega prvenstva doma remizirala Bologno. Gledalci so zaman čakali na zadetek (0:0). Koprčan, ki je v zadnjih tednih izgubil položaj v začetni enajsterici, je vstopil v igro v 72. minuti.

Benjamin Verbič: kijevski Dinamo je jesenski del ukrajinskega prvenstva končal na drugem mestu. Za vodilnim Šahtarjem, ki brani naslov, zaostaja sedem točk. Vojničan je s petimi zadetki drugi najboljši klubski strelec, spomladi pa bo nastopil tudi v šestnajstini finala evropske lige.

Miha Zajc: Empoli je v soboto gostil Sampdorio in kljub dvema doseženima zadetkoma ostal brez točk. Izgubil je z 2:4. Primorec, ki je v tej sezoni v serie A prispeval dva gola in dve asistenci, ponovno ni bil član začetne enajsterice. V igro je vstopil v 72. minuti, ko je Empoli zaostajal z 1:2. Le nekaj minut pozneje so gostitelji izenačili, a je v zadnjih minutah Gianluca Caprari dosegel dva zadetka in priigral Sampdorii tri točke.

Robert Berić se je v soboto vpisal med strelce na dvoboju proti Dijonu (3:0), a bo najverjetneje zapustil St. Etienne že v zimskem prestopnem roku. | Foto: Vid Ponikvar Robert Berić se je v soboto vpisal med strelce na dvoboju proti Dijonu (3:0), a bo najverjetneje zapustil St. Etienne že v zimskem prestopnem roku. Foto: Vid Ponikvar

Napadalci:

Robert Berić: St. Etienne je v soboto izkoristil prednost domačega igrišča na tekmi francoskega prvenstva proti Dijonu (3:0). Zeleni so se na lestvici utrdili na visokem petem mestu. Krčan je v igro vstopil v 67. minuti, nato pa 15 minut pozneje po strelu z glavo postavil končni rezultat. To je bila njegova zadnja tekma v tem koledarskem letu. V jesenskem delu je dosegel v prvenstvu dva zadetka za St. Etienne. Pri tej statistiki bo najverjetneje tudi ostal, saj ga francoski mediji že selijo drugam.

Zadetek Roberta Berića (pri 2:34):

Njegov agent Amir Ružnić je pojasnil, da njegov varovanec, ki mu pogodba s St. Etiennom poteče konec sezone, ne bo podaljšal pogodbe. Klub mu ni nikoli poslal ponudbe, da bi podaljšal sodelovanje z nekdanjim napadalcem Krškega, Interblocka, Maribora, Sturma, Rapida in Anderlechta. O tem, kako bo Berić zapustil zelene, je spregovoril tudi športni direktor Frederic Paquet.

Roman Bezjak: poljski prvoligaš Jagiellonia Bialystok je v petek na gostovanju pri moštvu Piast Gliwice (1:1) osvojil točko in na lestvici padel na četrto mesto. Korošec ni kandidiral za dvoboj, saj mora zaradi nedavno prejetega rdečega kartona počivati kar na štirih tekmah prvenstva, tako da bo lahko naslednjič v prvenstvu pomagal soigralcem šele 26. februarja 2019.

Tim Matavž: zaradi hude poškodbe to koledarsko leto ne more več pomagati soigralcem Vitesseja, ki so v nedeljo na gostovanju pri zadnjeuvrščenem De Graafschapu, ki mu je Ajax v prejšnjem krogu zabil kar osem zadetkov, osvojili točko (2:2).

Andraž Šporar: Slovan iz Bratislave je suvereno osvojil naslov jesenskega prvaka na Slovaškem, Ljubljančan pa s 15 zadetki vodi na lestvici najboljših strelcev. Pred najbližjima zasledovalcema ima kar pet golov prednosti. Z enim izmed njih, Vakounom Bayom iz Slonokoščene obale, ki brani barve DAC, se bo pomeril v uvodnem krogu spomladanskega dela. To bo 16. februarja 2019. To bo veliki derbi 19. kroga slovaškega prvenstva, saj je DAC 1904 iz Dunajske Strede jesenski podprvak. Slovan ima pred njim velikih osem točk prednosti. Za Šporarja vlada zanimanje na evropski nogometni borzi, a sam ponavlja, da bi najraje ostal do konca sezone v Bratislavi, kjer bodo konec februarja 2019 slovesno odprt nov štadion Slovana.

Na seznamu so vsi nogometaši, ki so se znašli na kateremkoli od seznamov Tomaža Kavčiča in Igorja Benedejčiča v letošnjem letu, razen tistih, ki so reprezentančno kariero končali, če ne štejemo Kevina Kampla, čigar reprezentančno prihodnost bomo še malce pustili viseti v zraku.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Zadetek Eneja Jeleniča (pri 3:10):

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Huddersfield Town : Southampton 1:3

Ni igral, ostal je na klopi.
Timi Max Elšnik (Mansfield Town) Anglija, 4. liga

Stevenage : Mansfield Town 1:3

Odigral je 87 minut.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga

Konec jesenskega dela

 
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 1. liga Konec jesenskega dela  
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga

Konec jesenskega dela

 
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Konec jesenskega dela

 

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga

Standard Liege : Oostende 3:1

Ni kandidiral za tekmo.
Lamin Diallo (Mladost Doboj Kakanj) BiH, 1. liga

Konec jesenskega dela

 
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga

Konec jesenskega dela

 
Ernest Grvala (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga

Konec jesenskega dela

 

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Konec jesenskega dela  
Miha Vidmar (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga Konec jesenskega dela  
Dino Martinović (Vereja) Bolgarija, 1. liga Konec jesenskega dela  
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Konec jesenskega dela  
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga

Enosis Paralimni : Omonia Nikozija 1:1

Igral je 62 minut.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga

Pafos : Apollon Limassol 1:1

Odigral je vso tekmo.
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, 1. liga

Konec jesenskega dela

 
Aleš Mertelj (Karvina) Češka, 1. liga

Konec jesenskega dela

 

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Monaco : Guingamp 0:2

Ni kandidiral za tekmo.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Reims : Caen 2:2

Ni kandidiral za tekmo.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

Konec tedna v Grčiji ni tekem zaradi stavke sodnikov.

 
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

Konec tedna v Grčiji ni tekem zaradi stavke sodnikov.

 
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga Konec sezone  
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga

Konec sezone

 
Valter Birsa (Chievo) Italija, 1. liga Chievo : Inter 1:1 V igro je vstopil v 77. minuti.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Chievo : Inter 1:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Chievo : Inter 1:1

Odigral je vso tekmo.

Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Genoa : Atalanta 3:1 Ni igral, ostal je na klopi.

Siniša Anđelković (Venezia)

Italija, 2. liga

Venezia : Cosenza 0:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Cremonese : Carpi 1:2

Odigral je vso tekmo in v 82. minuti dosegel zmagoviti gol. V tej sezoni je v serie B dosegel tri zadetke.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Konec jesenskega dela

 

Ivica Guberac (Floriana) Malta, 1. liga

Konec tedna brez tekme

 

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Sandhausen : Greuther Fürth 0:0

Ni kandidiral za tekmo.

Dominic Maroh (Uerdingen) Nemčija, 3. liga

Unterhaching : Uerdingen 4:0

Odigral je vso tekmo.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Meppen : Sportfreunde Lotte 2:0

V igro je vstopil v 77. minuti.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Twente : NEC Nijmegen 2:0

Ni kandidiral za tekmo.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga

Konec sezone

 
Damjan Bohar (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Cracovia Krakov 1:2

Odigral je 70 minut.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga

Arka Gydnia : Wisla Plock 3:3

Ni kandidiral za nastop.

Uroš Korun (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga

Piast Gliwice : Jagiellonia Bialystok 1:1

Odigral je vso tekmo in v 78. minuti prejel rumeni karton.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Wisla Krakov : Lech Poznan 0:1

V igro je vstopil v 90. minuti.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Miedz Legnica 0:0

Ni igral, ostal je na klopi.
Dejan Vokić (Zaglebie Sosnowiec) Poljska, 1. liga

Zaglebie Sosnowiec : Legia Varšava 2:3

V igro je vstopil v 69. minuti.

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, 1. liga

Konec jesenskega dela

 

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Konec jesenskega dela

 

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Konec jesenskega dela

 

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Konec jesenskega dela

 

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Konec jesenskega dela

 

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Konec jesenskega dela

 

Matic Fink (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Trabzonspor : Rizespor 4:1

Ni igral, ostal je na klopi.
Boban Jović (Bursaspor) Turčija, 1. liga

Bursaspor : Yeni Malatyaspor 1:1

Ni kandidiral za tekmo.
Jure Matjašič (Sacramento Republic) ZDA, liga USC Konec sezone  

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljamo v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte