Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 7. 2024,
17.00

Osveženo pred

2 uri, 17 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
NK Koper Enej Jelenič NK Radomlje Aleksandar Vučenović 1. SNL poletni prestopni rok

Natisni članek

Torek, 30. 7. 2024, 17.00

2 uri, 17 minut

Nogometna tržnica, 30. julij

Izkušeni Primorec se vrača v Italijo, Radomljani pripeljali Avstrijca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Enej Jelenič | Enej Jelenič, ki je leta 2016 nastopil tudi za člansko izbrano vrsto, se vrača v Italijo. Jelenič je v Italiji med letoma 2011 in 2023 nastopal za Genoo, Padovo, Livorno, Carpi in Padovo, nato pa se za eno leto vrnil v rojstni Koper. | Foto Vid Ponikvar

Enej Jelenič, ki je leta 2016 nastopil tudi za člansko izbrano vrsto, se vrača v Italijo. Jelenič je v Italiji med letoma 2011 in 2023 nastopal za Genoo, Padovo, Livorno, Carpi in Padovo, nato pa se za eno leto vrnil v rojstni Koper.

Foto: Vid Ponikvar

Novo okrepitev v napadu je predstavil NK Radomlje. Slovenski prvoligaški klub je sklenil sodelovanje s 26-letnim Avstrijcem Aleksandrom Vučenovićem, ki je nazadnje igral na Cipru. Nekdanji slovenski reprezentant Enej Jelenič se vrača v Italijo. Donedavni napadalec Kopra je prekinil pogodbo s kanarčki in se pridružil italijanskemu tretjeligašu Novari.

Arsenal
Sportal Vrnitev Riere, odhod Elšnika in nova okrepitev Mure, Arsenal pripeljal Italijana

Iz Kopra, ki ima po uvodnih dveh krogih zmago in poraz, so sporočili, da so sporazumno prekinili pogodbo z Enejem Jeleničem, ki se seli v italijansko tretjo ligo k Novari. Pred Jeleničem so koprski dres slekli še Matej Palčič, Michael Pavlović, Kevin Čustović, Tino Blaž Lauš, Deni Jurić, Bede Amarachi Osuji, Franjo Prce, Karlo Bručić, Tim Kruljac in Luka Vešner Tičić, še poroča STA. Koper bo v 3. krogu domače sezone v soboto gostoval pri Primorju.

Novopečeni član NK Radomlje Aleksandar Vučenović je nazadnje igral na Cipru, bil pa je tudi v Moldaviji, na Finskem, v Bosni in Hercegovini, na Slovaškem in v Avstriji. Pred Vučenovićem so v Radomlje poleti prišli še Marko Cukon, Nino Vukasović, Matej Mamić, Jaša Jelen, Halifa Kujabi, Sandro Zukić in Niko Gajzler.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Radomlje (@nkradomlje)

Radomljani so sezono 2024/25 začeli s porazoma proti Kopru in Nafti, v petek pa jih čaka lokalni obračun z Domžalami.

Timi Max Elšnik
Sportal Sage je konec, Timi Max Elšnik že pozira v rdeče-belem dresu

 

Ne spreglejte