Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
29. 8. 2017,
9.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Natisni članek

NK Domžale slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018 Jan Repas

Torek, 29. 8. 2017, 9.30

6 let, 7 mesecev

Jan Repas

Mladenič, ki se mu je v enem tednu svet obrnil na glavo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05
Jan Repas | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Jan Repas je bil še pred tednom dni obetavni nogometaš Domžal, vajen igranja tekem v slovenski prvoligaški konkurenci. Danes je za njim milijonski prestop, igranje pred skorajda 50 tisoč gledalci, postal pa je tudi slovenski članski reprezentant.

Slovenija bo v petek ob 20.45 v Trnavi odigrala sedmo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški. V ponedeljek jo v Stožicah, prav tako ob 20.45, čaka še kvalifikacijska tekma proti Litvi. Štiri kroge pred koncem rednega dela skupine E je z 11 točkami na tretjem mestu. Za drugouvrščeno Slovaško zaostaja za točko, za vodilno Anglijo pa tri. Pred Škotsko na četrtem mestu ima tri točke prednosti. Prvo mesto prinaša neposredno uvrstitev v Rusijo, drugo pa dodatne kvalifikacije.

"Za mano je res pester teden. Najprej tekma v Marseillu, potem prestop v Francijo in zdaj še vpoklic v člansko reprezentanco. Zelo sem vesel, da sem vse to doživel v tako kratkem času," pravi Jan Repas, ki je prejšnji četrtek pred 47 tisoč gledalci v Marseillu v ligi Europa odigral zadnjo tekmo v dresu Domžal in takoj po njej dokončal milijon evrov vreden prestop v francoskega prvoligaša Caen.

Zaradi vsega, kar se je dogajalo, je imel kratek spanec

Zaigral je tudi na spektaklu v Marseillu. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Zaigral je tudi na spektaklu v Marseillu. Foto: Morgan Kristan / Sportida Še pred tem, na dan tekme na veličastnem štadionu Velodrome, je dobil obvestilo, da se je prvič znašel na seznamu selektorja Srečka Katanca za tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški in Litvi.

"Bil sem pozitivno presenečen, selektorjevega vpoklica nisem pričakoval tako kmalu. Seveda sem vesel in zadovoljen. To je nagrada za delo. Na treningih bom dal vse od sebe, da ga prepričam," je povedal 20-letni ofenzivni vezist ob ponedeljkovem prihodu na zbor reprezentance.

"V zadnjih dneh sem imel tudi nekaj težav s spanjem. Zgodilo se mi je res marsikaj, a z glavo je treba biti predvsem pri vsakem treningu in se čim manj ukvarjati s tem, kar se dogaja okoli mene," ob tem pove novopečeni član Caena, pri katerem je že spoznal trenerja, nove soigralce in ljudi v klubu.

"Zelo lepo so me sprejeli, nisem pričakoval, da bo tako," pravi Repas, ki je v novem klubu pričakovano najprej stkal vezi z nogometašem s podobnega zemljepisnega območja, z najboljšim strelcem Caena v prejšnji sezoni, Hrvatom Ivanom Santinijem.

Eksplodiral je v tej sezoni

Repas je v članski ekipi Domžal debitiral v sezoni 2015/16. V domžalskem dresu je zbral 61 nastopov v vseh tekmovanjih. Dosegel je osem golov.

Izkazal se je predvsem v tej sezoni. Za Domžale je nastopil na sedmih tekmah ob njihovem evropskem pohodu v kvalifikacijah za ligo Europa, ki je trajal kar osem tekem. Dosegel je dva gola in prispeval podajo. V prvenstvu je zaigral na štirih tekmah in prav tako dosegel dva gola. Prispeval je še podajo.

Takoj je pogledal, kdaj igra proti Neymarju

Neymarja bo spoznal konec leta. | Foto: Reuters Neymarja bo spoznal konec leta. Foto: Reuters Novega izziva v ligue 1, ki ob norem zapravljanju PSG postaja vse bolj zanimiva, se ne boji.

"Malo sem že pogledal koledar in videl, da nas tekma proti PSG in Neymarju v Parizu čaka 20. decembra. Upam, da se bom do takrat že ustalil v ekipi in zaigral," je kratkoročne cilje v francoski ligi predstavil simpatični mladenič.

Najdražji nogometaš vseh časov, po novem vreden kar 222 milijonov evrov, pa ni edini zvezdnik v njegovih očeh, s katerim se bo podil po travi. Podoben status pri njem uživajo tudi tisti nogometaši, ki jih je zdaj spoznal v slovenski reprezentanci.

"Nekaj posebnega je, da lahko zdaj igram z vsemi temi zvezdniki, ki sem jih pred tem spremljal po televiziji in navijal za njih," je Repas povedal o Janu Oblaku, Kevinu Kamplu, Josipu Iličiću, Valterju Birsi, Boštjanu Cesarju in še kom.

Vesel je, ker je spoznal najboljše slovenske nogometaše. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Vesel je, ker je spoznal najboljše slovenske nogometaše. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Tokrat je zadovoljen že zato, ker je zraven

In kaj pričakuje od krstne reprezentančne akcije, tekem proti Slovaški in Litvi? "Dati moramo vse od sebe in iti na obeh na zmago. Poskušali bomo," je v slogu staroselca v izbrani vrsti odgovoril najprej in na vprašanje o tem, ali septembra pričakuje tudi reprezentančni debi, odgovoril nekoliko manj klišejsko.

"Za zdaj sem zadovoljen že s tem, da sem tukaj, v reprezentanci," je povedal nogometaš, ki je marca letos debitiral v mladi reprezentanci Slovenije, že danes pa je A-reprezentant.

Komaj debitiral v mladi, zdaj je že v članski reprezentanci

Medtem ko se v mladi reprezentanci do 21 let še ni ustalil, do zdaj je za njo nastopil le enkrat, je bil novopečeni članski reprezentant v mlajših selekcijah Slovenije pogosto zraven. V izbrani vrsti do 19 let je zbral 18, v selekciji do 17 let osem in do 16 let devet nastopov.

Ne spreglejte