Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
28. 8. 2017,
19.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,63

1

Natisni članek

Boštjan Cesar Bojan Jokić Kevin Kampl Srečko Katanec kvalifikacije za SP 2018

Ponedeljek, 28. 8. 2017, 19.41

6 let, 6 mesecev

Začetek priprav slovenske nogometne reprezentance

Trening je odpadel, Kevina Kampla ni bilo na zbor

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,63

1

Kevin Kampl | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Danes se je na Brdu pri Kranju zbrala slovenska nogometna reprezentanca, ki jo v petek in ponedeljek čakata ključni tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji. Enega izmed glavnih zvezdnikov Kevina Kampla ni bilo na zbor, a tokrat verjetno iz drugačnih razlogov kot pred letom dni, ko je ob sporu s selektorjem Srečkom Katancem Slovenijo dvignil na noge.

Slovenija bo v petek v Trnavi ob 20.45 odigrala sedmo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški. V ponedeljek jo v Stožicah, prav tako ob 20.45, čaka še kvalifikacijska tekma proti Litvi. Štiri kroge pred koncem rednega dela skupine E je z 11 točkami na tretjem mestu. Za drugouvrščeno Slovaško zaostaja za točko, za vodilno Anglijo pa tri. Pred Škotsko na četrtem mestu ima tri točke prednosti. Prvo mesto prinaša neposredno uvrstitev v Rusijo, drugo pa dodatne kvalifikacije.

Na današnji zbor je prišlo 22 od 24 nogometašev, ki so se znašli na četrtkovem dodobra prevetrenem seznamu Srečka Katanca. Manjkala sta branilec Antonio Mlinar Delamea, ta naj bi iz ZDA, kjer si služi nogometni kruh, prišel v torek, in Kevin Kampl.

Zaradi odsotnosti drugega, ki je imel klubske obveznosti že v soboto in za Bayer Leverkusen ni igral, je marsikdo dvignil obrvi, saj je 26-letni zvezdnik nemškega nogometa v zadnjem času izpustil kar pet od zadnjih šestih tekem Slovenije.

Spomnimo, oktobra lani se za kvalifikacijski tekmi proti Slovaški in Angliji v Ljubljani selektorju ni odzval zaradi nestrinjanja z njegovim delom, s tem pa je dvignil veliko prahu. Pozneje se je s selektorjem pobotal in se vrnil v reprezentanco, pri marčevskem porazu proti Škotski je nastopil, medtem ko je kvalifikacijski tekmi proti Malti in prijateljsko na Poljskem izpustil zaradi poškodbe.

Kaj je ob zboru povedal Benjamin Verbič?

Bo kmalu postal najdražji slovenski nogometaš?

Tokrat bo prišel, zakaj zamuja, pa uradno ni znano, a verjetno zaradi tega, ker ureja svoj klubski status. Ni skrivnost, da je blizu prestopa v vrste nemškega podprvaka RB Leipzig. Po informacijah, ki prihajajo iz Nemčije, naj bi bil z udeležencem lige prvakov že dogovorjen za prestop, zato je mogoče sklepati, da ureja še zadnje podrobnosti pred prestopom, po katerem bi lahko postal najdražji nogometaš v zgodovini slovenskega nogometa.

Leipzig naj bi v Leverkusen nakazal vsaj 20 milijonov evrov, čeprav je res, kot piše priznani nemški športni magazin Kicker, da kluba o znesku še nista dogovorjena. Če bi res odšel za toliko denarja, bi postal tudi najdražji nogometaš v zgodovini Leipziga. Kakorkoli že, Kampl, ki je do zdaj za Slovenijo odigral 24 tekem in dosegel dva gola, se bo reprezentanci priključil. Najverjetneje že danes pozno zvečer.

Takole je selektor s pomočnikoma odkorakal z igrišča po odpovedi treninga:

Začelo se je bliskati in deževati, zato je trening odpadel

Od preostalih nogometašev so za petkovo, morda ključno kvalifikacijsko tekmo proti Slovaški, ta je v kvalifikacijski skupini E na drugem mestu s točko prednosti pred Slovenijo, zdravi in pripravljeni vsi.

V ekipi je tudi prvi zvezdnik, vratar madridskega Atletica Jan Oblak. Tako on kot tudi preostali so danes popoldne prišli v nacionalni center na Brdu pri Kranju in čakali, da bodo začeli prvi trening.

Ravno malo pred treningom, ki bi se moral začeti ob 17.30, pa se je začelo bliskati in ulil se je dež. Po krajšem premisleku so se v vodstvu reprezentance odločili, da trening, ki bi bil tako ali tako le regeneracijske narave, odpovedo. Nogometaši bodo tako pred četrtkovim odhodom na Slovaško trenirali le v torek in sredo dopoldne.

Bojan Jokić ob zboru:

Po točko proti Slovaški, na vse tri proti Litvi

''Od današnjega dne smo vsi osredotočeni le na reprezentanco in tekmi, ki sta pred nami. Naše želje so, da na Slovaškem ne izgubimo, proti Litvi pa zmagamo in osvojimo vsaj štiri točke. Vemo, da nujno potrebujemo točke, da ostanemo v igri za svetovno prvenstvo in smo na koncu vsaj drugi,'' pred novima reprezentančnima nalogama pravi namestnik kapetana, izkušeni Bojan Jokić, ki je na zadnji, junijski tekmi proti Malti nosil kapetanski trak, saj je manjkal Boštjan Cesar.

Zdaj se je rekorder po številu nastopov za Slovenijo vrnil in med prvimi prišel na tokratni zbor. ''Z veseljem sem mu vrnil kapetanski trak. Vsi vemo, da je on naš pravi kapetan,'' je ob tem povedal Jokić.

Ne spreglejte