Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
19. 12. 2015,
17.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Mišo Brečko

Sobota, 19. 12. 2015, 17.01

6 let, 6 mesecev

Mišo Brečko: za njim je leto številnih novosti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Leto 2015 bo Mišo Brečko pomnil po tem, da je po sedmih letih zamenjal klubske barve in tudi po tem, da je po dolgem času izpustil nekaj tekem reprezentance.

V prvi polovici leta je bil v Kölnu, a v prvi nemški ligi ni dobival toliko priložnosti, kot jih je bil vajen pred tem. V prvenstvu, v katerem so Kölnčani končali na 12. mestu, je igral le osemkrat, a bil takrat vedno kapetan. Eno tekmo je izkusil tudi v nemškem pokalu, v katerem so se s soigralci ustavili v osmini finala.

Po koncu sezone je, tudi da bi ohranil reprezentančni status, zamenjal klubske barve. Pri Kölnu, katerega član je bil kar sedem let, bil na koncu njegov kapetan in v njegovem dresu zbral kar 225 nastopov, so ga pospremili z vsemi častmi. Kot enega nogometašev, ki se je za vedno zapisal v zgodovino kluba.

Preselil se je v ambicioznega drugoligaša Nürnberg in tam postal eden izmed pomembnejših članov začetne enajsterice kluba, ki je po prvi polovici sezone na visokem tretjem mestu in na dobri poti, da se uvrsti med elito. Na vseh 18 prvenstvenih tekmah, na katerih je igral, je bil na igrišču od prve do zadnje minute. Prispeval je štiri podaje.

Trikrat je zaigral tudi v pokalu, od katerega se je s soigralci poslovil v tretjem krogu. Tudi v novem klubu je bil nekajkrat kapetan, kar je nov dokaz, da je v Nemčiji zelo cenjen.

Bo v reprezentanci še igral?

V reprezentanci, v kateri je pri 31 letih pri 77 nastopih, a je vprašanje, če bo zanjo v prihodnosti še igral, je za njim razburljivo leto. Letos je igral proti San Marinu v kvalifikacijah in proti Katarju na prijateljski tekmi, po tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 proti Angliji v Ljubljani, na kateri je Slovenija izgubila z 2:3, pa ga iz še vedno neznanih razlogov – govori se, da se je sprl s selektorjem – ni bilo več v reprezentanci.

Potem se je Srečko Katanec odločil, da se na tekmah dodatnih kvalifikacij proti Ukrajini ne bo več igral z ognjem, zato ga je vpoklical nazaj. Na obeh tekmah je upravičil zaupanje in dokazal, da na desni strani obrambe boljšega slovenskega nogometaša, vsaj za zdaj, ni. Kaj bo sledilo, ni znano. Selektor je že namignil, da se bo v prihodnosti zahvalil nekaterim nogometašem, prav tako Trboveljčan ni dal jasno vedeti, ali bo za izbrano vrsto še igral. Prav zanimivo bo videti, kakšna bo njegova reprezentančna prihodnost.

Ne spreglejte