Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
19. 6. 2012,
17.22

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Antonio Cassano Cesare Prandelli Gianluigi Buffon

Torek, 19. 6. 2012, 17.22

5 let, 4 mesece

Mislijo resno, Italijani gredo po naslov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Strah je bil odveč. Irska je padla, Španija in Hrvaška se nista dogovorili, Italija je napredovala. Zdaj gre zares. Samozavesti ne manjka.

Po dobri igri, a bolj slabi točkovni beri zgolj dveh remijev v prvih dveh krogih skupinskega dela letošnjega evropskega prvaka je v ponedeljek zvečer prišla še zmaga nad Irsko. Etapni cilj je izpolnjen, zdaj gredo Italijani naprej. Pred začetkom prvenstva jih nihče ni uvrščal med favorite za končni naslov, a sami so vseskozi kljub vsem težavam, ki jih ni manjkalo, verjeli, da jim lahko uspe. Zdaj v to verjamejo tudi drugi, sami pa so še veliko bolj samozavestni in sporočajo: ''Gremo po naslov!'' Če gre soditi po besedah, ki so iz italijanskega tabora prihajale po zmagi nad Irsko, mislijo resno.

''Smo v četrtfinalu. Zdaj se za nas začenja novo evropsko prvenstvo. Zdaj gre zares, bojimo pa se ne nikogar!'' je bil odločen vezist Juventusa Claudio Marchisio. ''Italija je močna. Italija je samozavestna. Italija je zagotovo kandidat za naslov,'' ga je dopolnil zvezdnik Milana Antonio Cassano. ''Vzdušje v ekipi je odlično, treniramo trdo in smo pripravljeni na nove izzive. Komaj čakamo na naslednje tekme, čeprav se zavedamo, da bo, ne glede na ime nasprotnika v četrtfinalu, zagotovo zelo težko,'' je bil nekoliko manj evforičen soigralec naših Josipa Iličića in Armina Bačinovića pri Palermu Federico Balzaretti. ''Izpolnili smo prvi cilj, prebili smo se v nadaljnje tekmovanje. Uspelo nam je, čeprav ni bilo lahko in bi se nam lahko zalomilo. Zdaj gremo naprej. Zagotovo verjamemo v to, da morda tudi do konca!'' je optimističen tudi vratar Gianluigi Buffon. Za konec še besede prvega med enakimi, Cesareja Prandellija. ''S takšnim srcem, kot ga ima ta ekipa, lahko dosežemo vse. Lahko postanemo tudi evropski prvaki! Če bomo ostali trdno na tleh in igrali ter se obnašali tako, kot smo se doslej, se lahko zgodi vse,'' je sporočil italijanski selektor.

Ne spreglejte