Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
26. 9. 2017,
14.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Darko Milanič NK Maribor NK Maribor Ernesto Berizzo

Torek, 26. 9. 2017, 14.15

6 let, 6 mesecev

Pred srečanjem med Mariborom in Sevillo

Milanič ve, trener Seville le predvideva

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Darko Milanič | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Kdo je na današnji tekmi 2. kroga skupinskega dela lige prvakov favorit? "Sevilla. O tem ni niti najmanjšega dvoma," iz Andaluzije sporoča trener Maribora Darko Milanič in s tem daje vedeti, da bi bilo vse kaj drugega kot zmaga španskega velikana ogromno presenečenje. Kaj pa pravijo v taboru Seville?

Gostitelji na zadnji novinarski konferenci pred srečanjem lige prvakov niso vsevprek streljali s topovi, ampak o slovenskem prvaku, ki je na papirju najslabši klub skupine E, spregovorili preudarno in spoštljivo. O vlogi favorita niso preveč razpredali.

Kako se bo končal dvoboj lige prvakov med Sevillo in Mariborom?

  • Z zmago Seville.
    37,64 %
    166 glasov
  • Z remijem.
    28,57 %
    126 glasov
  • Z veliko senzacijo, zmago Maribora.
    33,79 %
    149 glasov
Oddanih 441 glasov

"Besedo favorit je treba dokazati na igrišču in premagati tekmeca," se Argentinec Ernesto Berizzo ni hotel prenagliti. Najraje govori na igrišču, kjer pričakuje dvoboj, v katerem bodo imel njegovi izbranci velik odstotek posesti žoge. "Treba bo napadati strpno in zbrano, v napad pa se bo moralo priključiti več igralcev, kot se jih je na zadnjem gostovanju pri Atleticu," si želi drugačnega razpleta kot v soboto, ko je doživel prvi poraz na klopi Seville (0:2).

Zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel na uvodni evropski tekmi z Liverpoolom (remi 2:2 na Anfieldu), danes ne bo smel voditi nogometašev Seville. Na njegov položaj bo vskočil dolgoletni prijatelj in sodelavec Jose Ernesto Marcucci, prav tako Argentinec.

Dokazati, zakaj se družijo z elito

Eduardo Berizzo pričakuje višjo posest žoge Seville. | Foto: Reuters Eduardo Berizzo pričakuje višjo posest žoge Seville. Foto: Reuters Za dodatno previdnost Seville je poskrbel pogled na zadnje dosežke Maribora. Milaničeva četa je v tej sezoni izgubila le enkrat, kar je ogromno opozorilo Sevilli. Še k še večji previdnosti jih je usmerila pogumna, a tudi sproščena napoved trenerja vijolic.

"Nočemo le nastopiti, ampak pustiti večji vtis in pokazati, zakaj igramo v ligi prvakov," je motiviran strateg Maribora. Optimistične napovedi je ponovil tudi njegov varovanec, svežepečeni reprezentant Albanije Valon Ahmedi, in dodal, da so igranje v ligi prvakov sanje za vsakega nogometaša.

Ne spadajo med najboljše, a imajo izkušnje

Kapetan vijolic Marcos Tavares čaka na prvi zadetek v skupinskem delu lige prvakov. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kapetan vijolic Marcos Tavares čaka na prvi zadetek v skupinskem delu lige prvakov. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Vijoličasto odpravo so ob prihodu v Španijo pričakale visoke temperature, dvakrat višje od tistih v Sloveniji. Živo srebro se je povzpelo na več kot 30 stopinj Celzija, Mariborčani pa so se hitro prilagodili poletnemu ozračju.

Na večernem treningu, ki je minil v dobrem razpoloženju, so spoznavali štadion Ramon Sanchez Pizjuan. Veliko je bilo nogometašev, ki so ta objekt spoznali že leta 2014, preostali pa so dobili še motiv več, da se na srečanju predstavijo v najboljši luči.

"Ne spadamo med evropsko elito, a imamo veliko izkušenj," je Milanič zadovoljen, ker bo v dvoboj v nasprotju z gostitelji, ki jim mediji pripisujejo vlogo absolutnega favorita, vstopil razbremenjen. Maribor nima česa izgubiti, kar je voda na mlin še eni uspešni predstavi v Evropi.

Najverjetnejši začetni postavi:

Sevilla: Rico; Corchia, Kjær, Couple, Squire; Correa, Pizarro, Goose, Kröhn-Dehli, Nolito; Ben Yedder.

Maribor: Handanović; Palčič (Milec), Rajčević, Billong, Viler; Kabha, Vrhovec; Bajde, Ahmedi, Bohar; Tavares.

 

Ne spreglejte