Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
5. 8. 2016,
19.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Natisni članek

Qabala Liga Europa Darko Milanič NK Maribor NK Maribor

Petek, 5. 8. 2016, 19.13

6 let, 6 mesecev

Mariborčani za skupinski del lige Europa z Azerbajdžanci

Milanič o tekmecih: Lastnik je bogat, lahko si marsikaj privoščijo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Mariborski nogometaši se bodo za vstop v skupinski del lige Europa udarili z ekipo Qabala iz Azerbajdžana. ''Nevarno bi bilo, da se ustvari ozračje, kot da smo že v ligi Europa,'' opozarja trener Mariborčanov Darko Milanič.

Slovenski podprvaki so po dveh trdih tekmah s škotskim Aberdeenom napredovali v sklepni del kvalifikacij, kjer jim je ples kroglic namenil azerbajdžanskega nasprotnika. Qabala zagotovo ni klub, o katerem bi se pisalo dnevno, a še zdaleč ni slab nasprotnik. To je dokazal tudi na tekmah z Lillom, francoskim prvoligašem, ki ga je s skupnim izidom 2:1 senzacionalno izločil. 

''Ne poznamo jih še dovolj, a bomo takoj začeli zbirati podatke in si jih ogledali po videozapisih ter v živo. Nasprotnik si zasluži spoštovanje. Če pogledamo, koga so izločili, je jasno, da priprava mora biti temeljita, kot do zdaj. Nimamo nobenega razloga, da bi bili lahkomiselni ali preveč sproščeni,'' opozarja pred dokaj neznanim tekmecem Darko Milanič.

Naprej derbi, potem šele Qabala

''Nevarno bi bilo, da se ustvari ozračje, kot da smo že v ligi Europa. Treba bo iti v 'play off' s spoštovanjem do nasprotnika, a z zavedanjem, da imamo kakovost. A naši tekmeci so redno prisotni v evropskih pokalnih tekmovanjih, imajo veliko denarja. Lastnik je bogat, lahko si marsikaj privoščijo. Proti Lillu sta tako v začetni enajsterici igrala le dva domača nogometaša, preostalo je mešanica tujcev,'' dodaja mariborski strateg.

Fotogalerija
1 / 23

Mariborčane pred odločilnim evropskim testom v ponedeljek čaka veliki derbi z Olimpijo, kjer jih zanima le eno. ''Naša naslednja tekma je v ponedeljek. Najprej derbi, potem bo več časa namenjenega Qabali,'' poudarja Milanič, ki si dodatnih izgub točk v primerjavi z Olimpijo skorajda ne sme privoščiti. Po remiju proti Domžalam imajo Ljubljančani pred Mariborom že dve točki naskoka.

Žreb je določil, da bo Maribor najprej v vlogi gostiteljev, toda nato je prišlo do spremembe in zamenjave terminov. Prva tekma bo tako 18. avgusta v Bakuju, povratna 25. avgusta v Ljudskem vrtu, kar je še dodatno razveselilo vijoličasti tabor.
 

Ne spreglejte