Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
25. 2. 2013,
21.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Darko Milanič

Ponedeljek, 25. 2. 2013, 21.35

8 let

Milanič o Smrekarju: To ne pomeni, da so drugi delali slabo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mariborčani so se na snežni tekmi z Olimpijo predstavili z enajsterico, v kateri sta v napadu zaigrala Robert Berić in Matija Smrekar. Hrvat je tako dobil prednost pred kapetanom Marcosom Tavaresom.

Zaradi omejenega števila tujcev je Nusmir Fajić spremljal dvoboj (oziroma 25 minut do uradne prekinitve) s tribun, Marcos Magno Morales Tavares pa s klopi za rezervne igralce. ''Mislim, da si je Smrekar zaslužil priložnost v prvi enajsterici, saj je odlično delal priprave, odlično pa tudi igral. To pa ne pomeni, da so drugi delali slabo. Konkurenca v napadu je velika, tudi konkurenca med tujci, zato bom koristil možnost rotiranja. Tako bom delal tudi v bodoče,'' je Matijo Smrekarja, 23-letnega robustnega Hrvata, pohvalil trener jesenskih prvakov. Nekdanji mlajši hrvaški reprezentant se je uveljavil pri Varteksu v Varaždinu, nato pa ga je pot dvakrat ponesla v tujino, kjer pa v Franciji in Belgiji ni pustil večjega pečata. Pogodbo z Mariborčani ima sklenjeno do konca sezone 2014/15, v napadu pa se za mesto v enajsterici poteguje s slovenskim reprezentantom Robertom Berićem, kapetanom Tavaresom, ki je končal jesenski del kot najboljši strelec 1. SNL, ter donedavnim napadalcem Mure, zelo spoštovanim in nevarnim Fajićem. Konkurenca je tako močna, da se je Maribor odločil, da bo mladi reprezentant Alen Ploj izkušnje spomladi raje nabiral v Murski Soboti, kar nazorno priča o tem, da računajo slovenski prvaki na sladke težave pri izboru udarnega napada.

Kdaj bo Tavares prejel slovenski potni list?

Trenerju bi malce več svobode pri izbiri omogočila pridobitev slovenskega potnega lista, ki se že dalj časa nasmiha kapetanu Tavaresu. Predvsem zaradi rotiranja tujcev v ekipi. ''Nisem prepričan, da ga bo dobil tako kmalu. Ostaja pa seveda eden od naših adutov,'' o Tavaresevem ''slovenskem'' statusu sporoča Darko Milanič, ki je v nedeljo dopoldan že treniral izbrance v Ljudskem vrtu in jih pripravljal na ponovno sredino vrnitev v Ljubljano. ''Vemo, da bodo takrat boljši pogoji in da se bo dalo igrati. Cilj je popolnoma enak, jasno pa je, da bo način tekmovanja drugačen.''

Primorec s štajerskim srcem še ne ve, ali bo v sredo na zelenico Stožice poslal enakih enajst izbrancev kot v soboto. ''Postava bo pač narejena glede na strategijo. So pa nared vsi fantje razen Dodleka.'' Cilj Mariborčanov, ki jih čakata marca še dva derbija z Olimpijo (6. marca povratni pokalni četrtfinalni dvoboj v Ljudskem vrtu, 10. marca prvenstveni v Stožicah), ostaja nespremenjen. Osvojiti pokalno lovoriko in jo združiti s prvenstvom v dvojno krono. Slednjo so osvojili že v prejšnji sezoni.

Ne spreglejte