Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
22. 4. 2013,
14.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič

Ponedeljek, 22. 4. 2013, 14.07

8 let

Milanič brez alarma, Zahovič brez komentarja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po porazu v Celju je Maribor minuli konec tedna klonil še v Kopru. Kljub drugemu zaporednemu prvenstvenemu porazu so v Ljudskem vrtu mirni in niso prižgali alarma.

Maribor je še vedno na dobri poti do enajstega naslova državnega prvaka, a v zadnjem tednu je vijoličastim kar dvakrat spodrsnilo. Najprej je povsem nepričakovano klonil med tednom v Celju z 1:2. Z istim rezultatom je v soboto izgubil še v Kopru. Nekateri navijači so dvignili glas, kritik ne manjka, tudi mediji so z veseljem začeli pisati o krizi vijoličastih, a glavni akterji zgodbe, strokovno vodstvo slovenskih prvakov, so povsem mirni in sporočajo, da je takšen scenarij povsem običajen. Pa čeprav prvi med enakimi o domnevni krizi ni želel razglabljati. "Zadnjih rezultatov Maribora ne bom komentiral, saj za to ni potrebe," se je, kot je to v zadnjem času pri njem že v navadi, na naš klic odzval športni direktor Zlatko Zahovič.

Povsem drugače je bilo, ko smo poklicali Darka Milaniča, ki se tako kot vedno ni skrival in brez zadržka odgovoril na naša vprašanja. "V športu ne moreš samo zmagovati, pridejo tudi obdobja, ko ti ne gre. Že dolgo se nam ni zgodilo, da bi izgubili dve tekmi zapored, a to je pač nogomet. Kljub neuspehoma je stanje v ekipi še vedno dobro in ni tako dramatično, kot bi si verjetno marsikdo želel. Ni in ne sme biti alarma. Nihče nam ne more vnesti nemira v ekipo," je utrip iz pisarn in garderob Ljudskega vrta predstavil trener Maribora. "Poraza sta nepričakovana, a se eden od drugega razlikujeta. Medtem ko je bila igra v Celju res slaba, sem v Kopru videl marsikaj dobrega. Igralci so pokazali velik napredek v igri in v želji po uspehu. Če bodo podobno igrali tudi na tekmah, ki so pred nami, se ne bojim," je še povedal trener, katerega ekipa prehaja v, vsaj kar se tiče nastopov na slovenskih tleh, ključno obdobje sezone. Pred Mariborom je namreč zgoščen ritem, v katerem bodo igrali dve tekmi tedensko. Tudi pokalno tekmovanje, v katerem se bodo v polfinalu pomerili proti kranjskemu Triglavu, ki je po prihodu novega trenerja Dušana Kosiča v odlični formi, namreč prehaja v sklepno fazo.

"V tekmah, ki so pred nami, bomo morali biti pozorni predvsem na to, da ne bomo po nepotrebnem prejemali kartone. Če bo tako in ob tem ne bo zdravstvenih težav v ekipi, bom imel na voljo široko izbiro, kar bo v tako zgoščenem ritmu ključnega pomena. Tekem bo veliko, a smo takšnega ritma iz zadnjih let vajeni. Če bomo zdravi, nekaznovani in bomo igrali tako kot znamo, bomo na prav vsaki izmed tekem, ki so pred nami, zagotovo dominirali in skušali kakovost, ki jo nesporno imamo, obrniti v naš prid," izzive, ki so pred njim, napoveduje Primorec na klopi štajerskega nogometnega ponosa, ki ga ta konec tedna čaka domača prvenstvena tekma proti Muri, potem sredi naslednjega tedna že prvi pokalni polfinalni obračun v Kranju. S pritiskom po dveh zaporednih porazih se ne obremenjuje preveč. Nanj je vajen. "Igralci in trener Maribora smo vedno pod pritiskom. Ne glede na to, kaj se dogaja. Pod pritiskom smo bili že pred tekmo v Celju, podobno je bilo pred gostovanjem v Kopru. Za nas to ni nič novega, na pritisk smo vajeni," je povsem miren Milanič, ki pravi, da se tudi kar se tiče komunikacije z garderobo v njegovih očeh v zadnjem tednu ni spremenilo prav nič. "Sestanke imamo vedno, seveda smo sestankovali tudi zdaj. A tako je, tudi ko zmagujemo, tako da to res ni nič novega. Vseskozi skušamo biti boljši, vedno stremimo ko napredku. Tako je bilo vedno in bo tudi v prihodnosti. Način delovanja Maribora se ne spreminja," je pogovor zaključil trener, ki je v Ljudskem vrtu že od junija 2008. V tem času je z Mariborom osvojil kopico lovorik. Ima lepo priložnost, da v naslednjem mesecu pride do novih dveh in prepričan je, da bo na tej poti uspešen. Zadnja dva poraza sta bila le manjši oviri na poti do cilja. V prvenstvu se ta pot zdi kot avtocesta, v pokalu je nekoliko ožja in zapletena.

Ne spreglejte