Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 2. 2019,
22.47

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

Natisni članek

Miha Mevlja Rostov

Četrtek, 21. 2. 2019, 22.47

5 let, 2 meseca

Izkušeni slovenski branilec se je vrnil v Rostov

Miha Mevlja tik pred zdajci našel rešitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16
Miha Mevlja | Miha Mevlja je tik pred zdajci našel nov klub in se vrnil k Rostovu. | Foto Getty Images

Miha Mevlja je tik pred zdajci našel nov klub in se vrnil k Rostovu.

Foto: Getty Images

Potem ko je zaradi administrativne napake ostal brez prestopa v Empoli, je Miha Mevlja tik pred zdajci našel novo rešitev in se rešil okovov Zenita, pri katerem Primorca ni čakalo nič dobrega. Do konca sezone se kot posojen nogometaš moštva iz Sankt Peterburga seli v vrste tekmeca iz ruske lige, za katerega je že igral, Rostov.

Miha Mevlja je v Zenit pred enim letom in pol za kar osem milijonov evrov prišel prav iz Rostova. V Sankt Peterburgu je sprva redno igral, a nato padel v nemilost trenerja, tako da je v ruskem prvenstvu od konca avgusta lani odigral le dve tekmi. Da pri Zenitu ne računajo več nanj, je postalo jasno tudi po tem, ko ga Zenit, ki se je prek Fenerbahčeja ravno v četrtek prebil v osmino finala lige Europa, ni prijavil za evropska tekmovanja.

Primorski branilec je bil pozimi blizu prestopa v Empoli, a zaradi prepozno oddane dokumentacije po nekaj časa čakanja na končno odločitev Fife ostal brez prestopa v Italijo. Ko se je že zdelo, da se bo moral v drugi polovici sezone sprijazniti z neigranjem, kar bi bil velik udarec zanj in tudi za novega selektorja Slovenije Matjaža Keka, pa je našel rešitev.

Danes je kot strela z jasnega odjeknila novica, ki so jo tudi že uradno potrdili. Do konca sezone se kot posojen nogometaš Zenita, s katerim ima pogodbo do leta 2021, seli nazaj v Rostov. Za tega je med letoma 2016 in 2017 odigral 39 tekem. Zenit zapušča po 43 tekmah, ki jih je odigral v njegovem dresu.

V Rusiji zimska nogometna tržnica sicer traja do petka, 22. februarja, do 23.59, tako da je slovenski branilec rešitev našel tik pred zdajci.

Novico o prihodu Mihe Mevlje so potrdili tudi pri Rostovu:

Ne spreglejte