Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 7. 2017,
15.55

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Zrinjski Mostar UEFA liga prvakov Jasmin Mešanović Valon Ahmedi

Nedelja, 2. 7. 2017, 15.55

12 mesecev

Vesela novica za trenerja in navijače NK Maribor

Mešanović in Ahmedi nista resneje poškodovana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

1

Darko Milanič | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Napadalec Jasmin Mešanović in zvezni igralec Valon Ahmedi - oba sta se poškodovala na sobotni pripravljalni tekmi med Mariborom in Interjem iz Zaprešića - nista utrpela hujših poškodb. Trener Darko Milanič si je lahko oddahnil, saj bodo vijolice čez poldrugi teden vstopile v kvalifikacije za ligo prvakov.

Skrbi navijačev Maribora, da bi zaradi poškodb na srečanju z Interjem v Bakovcih za dalj časa izgubili dva pomembna aduta, so bile odveč. Jasmin Mešanović in Valon Ahmedi sta utrpela le lažji poškodbi, tako da se bosta lahko že čez nekaj dni pridružila soigralcem in konkurirala za zelo pomembno tekmo, začetek evropske sezone.

Jasmin Mešanović se je na uvodnih dveh srečanjih za NK Maribor vpisal med strelce, na tekmi z Interjem pa je moral zapustiti igrišče že po 30 minutah. | Foto: Twitter - Voranc Jasmin Mešanović se je na uvodnih dveh srečanjih za NK Maribor vpisal med strelce, na tekmi z Interjem pa je moral zapustiti igrišče že po 30 minutah. Foto: Twitter - Voranc

Maribor bo 12. julija v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov gostoval v Mostarju pri prvaku BiH. Mešanović, nekdanji napadalec Zrinjskega, se bo tako lahko pomeril z nekdanjimi soigralci in skušal vijolicam podaljšati evropsko sezono.

Stopalo in rama sta ostala cela

Vodja zdravniške službe NK Maribor dr. Matjaž Vogrin je sporočil, da si Mešanović ni resneje poškodoval stopala. Potem ko po srečanju v Bakovcih ni mogel obremeniti stopala, je obstajal sum, da je zlomljeno. Slikanje v mariborski bolnišnici je po poročanju mariborskega kluba pokazalo, da ne gre za frakturo. Tako je prižgana zelena luč za igranje. Napadalec iz BiH, ki je pred tedni okrepil 14-kratnega slovenskega prvaka, bo lahko že treniral naprej.

Dr. Matjaž Vogrin (levo) je prepričan, da se bosta Mešanović in Ahmedi lahko že čez nekaj dni pridružila treningom. | Foto: Vid Ponikvar Dr. Matjaž Vogrin (levo) je prepričan, da se bosta Mešanović in Ahmedi lahko že čez nekaj dni pridružila treningom. Foto: Vid Ponikvar   

Mladi Albanec Ahmedi je na srečanju z Interjem (1:2) v prvem polčasu padel na ramo. Zaradi bolečin ni mogel nadaljevati igre, a je poznejši pregled pokazal, da je ostala ključnica cela, tako da se bo nekdanji nogometaš Celja že kmalu pridružil soigralcem.

Mariborčani bodo v četrtek odigrali generalko pred vstopom v sezono 2017/18. V Ljudskem vrtu se bodo pomerili z ruskim prvoligaškim klubom Krasnodar.  

Ne spreglejte