Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 3. 2022,
21.36

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

1

Natisni članek

Real Madrid UEFA liga prvakov Kylian Mbappe Kylian Mbappe PSG

Ponedeljek, 7. 3. 2022, 21.36

1 leto

Šok za PSG, v Madridu brez Mbappeja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

1

Kylian Mbappe | Kylian Mbappe je v ponedeljek dopoldne na treningu PSG staknil poškodbo leve noge. | Foto Getty Images

Kylian Mbappe je v ponedeljek dopoldne na treningu PSG staknil poškodbo leve noge.

Foto: Getty Images

V sredo bo zelo zanimivo v Madridu, kjer bosta Real in PSG odločala o tem, kdo bo zaigral v četrtfinalu lige prvakov. Parižani so si pred tremi tedni na Parku princev zagotovili tesno prednost, zmagali so z 1:0, zadetek pa je po mojstrski akciji dosegel Kylian Mbappe. Francoz, ki je že dalj časa na seznamu želja belih baletnikov, pa bi lahko preskočil tekmo v Madridu, saj je na zadnjem treningu prejel boleč udarec v stopalo.

PSG Real Madrid
Sportal Junak večera Mbappe se še ni odločil, za trenerja Reala ni dvoma

V sredo se bosta na stadionu Santiago Bernabeu v boju za četrtfinale lige prvakov spopadla evropska velikana iz Španije in Francije. Real Madrid, ki je v nedeljo praznoval 120. rojstni dan, je s 13 naslovi evropski rekorder, PSG, podprt s katarskim kapitalom, pa še čaka na prvo evropsko krono. Če bo izpadel proti Realu, bo ostal brez želene lovorike tudi v tej sezoni. Parižani bodo v španski prestolnici branili tesno prednost, na prvi tekmi so zmagali z 1:0, junak srečanja pa je postal Kylian Mbappe. V sodnikovem podaljšku je mojstrsko izigral obrambo Reala in premagal Thibauta Courtoisa, ki se mu je pred tem nasmihala nagrada najboljšega igralca tekme, saj je ubranil kazenski udarec Lionela Messija.

Tako se je veselil Kylian Mbappe na Parku princev po zadetku v mreži Reala. | Foto: Reuters Tako se je veselil Kylian Mbappe na Parku princev po zadetku v mreži Reala. Foto: Reuters

Poraja pa se vprašanje, ali bo mladi francoski napadalec zaigral tudi na povratnem dvoboju. Nastop 23-letnega zvezdnika v Madridu je za zdaj pod vprašajem, saj je na zadnjem treningu staknil poškodbo. Za zdaj so informacije iz pariškega kluba skope, več o tem, ali bo lahko pripravljen za sredino tekmo, bo znano šele v prihodnjih dneh. Francoski časnik Le Parisien poroča o tem, da Mbappeja čaka še nekaj podrobnejših preiskav, je pa že znano, da ni v levem stopalu utrpel nobenega zloma, tako da morebitna odsotnost ne bo dolga.

Ramosa ne bo. Pa Mbappe?

Sergio Ramos bo izpustil oba dvoboja PSG proti Realu v ligi prvakov. | Foto: Reuters Sergio Ramos bo izpustil oba dvoboja PSG proti Realu v ligi prvakov. Foto: Reuters Ker pa se v sredo igra tekma sezone za PSG, na kateri bo prisoten ogromen vložek, bi bila odsotnost Mbappeja, v tej sezoni prvega strelca PSG (na 34 tekmah je dosegel 24 zadetkov), zelo hud udarec ambicijam bogatega pariškega kluba, ki si neskončno želi prvega evropskega naslova. Spektakel, na katerem ne bo manjkalo zvezdniških imen, bi bil tako oslabljen za – v tem trenutku po podatkih Transfermarkta – najdražjega igralca na svetu. Real je že potrdil, da zaradi poškodbe v Madridu ne bo zaigral nekdanji kapetan Reala Sergio Ramos.

Mbappeju sicer po koncu sezone poteče pogodba s PSG, že dalj časa pa ne manjka govoric, da bo kariero nadaljeval prav pri Realu.

Nice PSG
Sportal Nica (p)ostaja črna mačka PSG
Atletico Madrid
Sportal Sladka zmaga Jana Oblaka z Atleticom
Ne spreglejte