Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 1. 2018,
20.28

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,55

1

Natisni članek

Matjaž Kek NK Rijeka

Ponedeljek, 8. 1. 2018, 20.28

6 let, 3 mesece

Odhodi nosilcev Rijeke se vrstijo

Matjažu Keku je šampionska ekipa razpadla pred očmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,55

1

Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Potem ko je že poleti ostal brez nekaterih nosilcev igre, ki so v prejšnji sezoni Rijeki prinesli zgodovinski prvi naslov hrvaškega prvaka, je trenerju Matjažu Keku v letošnjem zimskem prestopnem roku šampionska ekipa povsem razpadla. Zdaj je odšel še četrti junak lanskega leta, Josip Elez.

Rijeka, ki je po novem v lasti Damirja Miškovića oziroma njegovega podjetja in bo v prihodnosti še bolj odvisna od prodaje igralcev, je v letošnjem zimskem prestopnem roku, pa čeprav se je ta komaj začel, povsem razprodala šampionsko ekipo iz prejšnje sezone.

Napadalec Mario Gavranović, z enajstimi prvenstvenimi goli tretji najboljši strelec Rijeke v sezoni 2016/17, je pred dnevi odšel v vrste največjega tekmeca, zagrebškega Dinama. Odšla sta tudi črnogorski branilec Marko Vešović in vezist Josip Mišić, ki sta v prejšnji sezoni odigrala 33 oziroma 34 od 36 prvenstvenih tekem za Rijeko. Vešović je za 400 tisoč evrov prestopil v varšavsko Legio, Mišić je za dva milijona evrov odšel v lizbonski Sporting.

Zdaj je Matjaž Kek ostal še brez četrtega pomembnega člena svoje ekipe. Rijeko je zapustil še 23-letni branilec Josip Elez, ki se za pol milijona evrov seli v nemški Hannover. Nekdanji član rimskega Lazia je v prejšnji sezoni odigral 34 prvenstvenih tekem, v enajsterici nekdanjega selektorja Slovenije pa je bil nezamenljiv tudi v tej sezoni.

Od šampionske ekipe, ki je Rijeki prinesla zgodovinski naslov, je na Rujevici ostalo bolj malo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Od šampionske ekipe, ki je Rijeki prinesla zgodovinski naslov, je na Rujevici ostalo bolj malo. Foto: Grega Valančič/Sportida

Poleti so zaslužili več kot več kot pet milijonov evrov

Če ob tem upoštevamo še dejstvo, da so že poleti Rijeko zapustili njen najboljši strelec v prejšnji sezoni Franko Andrijašević, s katerim so Rečani ob prodaji v Gent zaslužili kar 4,25 milijona evrov, branilec Stefan Ristovski (za 1,1 milijona evrov je odšel v Sporting), strelec sedmih golov v sedmih nastopih v drugem delu šampionske sezone Roman Bezjak, ki se je vrnil v Darmstadt in še nekateri, potem je več ali manj jasno, da je od ekipe hrvaških prvakov iz leta 2017 na Reki ostalo malo oziroma skoraj nič.

Prvenstvo skoraj že izgubljeno, v pokalu bo pestro

Rijeka pred drugim delom sezone v prvenstvu za vodilnim Dinamom zaostaja kar za 15 točk in je na četrtem mestu.

V pokalu, v katerem je lani prav tako zmagala, se je uvrstila v polfinale, tam se bo za vstopnico za finale v ponovitvi finala iz prejšnje sezone potegovala proti Dinamu.

V Evropi se je uvrstila v skupinski del lige Europa. V skupini skupaj z Milanom, atenskim AEK in dunajsko Austrio je zasedla tretje mesto in osvojila sedem točk.

Ne spreglejte