Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
11. 7. 2015,
11.55

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Rijeka Matjaž Kek Roman Bezjak Miral Samardžić Inter Zaprešić

Sobota, 11. 7. 2015, 11.55

4 leta, 4 mesece

Matjaž Kek takšne Rijeke ne želi gledati

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Rijeke so v petek v uvodu hrvaškega prvenstva gostovali pri novopečenem prvoligašu Interju. Čeprav so veljali za velike favorite, so se na Kvarner vrnili le s točko. Ostalo je pri 0:0.

Rijeka je bila boljša, a jo je vse tri točke v predmestju Zagreba stala neučinkovitost pred vrati Interja. Nogometaši so zapravili kazenski strel, dvakrat zadeli okvir vrat gostiteljev, dosegli dva zadetka, ki sta bila zaradi nedovoljenega položaja oziroma prekršku v napadu razveljavljena, živce pa jim je paral še domači vratar Josip Posavec, ki je branil v vrhunski formi.

"Radi pravijo, da je treba srečo sprovocirati, mi pa smo v tekmo vstopili tako, kot se nismo dogovorili. Nismo izkoristili številnih priložnosti, na koncu pa bi bili lahko za to še kaznovani. Če ne dosežeš zadetka, tekmec zasluženo osvoji točko. Sami smo si krivi, da smo zapravili toliko priložnosti. To ni bila Rijeka, kakršno želimo gledati. Za to, kar smo naredili, ni niti alibija niti opravičila," je po uvodni tekmi prvega kroga hrvaškega prvenstva, ki se je končala brez zadetkov (0:0), dejal Matjaž Kek.

Nekdanji slovenski selektor ni bil zadovoljen zlasti s predstavo v prvem polčasu. Že čez pet dni ga čaka evropska premiera. Na Kantridi bo gostoval škotski Aberdeen, Mariborčan pa poudarja, da morajo njegovi izbranci hitro popraviti učinkovitost v konici napada. Pogrešal je več zbranosti in odločnosti v zadnjem delu akcij, ki niso postregle s tako želenim zadetkom.

Samardžić objokoval neučinkovitost, Bezjak debitiral v dresu Rijeke

Izmed slovenskih legionarjev je vso tekmo odigral le Miral Samardžić. V obrambni vrsti Rijeke ni imel veliko dela, na zelenici pa je spremljal neučinkovito igro soigralcev, ki so kar tekmovali med seboj, kdo bo zapravil bolj zrelo priložnost. "Trudili smo se in prihajali do priložnosti, a nas je na cedilu pustila neučinkovitost. Če želimo v prihodnje zmagovati, moramo to popraviti," meni Jeseničan, ki je dvakrat streljal na vrata Interja, a ni bil uspešen.

Lepo priložnost je v drugem polčasu zapravil tudi Roman Bezjak, ki je odigral prvo uradno tekmo v dresu Rijeke. V igro je vstopil v 58. minuti in zamenjal Albanca Bekima Balaja. Navijači Rijeke veliko pričakujejo od Korošca, ki bi lahko v četrtek v dresu Rijeke debitiral še na prvi evropski tekmi.

V nedeljo se bosta v derbiju prvega kroga hrvaškega prvenstva spopadla večna tekmeca Dinamo Zagreb in Hajduk Split, ki bo v četrtek v drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo gostoval na koprski Bonifiki.

Ne spreglejte