Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
7. 5. 2017,
8.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,58

2

Natisni članek

Dinamo Zagreb Matjaž Kek NK Rijeka

Nedelja, 7. 5. 2017, 8.55

6 let, 6 mesecev

Prvi poraz po več kot letu in mesecu dni

Matjaž Kek po bolečem porazu navdušil navijače

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,58

2

Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po prvem porazu po več kot letu dni na klopi Rijeke je Matjaž Kek kljub velikemu razočaranju navdušil reške navijače in tudi preostalo hrvaško nogometno občinstvo. Kljub porazu z 0:1 po enajstmetrovki tik pred koncem tekme je športno priznal poraz. "Čestitam Lokomotivi za zasluženo zmago," je dejal.

Rijeka do sobotnega gostovanja pri "drugi ekipi" zagrebškega Dinama, kot Lokomotivi zaradi velikega števila posojenih nogometašev Dinama pravijo na Hrvaškem, poraza v tej sezoni sploh ni poznala.

Skupaj je bila, vključujoč zaključek prejšnje sezone, v vseh tekmovanjih neporažena neverjetnih 45 tekem zapored. Kar 396 dni, od pokalnega poraza proti Slavenu Belupu z 0:3 v polfinalu pokalnega tekmovanja v Koprivnici 5. aprila lani, je trajal njen niz tekem brez poraza.

Do gostovanja v Zagrebu, na katerem je Rijeka, ki je na štadion Kranjčevićeva prišla po dveh zaporednih prvenstvenih zmagah z 2:0, močno razočarala. V 90 in več minutah igre je proti nasprotnikovim vratom streljala le petkrat, v okvir vratarja Lokomotive ni šel niti en strel.

Hvalospevov na Kekov račun spet ne manjka

"Po taki tekmi mi ne preostane drugega, kot da čestitam Lokomotivi za zasluženo zmago," je po tekmi povedal Matjaž Kek, ki ni iskal izgovorov v sodniku in njegovi odločitvi tik pred koncem tekme.

"Ko v 90 minutah tekme ne prideš do niti ene priložnosti za gol, se ti kaj takega hitro zgodi. Še enkrat bi rad čestital nogometašem Lokomotive za to, kar so prikazali. Bili so borbeni od prve do zadnje minute in nogomet jih je na koncu nagradil. To, kar smo delali mi, pa zagotovo ni bilo dobro," je še povedal Mariborčan in v hrvaški javnosti, predvsem med navijači Rijeke, poskrbel za navdušenje.

Na spletnih mestih, na katerih beseda teče o reški nogometni tematiki, ne manjka hvalospevov na račun njegovih besed. "Gospod Kek. Hvala, ker ste vrnili vero v hrvaški nogomet," je eden izmed zapisov, ki smo jih zasledili.

Kako je Rijeka izgubila proti Lokomotivi:

Usodo Rijeke je po dvomljivi enajstmetrovki zapečatil 19-letnik

Do 92. minute je bil izid na semaforju 0:0, potem je Franko Andrijašević v svojem kazenskem prostoru za roko povlekel Alija Karimija, ki je padel. Prekršek nad Irancem je sodnik Domagoj Križarić za mnoge sporno ocenil za enajstmetrovko, z nje je zadel 19-letni Lovro Majer in poskrbel, da se nekateri navijači Rijeke tresejo za naslov.

Že v naslednjem krogu namreč prihaja derbi in splitski Hajduk, ki je tokrat navdušil in s 5:1 razbil četrtouvrščeni Osijek. Za nameček na jadranskem derbiju Rijeka ne bo smela računati na svojega s 14 prvenstvenimi zadetki najboljšega strelca Andrijaševića. Tragični junak sobotnega poraza si je ob prekršku za enajstmetrovko priskrbel tudi rumeni karton, zaradi katerega na naslednji tekmi ne bo imel pravice nastopa.

Se lahko zgodi, da bo odločitev padla v zadnjem krogu v Zagrebu?

V primeru, da bi Rijeka, ki lovi svoj prvi naslov prvaka v zgodovini kluba, v naslednjem krogu v tekmi z Dinamom izgubila še tri točke, bi odločitev o prvaku najverjetneje padla šele v zadnjem krogu. Na derbiju proti Dinamu. V Zagrebu, kar se ne sliši najbolje.

Do konca sezone Rijeko ob štirih prvenstvenih tekmah čaka še ena. Finale hrvaškega pokala 31. maja, v katerem se bo prav tako pomerila z Dinamom.

Tekme Rijeke do konca prvenstva:

13. maj: Hajduk Split (trenutno na 3. mestu)
17. maj: Slaven Belupo (6.)
21. maj: Cibalia (10.)
27. maj: Dinamo Zagreb (2.)

Tekme Dinama do konca prvenstva:

12. maj: Split (9.)
17. maj: Istra (7.)
21. maj: Osijek (4.)
27. maj: Rijeka (1.)

Tekme, zapisane v odebeljenem tisku, so domače.

Ne spreglejte