Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
5. 10. 2015,
1.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Zagreb Miral Samardžić Roman Bezjak

Ponedeljek, 5. 10. 2015, 1.05

8 let

Matjaž Kek izgubil igralca, nato pa je začelo "deževati"

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je na Hrvaškem popeljal Rijeko do domače zmage nad zadnjeuvrščenim Zagrebom (4:1) in se vodilnemu Dinamu približal na le dve točki razlike.

Nogometaši Rijeke v tej sezoni v domačih tekmovanjih sploh ne poznajo poraza, a so zaradi velikega števila remijev (v 12 nastopih v prvenstvu so jih zbrali kar sedem) po uvodni tretjini hrvaškega prvenstva šele tretji. V nedeljo so izkoristili prednost domačega igrišča in na Rujovici s 4:1 premagali Zagreb, ki v tej sezoni še ni dočakal prve zmage.

Rezultat se je spreminjal dokaj nenavadno. Vse do 80. minute je Rijeka vodila z 1:0, nato pa z igralcem manj, saj je bil v 75. minuti izključen Filip Bradarić, stopila na plin in kar trikrat premagala gostujočega vratarja. Na Reki so začeli "deževati" zadetki in domače navijače spravili v dobro voljo.

Rijeka je vodila že s 4:0, v zadnjih minutah pa so Zagrebčani le dosegli častni gol in pokvarili bleščečo statistiko vratarja Ivana Vargića, ki je prejel prvi zadetek po 783 minutah. Tako je občasnemu hrvaškemu reprezentantu spodletel poskus, da bi postavil nov rekord 1. HNL. Če bi hotel popraviti starega, bi moral ostati nepremagan še na dveh tekmah.

Ko dobijo dovolj zraka, postanejo smrtno nevarni

Mariborčana prejeti gol za končno zmago s 4:1 ni zmotil, saj se je najbolj razveselil novega paketa treh točk. Z njim je Rijeka izkoristila spodrsljaj vodilnega Dinama, ki je v soboto na gostovanju pri Interju v Zaprešiću zgolj remiziral (2:2).

Na vrhu hrvaškega prvenstva zdaj vlada gneča, saj splitski Hajduk za modrimi zaostaja le točko, Rijeka pa mu je takoj za petami, saj ji Dinamo beži le še za dve točki.

"Ko smo po neumnosti ostali z igralcem manj, smo končno dobili svoj prostor. Igralci so začeli teči, s podajami v globino pa smo začeli izkoriščati svojo kakovost. Krasila jih je vrhunska učinkovitost. Ko dobijo dovolj zraka, postanejo smrtno nevarni. Pred tem smo bili na igrišču preveč statični," je zanimivo zaporedje dogodkov pojasnil Matjaž Kek, ki je čestital varovancem za prikazan trud. S tremi podajami je izstopal Marin Tomasov.

Kek je proti Zagrebu v ogenj poslal le enega Slovenca. V začetni enajsterici se je znašel le Roman Bezjak. Strelec šestih zadetkov v tej sezoni je odigral 74 minut in v prvem polčasu zapravil dve priložnosti. Miral Samardžić zaradi zdravstvenih težav, ki so se pojavile po zadnjem treningu pred srečanjem, ni dobil priložnosti. Kranjčan se bo v ponedeljek udeležil reprezentančnega zbora na Brdu pri Kranju.

Ne spreglejte