Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
11. 12. 2014,
15.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matjaž Kek Samir Handanović Rene Krhin Goran Cvijanović Miral Samardžić Josip Iličić Jasmin Kurtić Kevin Kampl Martin Milec Bojan Jokić Branko Ilić

Četrtek, 11. 12. 2014, 15.42

8 let

Matjaž Kek bi rad utrdil status najuspešnejšega v zgodovini

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vse udeležence osmine finala lige prvakov smo dobili, danes nam bo nogomet ponudil še odgovor na vprašanje, kdo so tisti klubi, ki se bodo uvrstili v izločilne dele lige Europa.

Na delu bo tudi nekaj klubov, ki plačujejo slovenske nogometaše oziroma trenerja. Prav Matjaž Kek je namreč tisti, ki bo skušal pripraviti veliko senzacijo, premagati branilko naslova iz prejšnje sezone Sevillo in spisati zgodovino Rijeke. "Najboljši trener v zgodovini kluba", kot ga naslavljajo številni hrvaški mediji, bi s takšnim podvigom zagotovo poskrbel, da bi v to, da si tak naziv tudi zasluži, prepričal še zadnje dvomljivce.

V skupini G, v kateri nastopa Rijeka, ima Feyenoord, k bo tokrat gostoval pri Standardu v Liegu – ta nima več možnosti za napredovanje, Martin Milec ima težave s poškodbo, zato ne bo igral -, devet točk in je vodilni. Sevilla je s točko manj druga, Rijeka pa s sedmimi tretja. Račun je jasen. Rečani za napredovanje potrebujejo zmago, v primeru poraza Feyenoorda bi ob njej skočili celo na prvo mesto. Kakorkoli že, nekdanji slovenski selektor ima lepo priložnost, da Rijeki prinese prvo evropsko pomlad po letu 1980.

"To tekmo je treba vzeti kot nagrado. Kot nekaj, kar se je zgodilo, ker smo pred tem dobro delali. Obremenjevati se s čemerkoli drugim, bi bilo brezpredmetno. Seveda pa želimo zmagati, kdo si tega v športu ne želi? Tudi največji avtsajderji gredo v tekmo z željo po tem, da presenetijo nasprotnika. Nič, igralci naj pritečejo na igrišče in uživajo," je povsem v svojem slogu pred tekmo sporočil Kek, ki naj bi tokrat od prve minute v igro poslal branilca Mirala Samardžića, medtem ko bo drugi slovenski reprezentant, ki si kruh služi na Reki, vezist Goran Cvijanović, na priložnost najverjetneje čakal na klopi.

Priložnost za Josipa Iličića in Reneja Krhina

Na delu bodo še številni klubi slovenskih nogometašev. Bojana Jokića tudi tokrat ne bo v ekipi Villarreala, ki v skupini A za zagotovitev napredovanja na Cipru pri Apollonu potrebuje zmago. Če Zürich ne bo zmagal v gosteh pri Borussii Mönhengladbach, pa ga tja vodi tudi poraz.

V skupini C je beograjski Partizan Branka Ilića, ki ima le točko, že zapravil vse možnosti za šestnajstino finala. Tokrat bo gostil grški Asteras, tudi ta nima več možnosti za napredovanje. Slovenski reprezentant naj bi igral od prve minute.

Kevin Kampl bo z Red Bull Salzburgom v skupini D, v kateri so si avstrijski prvaki že zagotovili prvo mesto, gostil romunsko Astro.

Inter bo v skupini F gostoval pri Quarabagu v Bakuju, a tam zagotovo ne bo branil Samir Handanović, ki v Azerbajdžan sploh ni odpotoval. Ne zato, ker bi bil poškodovan, temveč zato, ker mu bo trener Roberto Mancini privoščil počitek. Milančani so si namreč že zagotovili prvo mesto v skupini. Zato pa se tokrat priložnost obeta za Reneja Krhin, ki naj bi tekmo začel v prvi postavi Interja.

Podobno velja tudi za Fiorentino, ta bo tokrat gostila Dinamo iz Minska, a ima prav tako že zagotovljeno prvo mesto v skupini. Zanimivo, tokrat naj bi od prve minute igrala tako Jasmin Kurtić kot tudi Josip Iličić, ki, odkar se je pred mesecem dni sprl z navijači, v vijoličastem dresu ni odigral še niti minute in naj bi bil blizu klubskih vrat.

Ne spreglejte