Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
3. 12. 2014,
16.19

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matjaž Kek NK Luka Koper

Sreda, 3. 12. 2014, 16.19

8 let, 4 mesece

Matej Mavrič: Kdor mi ne verjame, naj izstopi na naslednji postaji

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant Matej Mavrič končuje prvo polovico sezone v novi vlogi, službi športnega direktorja nogometašev Luke Kopra.

"V tem poslu sem nov, lažje je biti nogometaš, a se tudi zdajšnji funkciji maksimalno posvečam in jo opravljam z enako strastjo, kot sem jo čutil, ko sem bil nogometaš. Učim se iz dneva v dan, pomagam si tudi s poznanstvi, ki sem si jih nabral skozi dolga leta igranja, od vsakega skušam pobrati čim več. Delo je kar stresno, družina trpi, a verjamem, da bo kmalu veliko lažje. Predvsem si želim fantom pokazati smernice, ki bi jim lahko pomagale na nadaljnji poti profesionalnih nogometašev," je povedal Matej Mavrič, ki je marca letos, igral je za Koper, uradno naznanil, da nogometa ne bo več igral, bil potem nekaj časa tehnični vodja ekipe, avgusta pa prevzel funkcijo športnega direktorja.

"Šel sem po stopnicah, tako da je bilo malce lažje. Dobro je, ker odlično poznam ekipo in tudi preostale sodelavce. Začrtal sem smernice, ki se jih moramo držati. Vem, da imam opravka s 30 posamezniki in vsak seveda ne more biti zadovoljen. Toda, tako kot sem fantom rekel že v garderobi, to je vlak, na katerem smo vsi. Kdor mi ne verjame, naj izstopi na naslednji postaji. Kdor ima visoke cilje, kot jih imam jaz, pa je seveda dobrodošel, da z menoj potuje do končne postaje. Jaz imam visoke cilje. Upam, da mi bo ekipa sledila," pravi Koprčan, ki je opravil tudi trenerske izpite. "Izpit za C-licenco sem že uspešno prestal, v prihodnosti se bom za trenerski posel še šolal. Znanje je vsekakor dobrodošlo," je prepričan.

Kopru v tej sezoni ne gre vse po načrtih. V prvenstvu je krog pred koncem jesenskega dela šele sedmi. Predvsem v zadnjem času izgublja kot po tekočem traku. V zadnjih petih tekmah je praznih rok ostal kar štirikrat. "Rezultati so slabši od pričakovanj, to nam je jasno. Z njimi ne moremo biti zadovoljni, tudi jaz nisem. Slabši rezultati so verjetno tudi posledica sprememb, ki so se zgodile po odhodu nekdanjega trenerja. Ekipa je zelo pomlajena. Delamo na daljši rok. Upam, da bo trdo delo obrodilo sadove," pravi nekdanji nogometaš, ki je zbral tudi 37 nastopov v dresu Slovenije in ima ogromno izkušenj z igranjem v tujini.

"Pozimi se bodo zgodile spremembe, a drastičnih ne bo. Nekaj igralcev bomo morali pripeljati, nekateri bodo odšli. Vračajo se tudi fantje, ki so bili na kaljenju. Če bo za katerega od nosilcev prišla ponudba, ki je ne bomo mogli zavrniti, jo bomo seveda sprejeli. Nekaj zanimanja je, a treba bo še počakati. Priključili bomo tudi nekaj mladincev, v primorskem nogometnem bazenu nadarjenih fantov nikoli ni manjkalo. Verjamem, da bomo med njimi našli kakšnega dobrega plavalca," se je slikovito izrazil Mavrič in hitro dodal: "Je pa jasno, da se samo z mladostjo ne da. Morali bomo imeti tudi nekaj starejših, ki bodo tvorili hrbtenico ekipe. V glavi že imam nekaj imen. Upam, da bomo skupaj s sodelavci te ideje izpeljali."

Sam ima najvišje cilje

Če je boj za najvišja mesta v prvenstvu že izgubljen, pa je za Koprčane veliko lepši pogled na pokalno tekmovanje. Tam so se uvrstili v polfinale. Gredo lahko tudi do konca in na Bonifiko prinesejo tretjo pokalno lovoriko po letih 2006 in 2007?

"Iz mojih besed ste lahko razbrali, da imam sam zastavljene najvišje cilje. Potem je odgovor na vaše vprašanje jasen. Tukaj smo, da bi naredili čim več," je odločno odgovoril športni direktor Kopra, ki ga pred odhodom na dopust čaka še nekaj dela. "Preden si bom z družino privoščil nekaj prepotrebnega oddiha, bomo v Kopru morali sestaviti ekipo za drugi del sezone. Nekaj dela je že opravljenega, nekaj ga še bomo. Obeta se pester del leta, potem pa verjamem, da si bom tudi jaz lahko napolnil baterije," si je zaželel.

V soboto po skalp Olimpije

Še pred tem Koprčane čaka zadnje dejanje v letošnjem koledarskem letu. Zadnja prvenstvena tekma jesenskega dela, v soboto bo v Kopru gostovala Olimpija. "V zadnjem času nimamo najboljših izkušenj s tekem proti Olimpiji. To bi radi popravili že v soboto. Najbolj si želim, da bi prvi del sezone končali z dobrim rezultatom, ki bi nam dal elan za naprej. Verjamem, da bomo zmagali," je bil za konec jasen Mavrič.

Ne spreglejte