SiolNET. Sportal Nogomet
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pri Mariboru bodo zaradi pretepaškega vložka morali globoko seči v žep

0,05

termometer

NŠ Mura : NK Maribor
Pri NK Maribor bodo zaradi pretepa med člani navijaških skupin Black Gringos in Viole morali seči globoko v žep. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Vodstvo nogometnega kluba Maribor Branik bo moralo po 18. krogu državnega prvenstva najgloblje seči v žep. Kot je danes sporočil disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič, bodo morali Mariborčani po derbiju v Murski Soboti, Mura je zmagala s 3:1, v blagajno NZS prispevati 1950 evrov.

NŠ Mura : NK Maribor Sportal Že pred derbijem pretep med Black Gringosi in Violami

Razlog za visoko kazen Mariborčanov; tekmo je obravnavala tudi policija in zaradi pretepa med člani navijaških skupin Black Gringos in Viole 28 članov Viol predčasno napotila nazaj v Maribor, je nešportno in neprimerno vedenje navijačev. Ob upoštevanju predkaznovanosti gre za večkratno prižiganje bakel, metanje petard, baklo, odvrženo pod ograjo igrišča in žaljivo skandiranje.

NŠ Mura : NK Maribor Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Na drugi strani bodo iz istega razloga v blagajno NZS prispevali tudi pri Muri. Zaradi nešportnega in neprimernega obnašanja navijačev, prižiganja večje količine bakel, je Jeglič ob olajševalni okoliščini, pisni izjavi kluba, Muri določil 450 evrov kazni.

Po 450 evrov bodo morali zaradi navijačev plačati tudi pri Radomljah, pri Taboru Sežani pa bodo plačali 400 evrov, ker glavni trener in igralec po tekmi nista podala izjave.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin