Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
14. 8. 2017,
13.17

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,45

3

Natisni članek

Hapoel Be'er Sheva UEFA liga prvakov NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Marwan Kabha Martin Milec

Ponedeljek, 14. 8. 2017, 13.17

1 leto

Vsi si želijo igrati proti Mariboru, potem pa jokajo

Mariborčani želijo v Izraelu odpreti kovček z milijoni

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,45

3

"Smo na zadnjem koraku pred izpolnitvijo sanj," je pred potjo v Izrael, kjer nogometaše Maribora v sredo čaka prva izmed dveh tekem proti Hapoelu Be'er Shevi, ki jim lahko prinese ligo prvakov in napolni klubsko blagajno, povedal njihov trener Darko Milanič.

Nogometaši Maribora se bodo v prvi tekmi play-offa za ligo prvakov proti Hapoelu Be'er Shevi prvič udarili v sredo ob 20.45.

Nasmejani Martin Milec | Foto: Instagram/NK Maribor Nasmejani Martin Milec Foto: Instagram/NK Maribor Slovenski nogometni prvaki so danes zjutraj z mariborskega letališča poleteli proti Berševi, kjer bodo v sredo zvečer na štadionu Yaakov Turner Toto, ta sprejme nekaj več kot 16 tisoč gledalcev, poskušali z odliko opraviti prvi del zahtevne naloge, ki je pred njimi.

Izločiti bodo poskušali izraelskega prvaka, ki še nikoli ni zaigral v ligi prvakov (v prejšnji sezoni je pokleknil na zadnji stopnički), se še tretjič v zgodovini uvrstiti v najmočnejšo klubsko tekmovanje na svetu in zaslužiti približno 15 milijonov evrov, kolikor bi jim prinesel uspeh proti Hapoelu Be'er Shevi. Če jim ne bo uspelo, se bodo samodejno uvrstili v skupinski del lige Europa, kar bi jim prineslo okoli šest milijonov evrov.

V Izraelu imajo torej priložnost, da odprejo kovček z evropskimi milijoni in jih potem v Mariboru, povratna tekma v Ljudskem vrtu bo prihodnjo sredo, vzamejo iz njega, če uporabimo prispodobo.

Na pot so odšli skoraj vsi

Novemu evropskemu podvigu naproti, prvič v zgodovini se ga lotevajo v vlogi nosilca, so se odpravili v skoraj polni zasedbi, tudi z najnovejšo okrepitvijo Martinom Milcem. Izraelec Marwan Kabha, ki se je prejšnji teden poškodoval na enem izmed treningov in je izpustil petkov derbi proti Domžalam (0:0), je očitno spet pripravljen in je odpotoval z ekipo.

Pravice nastopa nima le rezervni vratar Matko Obradović. Hrvat je kaznovan, saj so ga v prejšnjem krogu na tekmi proti islandskemu Hafnarfjördurju zaradi protestiranja odstranili s klopi Maribora.

Izraelci so nogometašu Maribora pripravili vroč sprejem

"Marwan Kabha! Marwan Kabha," so bili vzkliki, ki so ob prihodu na letališče v Izraelu pričakali mariborsko nogometno odpravo. Jasno, namenjeni so bili izraelskemu vezistu Kabhi, ki so ga na domačih tleh pričakali družina in prijatelji.

Šestindvajsetletni Kabha, ki je v Maribor prišel leta 2015 in je eden izmed pomembnejših članov enajsterice vijoličastih in v dobri formi igra tudi v tej sezoni, je v Izraelu sicer igral za Maccabi Petah Tikvo. Njegov član je bil med letoma 2009 in 2015.

Želijo izpolniti sanje

Darko Milanič pred odhodom v Izrael | Foto: Instagram/NK Maribor Darko Milanič pred odhodom v Izrael Foto: Instagram/NK Maribor "Naši cilji so vedno visoki. Za zdaj nam vse zelo dobro uspeva. Zakaj ne bi naredili vsega, da bi bilo podobno tudi na naslednjih evropskih tekmah, ki sta pred nami? Narediti moramo vse, da izpolnimo sanje. Imamo kakovost in zelo dobro vzdušje v moštvu, hkrati pa tudi kar nekaj fantov, ki so v zelo dobri formi. Rezultati devetih tekem, ki smo jih odigrali, govorijo, da je tako. Še pred kakšnim mesecem, ko nas je zapustilo nekaj pomembnih nogometašev, si nihče ni upal misliti, da nam bo šlo tako dobro," je pred potjo v Izrael govoril Darko Milanič.

"Jasno je, da se bomo morali zelo potruditi, da nam uspe. O nasprotniku imamo veliko informacij, a analiza med igralci še sledi. Včeraj smo se malce pogovarjali o Izraelcih. Nogometaši vedo, kaj delajo dobro in kaj nekoliko manj dobro. Podrobna analiza še sledi. Pred nami sta še dva dolga dneva," je še – obkrožen z novinarji, ki so prišli Mariborčane pospremit na pot – povedal trener Maribora. "Čakata nas še dva treninga. Seveda ne bomo mogli početi nič posebnega, saj bomo na očeh nasprotnika, a bomo opravili, kar je treba," je še povedal.

Se bodo Mariborčani veselili novega velikega evropskega uspeha? | Foto: Vid Ponikvar Se bodo Mariborčani veselili novega velikega evropskega uspeha? Foto: Vid Ponikvar

Vsi si želijo igrati proti Mariboru, potem pa jokajo

To, da so bili pri Hapoelu Be'er Sehevi po žrebu, ki jim je namenil Maribor, zadovoljni, ga veseli. "Vsi so vedno zelo zadovoljni, ko jim žreb nameni Maribor, potem pa nas gledajo v nadaljnjem tekmovanju, medtem ko oni že končajo. Naj bo tako tudi tokrat," je izjavil izkušeni primorski strateg, ki se zaveda, da je razplet prve tekme zelo pomemben. "Do zdaj se je vedno pokazalo, da je tako. Če si uspešen na prvi tekmi, se lahko na drugo, na kateri se odloča o tem, kdo bo napredoval, pripraviš na način, ki ti ustreza," je povedal Milanič.

Izraelci so napredovali zaradi zadetka več v gosteh

Maribor, ki je lani državni prvak še štirinajstič v klubski zgodovini postal s kar 13 točkami naskoka pred najbližjim zasledovalcem, je na poti do play-offa izločil bosanskega prvaka klub Zrinjski (2:1 in 1:1) in islandskega prvaka Hafnarfjördur (1:0 in 1:0). Hapoel, ki je svoj četrti izraelski naslov osvojil s tremi točkami prednosti, je izločil madžarskega prvaka Honved (3:2 in 2:1) in bolgarskega prvaka, klub Ludogorec (2:0 in 1:3).

Ne spreglejte