Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Krško NK Zavrč NK Domžale NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

6 let, 6 mesecev

Mariborčani z rekordno zmago sezone, Šporarjev šov v Celju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Olimpija je s štirimi zadetki Andraža Šporarja slavila v Celju, kjer je v sredo izpadla v pokalu. Zavrč v izdihljajih ugnal Domžale. Maribor je s 7:1 odpihnil Rudarja. Remi Kopra in Krke.

Na praznično soboto so Domžalčani gostili Zavrč, ki ga je na tekmi Prve lige Telekom Slovenije premierno vodil Milko Djurovski in se ob krstu veselil zmage. Za to je v sodnikovem podaljšku poskrbel Zlatan Muslimović. Domžale so od 70. minute, ko je po dveh prejetih rumenih kartonih moral z igrišča Gaber Dobrovoljc, igrale z igralcem manj. Olimpija se je spet mudila pri Celju, kjer je v sredo izpadla v pokalu. Tokrat so bili Ljubljančani po obračunu lahko vedrejših obrazov, še najbolj se je smejalo kapetanu Andražu Šporarju, ki je prispeval vse štiri zadetke in je zdaj pri 13 zadetkov, kar ga uvršča na vrh lestvice strelcev.

Obračun v Ljudskem vratu se ni začelo po željah Mariborčanov, saj so gostje že v drugi minuti povedli z zadetkom Damjana Trifkovića. A hitra hladna prha ni zmedla vijolic, ki so prek Agima Ibraimija ekspresno izenačile in začele strelske vaje. Do konca prvega polčasa so za Maribor zadeli Gregor Bajde, Marcos Tavares dvakrat in Željko Filipović. V drugem polčasu sta usodo Velenjčanov zapečatila Sintayehu Sallalich in Jean-Philippe Mendy. To je najvišja zmaga kateregakoli moštva v tej sezoni PLTS.

Zadnja tekma dneva je potekala pod žarometi na Bonifiki, kjer so Koprčani po sladki pokalni zmagi nad Domžalami remizirali s Krko.

Nogometaši Krškega so v sezono vstopili imenitno in se z dvema zmagama prebili na vrh razpredelnice. V nadaljevanju jim ni šlo več tako dobro, tako da so v srečanje z Gorico vstopili z zadnjega mesta. Vseeno se domačini niso predali in na kolena spravili letošnje najprijetnejše presenečenje lige. Zmago je Krčanom z zadetkom v 17. minuti zagotovil Luka Štefanac. Krško je z zmago vsaj za en dan prehitel Koper in Celje.

Ne spreglejte