Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
1. 2. 2017,
18.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor

Sreda, 1. 2. 2017, 18.50

6 let, 6 mesecev

Prva prijateljska tekma v Turčiji

Mariborčani so v Turčiji odigrali prvo tekmo, trajala je kar dve polni uri

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Aleks Pihler | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Mariborski nogometaši so na pripravah v Turčiji, kamor so pripotovali v ponedeljek, odigrali prvo prijateljsko tekmo in proti ruskemu prvoligašu Arsenalu iz Tule remizirali z 1:1.

Mariborčani, ki so pred prihodom na osrednji del priprav v Ljudskem vrtu odigrali prijateljsko tekmo proti hrvaški Gorici in jo premagali s 4:1 (dvakrat je zadel Milivoje Novaković, med strelce sta se vpisala tudi Marcos Tavares in Dino Hotić), so prvo pripravljalno tekmo odigrali tudi v Beleku, kjer bodo opravili osrednji del priprav.

Zanimivo, tokrat so se predstavniki obeh ekip dogovorili, da bo tekma trajala kar 120 minut, odigrali so dva polčasa, ki sta trajala vsak po eno uro.

Kljub temu sta padla samo dva zadetka. Prvi po treh minutah igre, ko so zadeli Rusi, v polno je meril izkušeni branilec Aleksandr Denisov. V 43. minuti je po podaji Mateja Palčiča za Maribor zadel Aleks Pihler in postavil končni izid.

Naslednjo prijateljsko tekmo na turških tleh bodo Mariborčani odigrali v soboto, ko se bodo pomerili z beloruskim Batejem Borisovim.

Maribor bo očitno stavil na mlade

V Mariboru, ki je pozimi prodal reprezentančnega branilca Erika Janžo, ta je odšel na Češko, in se poslovil tudi od nigerijskega napadalca Sunnya Omoregia, ki bo nogometno pot nadaljeval v Izraelu, pripeljali pa samo povratnika iz Italije, napadalca Gregorja Bajdeta, so se očitno odločili, da bodo v prihodnosti več priložnosti ponudili mladim.

Tako je trener Darko Milanič na osrednji del priprav na nadaljevanje sezone poleg 18-letnega branilca Adisa Hodžića, ki je v prvem delu sezone že odigral nekaj tekem za člansko moštvo, in nekaterih mladih nogometašev, ki jih ima že tako v moštvu, popeljal tudi tri mladince. V Turčiji so tako še 18-letniki vratar Nino Irgolič, vezist Sandi Ogrinec in napadalec Luka Štor ter še leto mlajši Žan Celar, prav tako napadalec. 

Ne spreglejte