Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
19. 2. 2017,
19.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

2

Natisni članek

ND Gorica NK Rudar NK Radomlje NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Krško NK Koper NK Domžale NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 19. 2. 2017, 19.30

6 let, 6 mesecev

Pripravljalne tekme klubov 1. SNL

Kako je šlo slovenskim klubom na pripravljalnih tekmah?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

2

Darko Milanič | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Slovenski prvoligaški klubi se pripravljajo na spomladanski del. Nogometaši Olimpije so se od Turčije poslovili z remijem proti Vorskli Poltavi (0:0), jesenski prvak Maribor je v Ljudskem vrtu remiziral z Rudarjem, Krško je doživelo najtežji poraz v pripravljalnem obdobju, Aluminij je bil uspešen na Hrvaškem, Gorica pa je v Italiji premagala uglednega ruskega tekmeca.

Mariborčani so se prvič letos predstavili v Ljudskem vrtu in remizirali z Rudarjem. Edini zadetek za vijolice je dosegel Milivoje Novaković. | Foto: Vid Ponikvar Mariborčani so se prvič letos predstavili v Ljudskem vrtu in remizirali z Rudarjem. Edini zadetek za vijolice je dosegel Milivoje Novaković. Foto: Vid Ponikvar Jesenski prvaki Mariborčani so pozabili na zmage. Tekmeca niso premagali niti na sedmi zaporedni pripravljalni tekmi. V Turčiji so zbrali štiri remije in dva poraza, v generalki za veliki derbi z Olimpijo (25. februar) pa v Ljudskem vrtu remizirali z velenjskim Rudarjem.

Trener Darko Milanič se je odločil za postavo Handanović, Palčič, Šuler, Defendi, Viler, Kabha, Pihler (od 81. Ogrinec), Bohar (od 70. Hotić), Vršič, Novaković (od 70. Tavares) in Zahović, pri gostih iz Šaleške doline, ki jih je po koncu jesenskega dela prevzel srbski strateg Vanja Radinović, pa so zaigrali Radan, Mužek, Kašnik, Zec (od 46. Billong), Iharoš, Grbić (od 66. Bolha), Babić, Lotrič (od 70. Trifković), Mary (od 80. Bokalić), Glavina in Vručina. 

Dvoboj v Ljudskem vrtu si je ogledalo 800 gledalcev (klubsko vodstvo se je odločilo za brezplačen vstop), ki so videli dva zadetka. V prvem polčasu je v polno zadel Milivoje Novaković in popeljal vijolice v vodstvo, v drugem pa je z bele točke izenačil Hrvat Bojan Vručina. Šest minut pred koncem je nekdanji reprezentant Dare Vršič stresel okvir velenjskih vrat.

Elsner se želi z Mariborčani podati v moški boj

Mladi vratar Rok Vodišek se je poškodoval po trku z Ukrajincem Dmitrom Kravčenkom. | Foto: Vid Ponikvar Mladi vratar Rok Vodišek se je poškodoval po trku z Ukrajincem Dmitrom Kravčenkom. Foto: Vid Ponikvar Maribor pogreša zmago že sedem tekem, ljubljanska Olimpija pa je ni okusila na zadnjih štirih. V petek je v Beleku remizirala s kazahstanskim prvakom Astano (1:1), za zmaje pa je v polno zadela najnovejša pridobitev Nathan Oduwa. Ta je k zmajem prišel iz Londona (Tottenham).

V soboto je Olimpija odigrala še zadnjo tekmo na pripravah v Turčiji. Z ukrajinskim prvoligaškim klubom Vorskla Poltava se je razšla brez zadetkov (0:0). Najlepši priložnosti za Olimpijo sta v prvem delu zapravila Dorian Babunski (spomladi bo pomagal Radomljam) in zimski novinec Branko Ilić, za slabo voljo pa je poskrbela poškodba mladega vratarja Roka Vodiška, ki ga je med vratnicami zamenjal nekdanji reprezentant Aleksander Šeliga.

Trener Luka Elsner je v mlado začetno postavo uvrstil Vodiška, Ilića, Zarifovića, Baskero, Jurčevića, Tijanića, Novaka, črnogorskega novinca Vorotovića, Abassa, Turkuša in Babunskega. V nadaljevanju so poleg vratarja Šelige zaigrali še Eleke, Alves, Bajrić in povratnik Nik Kapun. Sredi drugega polčasa je Mario Jurčević prejel rdeči karton.

Luka Elsner je priprave v Turčiji začel z zmago nad Dinamom, nato pa so njegovi varovanci pozabili na zmage. Na zadnjih štirih srečanjih so dosegli le dva zadetka. | Foto: Vid Ponikvar Luka Elsner je priprave v Turčiji začel z zmago nad Dinamom, nato pa so njegovi varovanci pozabili na zmage. Na zadnjih štirih srečanjih so dosegli le dva zadetka. Foto: Vid Ponikvar

Zeleno-bela odprava se bo v nedeljo vrnila v domovino, strateg Elsner pa je vedno bolj zadovoljen s prikazanim: "Že zdaj smo na zelo zadovoljivi ravni. Do tekme z Mariborom imamo teden dni časa, da izpilimo še zadnje tehnično-taktične malenkosti in se nato podamo v pogumen, moški boj za vsak centimeter zelenice in vsako žogo. Če bo tako, bo tudi končni izid temu primeren."

Firer se je znesel nad Bravom

Simon Rožman je na zadnji pripravljalni tekmi občudoval strelske sposobnosti Ivana Firerja. | Foto: Vid Ponikvar Simon Rožman je na zadnji pripravljalni tekmi občudoval strelske sposobnosti Ivana Firerja. Foto: Vid Ponikvar Turške priprave sta si privoščila le najboljša slovenska kluba, ki se vneto pripravljata na prvi spomladanski vrhunec, večni derbi v Ljudskem vrtu (25. februarja), preostali slovenski klubi pa se pripravljajo v domovini ali na Hrvaškem.

Domžalčani so v soboto gostovali pri Rijeki, ki v tej sezoni sploh še ni izgubila. Rožmanova četa je odlično vstopila v srečanje in izbrance Matjaža Keka na gostovanju na štadionu Rujevica šokirala z dvema zadetkoma. Na odmor je odšla s prednostjo 2:0 (strelca sta bila Žan Majer in Petar Franjić), v nadaljevanju pa so hrvaški jesenski prvaki zaigrali bolje in preobrnili rezultat v svojo prid. Zmagoviti zadetek je novinec Ante Kulušić, ki je domžalsko mrežo zatresel dvakrat, dosegel v zadnjih sekundah sodnikovega podaljška.

Domžalčani so v petek napolnili mrežo ljubljanskega tretjeligaškega kluba Bravo s 6:1. Nekdanji reprezentant Ivan Firer je dosegel kar štiri zadetke. Domžale bi se morale po prvotnem načrtu pomeriti s celovško Austrio, a je bilo srečanje odpovedano. V soboto bi se morala Rožmanova četa pomeriti s sosedi z Doba, a je bila tekma zaradi neprimernega igrišča odpovedana.

Vrtnice boljše od bogatega ruskega kluba

Novogoričani, ki so jesenski del končali na četrtem mestu, so v zadnji pripravljalni tekmi v Italiji (Fagagna) premagali četrtouvrščeno ekipo ruskega prvenstva, Terek Grozni (1:0). Zmagoviti gol je pet minut pred koncem rednega dela dosegel rezervist Mark Gulič, ki je jeseni igral za tretjeligaški klub Adria Miren. Vrtnice bi lahko tekmece iz Rusije premagale še z višjo razliko, a je Miran Burgič v 15. minuti zapravil strel z bele točke.

Trener Miran Srebrnič se je odločil za začetno postavo Štrukelj, Gregorič, Boben, Jogan, Škarabot, Grudina, Žigon, Kapić, Osuji, Filipović in Burgič. V začetni postavi se je tako znašel tudi Hrvat Andrija Filipović, ki se je kot zadnji v zimskem prestopnem roku pridružil štirikratnim slovenskim prvakom.

Krčani so v soboto v Čatežu izkusili moč poljskega drugoligaša Gornik Zabrze, za katerega ni zaigral nekdanji napadalec Gorice Sandi Arčon. Posavci so izgubili z 0:3. To je bil njihov najvišji poraz v tem pripravljalnem obdobju.

Aluminij je v soboto gostoval na Hrvaškem in s 3:1 premagal drugoligaški klub Gorica. Zadnjeuvrščeni Radomljani so se na spomladanski del, v katerem si bodo skušali priboriti obstanek, pripravljali v Medžugorju. V Hercegovini so se v petek pomerili s prvakom BiH Zrinjskim iz Mostarja, dvoboj pa se je končal brez zadetkov.

Maribor

Datum Tekmec Rezultat Strelci
18. januar Nafta 1903 Lendava (Slo - 3. liga) 2:1 Vršič, Bohar
21. januar ZTE Zalaegerszeg (Mad - 2. liga) 3:1 Sunny, Štor, Sallalich
24. januar Kapfenberg (Avt - 2. liga) 5:0 Vršič 2, Defendi, Novaković, avtogol 
28. januar Gorica (Hrv - 2. liga) 4:1 Novaković 2, Tavares, Hotić
1. februar Arsenal Tula (Rus - 1. liga) 1:1 Pihler
4. februar BATE Borisov (Blr - 1. liga) 0:0 -
6. februar Oleksandria (Ukr - 1. liga) 1:1 Bohar
8. februar Ludogorec Razgrad (Bol - 1. liga) 2:2 Zahović 2
10. februar Slovačko (Češ - 1. liga) 0:1 -
11. februar Budućnost Podgorica (ČG - 1. liga) 1:3 Bajde
18. februar Rudar Velenje (Slo - 1. liga) 1:1 Novaković

Olimpija 

18. januar Zagreb (Hrv - 2. liga) 3:0 Avramovski, Babunski, Zarifović
21. januar Roltek Dob (Slo - 2. liga) 7:0 Boateng 2, Krefl, Avramovski, Vukčević, Miškić, Lukanc 
28. januar Krško (Slo - 1. liga) 4:4 Vukčević, Benko, Jurčević, Miškić
2. februar Inter Zaprešić (Hrv - 1. liga) 2:2 avtogol, Kirm
9. februar Dinamo Moskva (Rus - 2. liga) 2:0 Kronaveter, Ilić
11. februar Randers (Dan - 1. liga) 1:1 Turkuš
13. februar Žalgiris Vilna (Lit - 1. liga) 0:1 -
17. februar Astana (Kaz - 1. liga) 1:1 Oduwa
18. februar Vorskla Poltava (Rus - 1. liga) 0:0 -

Domžale

18. januar Wolfsberger AC (Avt - 1. liga) 1:0 Firer
21. januar Sturm Gradec (Avt - 1. liga) 0:2 -
25. januar Novigrad (Hrv - 2. liga) 4:2 Jarović, Franjić, Matjašič, Huč
27. januar Horn (Avt - 2. liga) 1:2 Bratanović
4. februar Jadran Dekani (Slo - 3. liga) 3:2 Jarović, Ožbolt, Petric
4. februar Mladost Lučani (Srb - 1. liga) 1:0 Bratanović
8. februar Ferencvaroš Budimpešta U-21 (Mad) 8:0 Majer 2, Vetrih, Franjić, Žužek, Firer, Bratanović, Batrović 
11. februar Rijeka (Hrv - 1. liga) 2:3 Majer, Franjić
17. februar Bravo (Slo - 3. liga) 6:1 Firer 4, Vetrih, Volarič

Gorica

21. januar Bravo Ljubljana (Slo - 3. liga) 3:1 Kotnik, Arčon, Žigon
26. januar Partizan Beograd (Srb - 1. liga) 0:3 -
28. januar Ankaran Hrvatini (Slo - 2. liga) 4:2 Edafe 2, Marinič, Žigon
1. februar Ilirija 1911 Ljubljana (Slo - 3. liga) 2:0 Gulič, Grudina
2. februar Udinese (Ita - 1. liga) 1:0 Marinič
4. februar Celje (Slo - 1. liga) 3:1 Osuji, Boben, avtogol
7. februar Zarica Kranj (Slo - 2. liga) 1:0 Edafe
8. februar Brda (Slo - 2. liga) 0:0 -
11. februar Slaven Belupo Koprivnica (Hrv - 1. liga) 0:1 -
19. februar Terek Grozni (Rus - 1. liga) 1:0 Gulič

Celje

26. januar Rijeka (Hrv - 1. liga) 2:3 D. Hadžić, Belić
28. januar Jadran Poreč (Hrv - 3. liga) 3:0 Volaš 2, Podlogar
28. januar Horn (Avt - 2. liga) 1:1 Pišek
4. februar Gorica (Slo - 1. liga) 1:3 Požeg Vancaš
5. februar Mladost Lučani (Srb - 1. liga) 1:3 Volaš
9. februar Hradec Kralove (Češ - 1. liga) 1:1 Čirjak
10. februar Ferencvaroš Budimpešta U-21 (Mad) 3:0 Rahmanović. Pečnik, Pungaršek
14. februar Sigma Olomouc (Češ - 2. liga) 1:0 Belić
15. februar Dalian Transcendence (Kit - 2. liga) 2:0 Požeg Vancaš, Košman

Koper

21. januar Lokomotiva Zagreb (Hrv - 1. liga) 0:2 -
22. januar Partizan Beograd (Srb - 1. liga) 0:4 -
24. januar Haladas (Mad - 1. liga) 0:1 -
27. januar Cibalia Vinkovci (Hrv - 1. liga) 2:1 Lukanović, Vekić
30. januar Slaven Belupo Koprivnica (Hrv - 1. liga) 1:0 Pučko
4. februar Hradec Kralove (Češ - 1. liga) 0:1 -
7. februar Zrinjski Mostar (BiH - 1. liga) 0:0 -
9. februar Ankaran Hrvatini (Slo - 2. liga) 4:2 Kokorović 2, Tzandaris, Lukanović
11. februar Rudar Velenje (Slo - 1. liga) 2:4 Belima 2
17. februar Sigma Olomouc (Češ - 2. liga) 1:0 Lukanović

Rudar

22. januar St. Pölten (Avt - 1. liga) 0:1 -
25. januar Inter Zaprešić (Hrv - 1. liga) 0:2 -
28. januar Slaven Belupo Koprivnica (Hrv - 1. liga) 1:1 Bokalič
30. januar Cibalia Vinkovci (Hrv - 1. liga) 1:2 Mužek
5. februar Brežice (Slo - 2. liga) 5:0 Mary 2, Lotrič, Vručina, Glavina
8. februar Kapfenberg (Avt - 2. liga) 0:1 -
11. februar Koper (Slo - 1. liga) 4:2 Mary 2, Zec, Lotrič
18. februar Maribor (Slo - 1. liga) 1:1 Vručina

Krško

21. januar Zagreb (Hrv - 2. liga) 1:2 Dangubić
25. januar Mladost Lučani (Srb - 1. liga) 1:0 Sokler
26. januar Udinese (Ita - 1. liga) 0:1 -
28. januar Olimpija Ljubljana (Slo - 1. liga) 4:4 Kramarič, Dangubić, Sokler, Gorenc 
4. februar Ferencvaroš Budimpešta U-21 (Mad) 5:1 Dangubić 2, Gatarić 2, Kovačić
8. februar Šmarje pri Jelšah (Slo - 3. liga) 7:1  Dangubić 2, Nakić, Gorenc, Šturm, Pavič ...
11. februar Roltek Dob (Slo - 2. liga) 3:2 Mujan 2, Mensah
18. februar Gornik Zabrze (Pol - 2. liga) 0:3 -

Aluminij

20. januar  Mura (Slo - 3. liga) 1:1 Rogina
31. januar Kapfenberg (Avt - 2. liga) 1:2 Bizjak
2. februar Široki Brijeg (BiH - 1. liga) 1:2 Zeba
4. februar GOŠK Gabela (BiH - 2. liga) 4:0 Krajnc, Tahiraj, Rebernik, Škoflek
11. februar Nafta 1903 (Slo - 3. liga) 1:1 Zeba
18. februar Gorica (Hrv - 2. liga) 3:1 Krajnc, Ploj, Kramer

Radomlje

21. januar Šenčur (Slo - 3. liga) 4:0 Predragović 2, Jakovljević, Vasilj
28. januar Mladost Lučani (Srb - 1. liga) 1:1 Gajić
1. februar GOŠK Gabela (BiH - 2. liga) 0:0 -
3. februar Gyirmot (Mad - 1. liga) 1:0 Gajić
7. februar Dob (Slo - 2. liga) 3:1 Cerar, Kumer, igralec na preizkušnji
11. februar Čapljina (BiH - 2- liga) 0:2 -
14. februar Šibenik (Hrv - 2. liga) 0:0 -
15. februar Imotski (Hrv - 2. liga) 1:0 Nunić
17. februar Zrinjski Mostar (BiH - 1. liga) 0:0 -
Ne spreglejte