Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
19. 1. 2017,
8.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Luka Elsner Daniel Avramovski

Četrtek, 19. 1. 2017, 8.00

6 let, 7 mesecev

Prva pripravljalna tekma Olimpije v letu 2017

Olimpija za začetek nadigrala nekdanjega hrvaškega prvaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Olimpija | Foto NK Olimpija Ljubljana

Foto: NK Olimpija Ljubljana

Nogometaši Olimpije so odigrali prvo prijateljsko tekmo v letu 2017. V Čatežu ob Savi so se pomerili s hrvaškim drugoligaškim klubom Zagreb in ga odpravili z visokim rezultatom 3:0. Trener Luka Elsner je bil zadovoljen s prikazanim. Prvi zadetek v zeleno-belem dresu je dosegel Makedonec Danijel Avramovski.

Strateg Olimpije Luka Elsner, ki bo v spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije vstopil 25. februarja z večnim derbijem v Ljudskem vrtu, je dvoboj proti Zagrebu začel z udarno postavo v postavitvi 4-3-3. Od prve minute so igrali Vodišek; Štiglec, Bajrić, Delamea Mlinar, Vukčević; Cretu, Avramovski, Novak; Tijanić, Eleke, Abass.

Zagreb, edini hrvaški klub, ki je poleg Dinama in Hajduka po hrvaški samostojnosti postal prvak, se je hitro znašel v podrejenem položaju. Olimpija ga je premagala s 3:0, kar dva od treh zadetkov pa sta dosegla makedonska legionarja.

Olimpija : Zagreb 3:0 (1:0)
​Avramovski 26., Zarifović 49., Babunski

Prvič so za zmaje, branilce državnega naslova v Sloveniji, zaigrali Makedonec Daniel Avramovski, Romun Alexandru Cretu, Ganec Issah Abass in Hrvat Dino Štiglec. Peti novinec, mladi italijanski reprezentant z ganskimi koreninami Kingsley Boateng zaradi nekoliko slabše krvne slike ni dočakal priložnosti. Avramovski, ki ga uvrščajo med najboljše mlade nogometaše v tem delu Evrope, je dosegel prvenec za zmaje. Zanj je potreboval le 26 minut.

V drugem polčasu sta se med strelce vpisala še rezervista, branilec Aris Zarifović in mladi makedonski napadalec Dorian Babunski.

Najboljši nogometaši Olimpije niso zdravi

Rok Kronaveter ni nastopil zaradi težav s trebušno steno. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Rok Kronaveter ni nastopil zaradi težav s trebušno steno. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Ljubljančani niso nastopili v najmočnejši postavi. Zaradi zdravstvenih težav so manjkali trije B-reprezentanti z zadnje akcije v Abu Dabiju (Denis Klinar ima trebušno virozo, Miha Zajc si je na tekmi s Finsko lažje poškodoval gleženj, Rok Kronaveter, ki se spogleduje s prestopom v tujino, pa čuti bolečino v trebušni steni).

Na seznamu poškodovanih sta tudi Portugalec Ricardo Alves Coelho da Silva (dimlje) in Hrvat Leon Benko (nožni palec), trije skorajšnji povratniki, Nemanja MitrovićNik Kapun in Nejc Vidmar, pa še niso povsem nared za vrnitev na igrišče.

Olimpija se bo v soboto v Čatežu ob Savi, kamor se je odpravila po desetdnevnih pripravah v Ljubljani, pomerila še s slovenskim drugoligaškim predstavnikom Dobom.

Ne spreglejte