Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
4. 4. 2017,
17.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Aleks Pihler Darko Milanič

Torek, 4. 4. 2017, 17.56

6 let, 6 mesecev

Darko Milanič in aleks pihler pred derbijem

Mariborčani se branijo napovedi o tem, da bodo pokončali Olimpijo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

2

Darko Milanič | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

"Treba je spoštovati tekmeca, ki je zelo dober in ima v svojih vrstah nekaj zelo kakovostnih nogometašev," se pred jutrišnjo prvo polfinalno tekmo pokalnega tekmovanja v Stožicah napovedi o tem, da bodo poteptali Olimpijo, branijo pri Mariboru.

Olimpija si je v prvih šestih prvenstvenih tekmah v letu 2017 nabrala kar 13 točk zaostanka za Mariborom, v letošnje leto je vstopila z enakim številom točk kot vijoličasti. Letos je zamenjala že dva trenerja. Po Luki Elsnerju se je moral včeraj posloviti še Marijan Pušnik.

Nasledil ga je Safet Hadžić, ki bo Olimpiji poskušal prinesti vsaj pokalno lovoriko, če je prvenstveno pravzaprav že izgubila. Po kar petih porazih na petih tekmah, številnih poškodbah in predvsem ob formi, ki jo kaže, so številni prepričani, da bo Maribor v Stožicah zmagal, če ne kar z visoko razliko, in Ljubljančane dokončno pokončal. Nov neuspeh bi verjetno pomenil nov pretres v klubu državnih prvakov.

Olimpijo spoštujejo, tako se bodo tudi vedli

"Olimpija je ranjen lev," pravi Darko Milanič. | Foto: Matjaž Vertuš "Olimpija je ranjen lev," pravi Darko Milanič. Foto: Matjaž Vertuš Mariborčani se morda res spogledujejo s takšnim načrtom, a, vsaj javno, tega ne priznavajo. "Olimpijo zelo spoštujemo, njeni nogometaši so kakovostni, zato se bomo tako tudi vedli. Zelo nam bo težko, saj je nasprotnik menjal trenerja, zato ne vemo, kaj lahko od njega pričakujemo. Ko je tekmec ranjen, kot je Olimpija, ki je v zadnjem obdobju prejela kar nekaj udarcev, je najbolj pomembno, da se v uvodnih minutah tekme čim bolj izkažeš. Ni dvoma, na tem derbiju bomo morali biti odlični, če želimo zmagati," dan pred tekmo napoveduje Darko Milanič.

"Nov udarec Olimpiji in podobno, kot pravite, to me ne zanima. Razmeroma vseeno mi je, kaj se bo z Olimpijo zgodilo. Zanima me samo moje moštvo in to, kako bomo igrali mi. Verjamem, da bomo nastopili dobro," je še dejal trener Maribora. "Na ta derbi smo se pripravljali tako, kot se pripravljamo na vse tekme. Ker je bilo tokrat malo manj počitka, je bilo težje, a verjamem, da smo pripravljeni na dober rezultat," je nadaljeval Izolčan, ki je v Ljudskem vrtu nabral že kopico lovorik. Zdaj si želi nove.

"Prioriteta je seveda prvenstvo, v katerem smo si nabrali lepo prednost pred zasledovalci, a to seveda ne pomeni, da si ne želimo zmagati tudi v pokalu. Zdaj ko dosegamo dobre rezultate, je vse skupaj lepše in lažje, a zahteve so enake. Vedno in povsod gremo po zmago. Tudi v tej sezoni gremo po lovoriko tako v prvenstvu in v pokalu. Upam, da nam uspe," pravi Milanič, na klopi Maribora je osvojil že okroglih deset lovorik. Zadnja je bila pokalna. Prav v prejšnji sezoni.

Navijači klubu pridelali 1.800 evrov kazni

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je danes izrekel kazni po 26. in 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije. Največ dela je imel z Mariborom, ki bo moral zaradi neprimernega vedenja navijačev na dveh tekmah plačati skupno 1800 evrov.

Po tekmi 26. kroga je Maribor dobil globo 950 evrov zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, prižiganja bakel na tribuni, ter predkaznovanosti, za tekmo 27. kroga pa je sodnik izrekel kazen 850 evrov zaradi znova nešportnega in neprimernega vedenja navijačev in poškodb opreme v sanitarijah, tudi pri tej kazni so v disciplinskem organu NZS upoštevali predkaznovanost.

"Upam, da se bomo lovorike v pokalu veselili tudi letos. Sem v klubu, v katerem imam privilegij, da se borim za lovorike. Želimo igrati dobro in dvigniti pokal. Ne bomo izpustili priložnosti, če se nam bo ponudila," je za konec povedal Milanič, ki tokrat ne bo mogel računati na poškodovana Marwana Kabho in Denisa Šmeja, medtem ko sta Sintayehu Sallalich in Dino Hotić kaznovana. Nastop izkušenega branilca Marka Šulerja je vprašljiv.

Aleks Pihler pravi, da bi bil vsak rezultat razen poraza za Maribor v Stožicah ugoden. | Foto: Grega Valančič/Sportida Aleks Pihler pravi, da bi bil vsak rezultat razen poraza za Maribor v Stožicah ugoden. Foto: Grega Valančič/Sportida

Tudi Aleks Pihler opozarja, da je Olimpija sijajna

Zagotovo bo igral Aleks Pihler, ki je sedel ob trenerju na tokratni novinarski konferenci. "Pričakujem, da bomo odigrali dobro tekmo. Pripravljeni smo na Olimpijo. Strokovni štab nam je dal natančna navodila. Verjamem, da jih bomo izpolnili in prišli do pozitivnega izida," pravi 23-letni vezist, ki je novembra lani na prijateljski tekmi na Poljskem debitiral tudi v dresu članske reprezentance.

"Kaj bi bil dober izid? Glavno je, da ne izgubimo. Vsak rezultat, ki ni poraz, bo za nas dober," je povedal Pihler. "Nazadnje smo v Stožicah igrali dobro in verjamem, da bomo tudi tokrat. Nam pa ne bo lahko. Olimpija je zelo dober nasprotnik. V svojih vrstah ima nekaj zelo dobrih posameznikov. Na njo se bo treba zelo dobro pripraviti. Verjamem, da bomo pripravljeni in nam bo uspelo priti do pozitivnega izida," je še povedal nogometaš, ki je v tej sezoni med nosilci igre Mariborčanov.

 

Ne spreglejte