Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 8. 2014,
23.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Red Bull Salzburg Steaua Bukarešta APOEL Nikozija Ludogorec Razgrad Kevin Kampl Roman Bezjak

Sreda, 6. 8. 2014, 23.29

8 let

Maribor v ligo prvakov prek Kampla ali Bezjaka? Možnosti so 1:5.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborčani so za las zgrešili vlogo nosilca v play-offu kvalifikacij za ligo prvakov, tako da bodo v petek dobili na papirju močnejšega tekmeca. V Ljudskem vrtu Kevin Kampl oziroma Roman Bezjak?

Mariborčani so v prejšnji sezoni v play-offu lige prvakov priznali premoč Viktorii iz Plzna. V tej se v zadnjem krogu kvalifikacij ne morejo srečati s češkim tekmecem, saj je Sparta neslavno izpadla proti švedskemu prvaku. Nasploh se je na sredinih povratnih tekmah tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov pripetilo kar nekaj presenečenj. Poleg praške Sparte sta izpadla tudi zagrebški Dinamo (čeprav je prvo tekmo na Danskem dobil z 1:0) in škotski prvak Celtic, ki ga je še drugič zapored ponižala varšavska Legia. O ligi prvakov je nehal sanjariti tudi beograjski Partizan. Izpad črno-belih, kjer igra tudi Branko Ilić, je bil usoden za boljše izhodišče mariborskega kluba na petkovem žrebu, saj bi se lahko slovenski prvaki po zaslugi nekaterih presenetljivih razpletov povzpeli na seznam nosilcev. Žal se niso, saj Partizan ni preskočil bolgarske ovire. Maribor ima izmed desetih prvakov, ki so napredovali v odločilni krog kvalifikacij, šesti najboljši koeficient. Tako je izostal preboj med peterico nosilcev. Za las ga je prehitel Ludogorec Razgrad, pri katerem blesti Roman Bezjak in ki je še drugič zapored izločil Partizan. Bolgarski prvak ima koeficient 18.125, Maribor pa 16.200.

V Ljudskem vrtu Kevin Kampl oziroma Roman Bezjak?

Maribor kot nenosilec že pozna imena petih morebitnih tekmecev. Prvi je Red Bull Salzburg, z naskokom najboljši avstrijski klub, pri katerem izstopa tudi Kevin Kampl. Slovenski reprezentant, rojen v Solingenu, se vedno rad vrača v mesto ob Dravi, kjer prebivajo njegovi sorodniki. Med mogočimi tekmeci je tudi Steaua iz Bukarešte. Romunski prvak je v prejšnjem stoletju prebijal mejnike, saj je postal prvi evropski prvak iz vzhodnoevropske dežele, v zadnjih sezonah pa se je finančno okrepil, tako da se v domovini vrača na steze stare slave. Med mogočimi kandidati je tudi APOEL Nikozija. Nekdanji klub Marcosa Tavaresa je v prejšnji sezoni izkusil grenko štajersko izkušnjo, saj je izpadel proti Čačićevim bojevnikom, čeprav na dveh tekmah ni izgubil (1:1 doma in 0:0 v gosteh). Letos so Ciprčani zlahka izločili finskega prvaka. BATE Borisov je že nekajkrat opozoril nase v skupinskih delih lige prvakov, premagoval je tudi takšne velikane, kot je Bayern München. Beloruski prvak je z veliko pomočjo sreče in zadetka v zadnjih sekundah odpravil Debrecen s 3:1, kar je zadoščalo za napredovanje, saj je na Madžarskem izgubil z 0:1. Zadnji mogoči kandidat za mariborskega tekmeca je Ludogorec Razgrad, ki je v prejšnji sezoni zablestel v evropski ligi, njegov prvi strelec pa je bil nihče drug kot slovenski reprezentant Bezjak. Letos s Partizanom ponovno ni šlo gladko. Dvakrat je remiziral, a v Beogradu dosegel tudi dva zadetka, kar je na koncu jeziček na tehtnici prevesilo na stran Ludogorca.

V skupini neprvakov si nosilci za tekmeca nikakor ne želijo Athletica Bilbaa, ki bi lahko povzročal težave velikanom, podobne želje pa imajo tudi preostali nenosilci. Arsenal, Porto, Zenit, Bayer Leverkusen in Napoli, v zadnjih sezonah malodane redni udeleženci lige prvakov, se bodo morali še potruditi, da se med elito znajdejo tudi v sezoni 2014/15.

Ne spreglejte