Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 1. 2013,
9.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Celje NK Aluminij NK Triglav NK Gorica NK Domžale

Petek, 25. 1. 2013, 9.30

7 let, 12 mesecev

Maribor usklajen z Aluminijem in Triglavom, Olimpija izgubila loterijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Uprave klubov 1. SNL so v zaključku januarja reševale zadnja vprašanja glede igralskega kadra, nogometaši pa poskrbeli za nekaj prijateljskih tekem. Olimpija je v Španiji izgubila z Rosenborgom.

Ker je močni Šahtar (brez Williana) v četrtek ugnal CSKA z 2:0, si je zagotovil prvo mesto v Olimpijini skupini še pred dvobojem Ljubljančanov in norveškega kluba. Ukrajinski prvak se bo v finalu pomeril s poljskim klubmo Widzew Lodz, nogometaši Olimpije pa so navkljub porazu z Rosenborom po izvajanju 11-metrovk zadržali drugo mesto. Tako so na zadnji tekmi turnirja Copa del Sol 2013 osvojili točko in se od Španije poslovili z dobrim občutkom, saj so ostali na vseh treh nastopih s Skandinavci po rednem delu nepremagani. Na vratih Olimpije je stal Elvis Džafić in ohranil mrežo nedotaknjeno vseh 90 minut. Najlepši priložnosti za zeleno-bele sta zapravila Brazilec William Franklin Vicente in Črnogorec Nikola Nikezić, ko pa se je začela loterija kazenskih strelov, je bil učinek na obeh straneh izjemen. Do spodrsljajev je prišlo šele v šesti seriji, ko bi lahko Nik Kapun zagotovil slovenskemu jesenskemu podprvaku zmago, a je nastreljal okvir vrat. V osmi seriji ni 11-metrovke izkoristil Džafić, tako da se je zmage veselil Rosenborg. Je pa Ljubljančane, ki bodo 9. februarja gostovali v Splitu pri Hajduku, v boljšo voljo spravila novica, da bo od poletja dalje njihov soigralec gorenjski napadalec Enis Đurković.

Kranjčani so na igrišču z umetno travo premagali sosede iz Komende s 3:1. Prvi polčas je presenetljivo pripadem gostom, nato pa se je četa Siniše Brkiča le razigrala in upravičila vlogo gorenjskega favorita. Dva zadetka je prispeval Matej Poplatnik, enega pa Davor Bubanja. "Orle" je razveselila novica, da bo spomladi njihov soigralec tudi Alen Krcić. Nekdanji kapetan Triglava se je mudil pri italijanskem drugoligaškem klubu Crotone, kjer je naletel na smolo z zdravjem ob nepravem trenutku. "Imamo res dobro ekipo, zato se z veseljem vračam domov. V Italiji nisem igral, sam pa ne želim še naslednje pol sezone sedeti. Sem samozavesten, verjamem vase in želim to dokazati na igrišču. Zdaj se počutim dobro, poškodba je že preteklost," je povedal nekdanji nogometaš Triglava. Žal se niso uresničile dodatne želje navijačev, tako da je prihod 20-letnega talentiranega Uroša Palibrka padel v vodo. Rok Dolžan, ki je zapustil Triglav, je našel novega delodajalca. Odhaja k Šenčurju.

Aluminij je prijateljsko tekmo z drugoligaškim klubom Garmin Šenčur, za katerega je že zaigral Rok Dolžan, rešil v svojo korist šele v zadnji četrtini srečanja. Na igrišču z umetno travnato podlago je ugnal gorenjske goste s 3:1, čeprav je bil rezultat še v 64. minuti 1:1. V obrambo se je vrnil David Lonzarič, v napadu je zaigral Rade Jovanović, zadetka za Kidričane pa sta dosegla še Hrvat Jurica Jeleć in izkušeni zvezni igralec Marko Drevenšek, ki je bil uspešen z bele točke in postavil končni rezultat 3:1. Gostje so dosegli zadetek po napaki obrambne vrste Aluminija, trener gostiteljev Bojan Flis pa je na tekmi preizkusil 17 različnih igralcev.

Ne spreglejte