Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
13. 7. 2018,
1.25

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

1

Natisni članek

Gregor Bajde Darko Milanič NK Maribor NK Maribor

Petek, 13. 7. 2018, 1.25

5 let, 9 mesecev

Zmagovit začetek nove sezone za Maribor

Maribor še naprej ruši vse pred sabo, a trener opozarja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

1

Darko Milanič | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Maribor, ki letos nastopa v ligi Europa, je na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za drugorazredno evropsko nogometno tekmovanje nadaljeval z dobrimi rezultati s pripravljalnih tekem. Z 1:0 je v Tirani premagal Partizani in si na široka vrata odprl pot v drugi krog. "Ni še konec!" pa ob tem svari trener Darko Milanič.

NK Rudar
Sportal Rudarju in Mariboru se smeji, Domžalčani zapravili visoko prednost

Mariborčani, ki so v prejšnji sezoni po hudem boju izgubili boj za prvenstveno lovoriko proti Olimpiji in se zato letos še drugič v zadnjih treh letih podali v kvalifikacije za ligo Europa in ne ligo prvakov, so med pripravami z rezultati navduševali. Šestkrat so zmagali in dvakrat remizirali. Izgubili niso.

Toda pripravljalne tekme so eno, evropske pa drugo, zato je marsikateri navijač z nestrpnostjo pričakoval, kako bo, ko bo šlo zares. Za Maribor je šlo prvič zares v novi sezoni v četrtek, ko so gostovali v vroči Tirani pri Partizaniju, v prejšnji sezoni petouvrščenemu albanskemu prvoligašu.

Gregor Bajde
Sportal Mariborčani z golom Bajdeta zmagali v Tirani

Če se po jutru dan pozna ...

Pred skromnim številom navijačev, le nekaj čez tisoč jih je bilo na štadionu, ki sprejme devetkrat toliko gledalcev, so Mariborčani zmagali z 1:0, pod edini gol na tekmi pa se je na začetku drugega polčasa podpisal Gregor Bajde, ki je zadel v 50. minuti. Nogometaš, ki je v drugi polovici prejšnje sezone po povratku v Maribor igral zelo malo oziroma skorajda nič, v novi sezoni pa utegne biti njegovo močno orožje. Če se po jutru dan pozna …

Mariboru je zmago v prejšnji sezoni prinesel že praktično odpisani Gregor Bajde. | Foto: Vid Ponikvar Mariboru je zmago v prejšnji sezoni prinesel že praktično odpisani Gregor Bajde. Foto: Vid Ponikvar

Če se po jutru dan pozna, se lahko navijači Maribora nadejajo nove dobre evropske sezone svojih ljubljencev. Ti so jim v zadnjih štirih letih kar dvakrat prinesli ligo prvakov, pred tem pa kar trikrat v nizu igrali v skupinskem delu lige Europa, za katero se potegujejo tudi letos. Toda pot do uspeha je še dolga, Albanci pa šele prva ovira, ki je pred njimi. Pa tudi te za zdaj še niso preskočili, na kar opozarja tudi njihov trener.

Darko Milanič svari, da še ni konec

"Pohvale fantom za prikazano. Imamo prednost, na kateri lahko gradimo, nam pa še ne zagotavlja napredovanja. Videli smo, da tekmec ima dinamiko, dobre lastnosti in bo treba odigrati kakovostno, zbrano tudi v Ljudskem vrtu," je po tekmi za uradno klubsko spletno stran Maribora povedal Darko Milanič.

"Začetki so težki, to se je znova izkazalo, vendar je zmaga zelo pomembna. Škoda, da nismo v uvodnih minutah zadeli in bi šla tekma hitreje v drugo smer, tako pa so bili domači nogometaši agresivni ter vztrajni do konca," je še povedal.

"Dobro smo se postavili, Saša Gajser jih je dobro ocenil med spremljanjem. Potrebujemo pa temeljito pripravo tudi za tekmo prihodnji četrtek," je za konec dejal trener vijoličastih, ki jih povratna tekma čaka naslednji četrtek ob 20.15.

Preberite še:

Damjan Bohar
Sportal Odhaja najboljši strelec Maribora v zgodovini lige prvakov
Zlatko Zahović Maribor
Sportal Zlatko Zahović verjame, da bodo navijači spet veseli
Darko Milanič, NK Maribor
Sportal Milanič izpostavil ključno stvar NK Maribor #video
Ne spreglejte