Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
9. 7. 2018,
17.27

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

Natisni članek

Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 9. 7. 2018, 17.27

5 let, 9 mesecev

Maribor v četrtek začenja novo sezono

Zlatko Zahović verjame, da bodo navijači spet veseli

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00
Zlatko Zahović Maribor | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po burnih dneh in napovedanem odhodu športnega direktorja se je stanje v Ljudskem vrtu umirilo, pred skorajšnjim začetkom nove sezone, Mariborčane v četrtek čaka prvi evropski izpit, pa se je javil tudi Zlatko Zahović.

Mariborčani so s petkovo zmago nad srbskim prvoligašem Čukarićkim sklenili rezultatsko izjemno uspešen del priprav na novo sezono, v katerem so na osmih tekmah šestkrat zmagali in dvakrat remizirali.

Zdaj odštevajo dneve do četrtka in prve tekme prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, v katerem jih čaka petouvrščeni klub prejšnje sezone albanskega prvenstva, Partizani iz Tirane. Pred novim evropskim izpitom Maribora, ki je lani igral v ligi prvakov, se je, tako kot večinoma počne v zadnjem obdobju, prek uradne klubske strani javil tudi športni direktor slovenskega podprvaka.

"Priprave so vrhunsko uspele, ampak pri tem zame niso najpomembnejši rezultati. Zanimajo me druge zadeve. Kako se moštvo odzove na različne nasprotnike in na različen način. Pri tem smo naredili velik preskok," je po pripravljalnih tekmah povedal Zlatko Zahović.

Zlatko Zahović in Darko Milanič sta pripravljena na novo sezono. | Foto: Vid Ponikvar Zlatko Zahović in Darko Milanič sta pripravljena na novo sezono. Foto: Vid Ponikvar

Prihajajo v fazo, ko uživajo

"V nogometu je več načinov, kako priti do želenega rezultata. Maribor je najboljši pokazatelj, ki glede na veličino kluba in finančne zmožnosti v evropskem nogometu, najde pot do uspeha. Vedno ni mogoče zmagovati in igrati lepo. Če bo šlo, bomo izkoristili vsako priložnost za izražanje svojih odlik. Če bo treba v trd boj, pa se bomo odzvali s trdim bojem," je še povedal.

"Zdaj prihajamo v fazo, ko uživamo. Na vsakem koraku se že čuti to pričakovanje prve evropske tekme. Želimo si, da jih bo čim več, seveda pa je popoln fokus le na prvi preizkušnji v Tirani. Znova nas čaka ogromno odrekanja, v slačilnici in vseh v klubu. Potrebujemo veliko potrpljenja, vendar verjamem, da bo tudi dovolj veselja za navijače," je nadaljeval športni direktor Maribora.

Mariborčani na osmih pripravljalnih tekmah niti enkrat niso izgubili. | Foto: Twitter/NK Maribor Mariborčani na osmih pripravljalnih tekmah niti enkrat niso izgubili. Foto: Twitter/NK Maribor

Z energijo, ki jo imajo, je mogoče vse

"Vsi smo pripravljeni na žrtvovanje, na pozitiven stres, ki spremlja kvalifikacijske tekme. S to energijo, ki jo ima Maribor kot klub in kot mesto, je vse mogoče. Neizčrpna energija motivira in aktivira vse odlike, ki jih imamo," je dodal.

"Nikdar ne smemo pozabiti, kdo smo in kaj smo. Ne glede na to, da smo v zadnjem obdobju dvakrat igrali v ligi prvakov in trikrat v ligi Europa, štejejo le odrekanje, trdo delo, maksimalna priprava na vsakega nasprotnika. Tako je tudi pred dvobojem z albanskim predstavnikom. Smo optimistični in samozavestni, ampak samozavest dobimo le s spoštovanjem nasprotnika," je pred začetkom nove sezone in četrtkovo tekmo, ki se bo v Tirani začela ob 17.30, za konec povedal Zahović.

Pripravljalne tekme Maribora:

16. junij Šmartno 1928 (Slo/3) 10:0 Zahović, Mešanović in Ahmedi 2, Hotić, Šuler, Tavares, Mlakar
19. junij Kukesi (Alb/1) 4:0 Kramarič, Tavares, Mešanović, Mlakar
21. junij Vardar Skopje (Mak/1) 3:3 Mlakar 2, Kramarič
23. junij Ural (Rus/1) 3:0 Tavares, Vršič, Ahmedi
27. junij Weiz (Avt/3) 1:4 Vrhovec, Moravac, Kramarič, Tavares
30. junij Cracovia Krakov (Pol/1) 4:0 Zahović, Bajde, Tavares, Mešanović
4. julij Köbenhavn (Dan/1) 0:0  
6. julij Čukarički Beograd (Srb/1) 2:1 Mešanović, Tavares

Preberite še:

Olimpija Qarabag
Sportal Strelski festival Mure, Udinese premočan za Gorico, Izraelci za Kranjčane
Darko Milanič, NK Maribor
Sportal Milanič izpostavil ključno stvar NK Maribor #video
Ne spreglejte