Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
4. 2. 2014,
17.03

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Dare Vršič Ante Šimundža Damjan Vuklišević Damjan Bohar

Torek, 4. 2. 2014, 17.03

4 leta, 8 mesecev

Maribor na sedmi tekmi sedmič zmagal, Vršič še ni debitiral

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Maribora so odigrali prvo tekmo na pripravah v Turčiji in južnokorejskega prvoligaša Gyeongnam premagali s 3:2. Dare Vršič še ni debitiral v dresu slovenskih prvakov.

Mariborčani so danes ob 14. uri odigrali prvo pripravljalno tekmo v Beleku, kamor so na glavni del zimskih priprav pripotovali v soboto. S 3:2 so odpravili južnokorejski Gyeongnam, potem ko je tik pred koncem tekme po podaji Petra Stojanovića za zmago zadel Damjan Bohar.

Pred tem je Maribor na začetku tekme povedel po golu mladega branilca Damjana Vukliševića, ki je tokrat zaigral v prvi postavi. Nato so Južnokorejci izenačili, potem pa je Nusmir Fajić, ki je v pripravljalnem obdobju v odlični strelski formi, zadel za novo vodstvo Maribora. Hitro je sledil izenačujoči gol Azijcev, ki so ga dosegli po enajstmetrovki, in potem že omenjeni zmagoviti gol Boharja.

Izključitev Filipovića, poškodba Fajića

Omeniti velja, da sta bila ob koncu tekme zaradi prerivanja izključena dva nogometaša, po eden na vsaki strani. Pri Mariboru je moral z igrišča reprezentant Željko Filipović. Na tokratni tekmi se je poškodoval eden izmed strelcev, Fajić, ki je moral z igrišča zaradi poškodbe mišice. Za kako hudo poškodbo gre, bo znano kaj kmalu.

Fajićeva poškodba ni edina težava, ki tare trenerja Anteja Šimundžo. Na tokratni tekmi nista nastopila niti Dejan Mezga, ki je bolan, in Aleš Mejač, ki je poškodovan.

Vršič bo morda debitiral proti Romunom

Debija ni dočakal niti Dare Vršič, nekdanji nogometaš ljubljanske Olimpije, ki je Maribor okrepil na zadnji dan januarskega prestopnega roka. Vršič je s soigralci opravil šele nekaj treningov, pred tem pa na Dunaju, kjer je bil v zadnjem letu in pol član tamkajšnje Austrie, dolgo časa ni igral, zato je trener ocenil, da še ni pripravljen za igro.

Zmaga nad Gyeongnamom je bila še sedma Maribora na sedmi pripravljalni tekmi v zimskem pripravljalnem obdobju. Naslednjo tekmo bodo slovenski prvaki, ki se pripravljajo na tekmi 1/16 finala lige Europa proti španskemu prvoligašu Sevilli, odigrali že v sredo, ko se bodo udarili z romunskim Vasluijem.

Ne spreglejte