Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
10. 10. 2014,
14.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Agim Ibraimi Makedonija NK Maribor NK Maribor

Petek, 10. 10. 2014, 14.31

8 let

Maribor in Makedonija v skrbeh: Agim Ibraimi poškodovan

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Makedonski reprezentant Agim Ibraimi, ki si nogometni kruh služi v Mariboru, je v četrtek na kvalifikacijski tekmi z Luksemburgom odigral le polčas, nato pa zaradi poškodbe tetive končal z nastopom.

Makedonija je v četrtek težje od pričakovanega v Skopju strla odpor Luksemburga, zmagala je s 3:2, odločilni zadetek pa prek Besarta Abdurahimija dosegla v izdihljajih srečanja. Po prvem polčasu je kazalo veliko slabše, saj je Makedonija presenetljivo zaostajala z 1:2, zaradi poškodbe tetive pa je moral igro zapustiti še eden njenih najboljših igralcev Agim Ibraimi. ''Ko sem prispel v Skopje, sem začutil bolečino v tetivi, a sem bil prepričan, da bo minila. Med srečanjem pa je postajala vedno bolj neznosna, tako da sem moral zapustiti igro,'' je po dvoboju zaupal portalu PortAlb.

Z Mariborom ga čakajo pomembne tekme v 1. SNL in ligi prvakov

V petek dopoldan je odpotoval v Slovenijo na podrobnejši pregled in selektorja Boška Gjurovskega (brat Milka Djurovskega) obvestil, da ne bo mogel sodelovati na nedeljskem kvalifikacijskem srečanju proti Ukrajini. To je velik udarec za makedonsko izbrano vrsto. ''Žal mi je, da ne bom mogel pomagati soigralcem. V Ljubljani bom opravil pregled in držal pesti, da poškodba ni težje narave, saj me z Mariborom čakajo zelo pomembne tekme v domačem prvenstvu in ligi prvakov,'' je izpovedal željo Ibraimi, eden izmed ključnih posameznikov tudi v udarni enajsterici vijolic. Slovenski klubski prvaki se pripravljalo na naporno nadaljevanje sezone, v katerem jih prihodnji teden čakata dvoboja v Novi Gorici in Celju, 21. oktobra pa težko pričakovano gostovanje pri Chelseaju, ki bi lahko postregel z novim rekordom številčnosti obiska navijačev vijolic. Trener Ante Šimundža se pripravlja brez štirih članskih reprezentantov. Trije branijo barve Slovenije (Željko Filipović, Mitja Viler in Aleš Mertelj), na dvoboju proti Švici je od prve do zadnje minute dobil priložnost Kranjčan, do nadaljnjega pa ostaja tudi brez 26-letnega Makedonca z albanskimi koreninami.

Ne spreglejte