Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
30. 4. 2015,
11.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija večni derbi Ljudski vrt Prva liga Telekom Slovenije Damjan Bohar Nik Kapun

Četrtek, 30. 4. 2015, 11.14

8 let

Maribor česa podobnega ni videl že 13 let (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Maribora so v zadnjih 15 minutah napolnili mrežo Olimpije in poskrbeli za najvišjo zmago nad zmaji v Ljudskem vrtu po letu 2002. Ljubljančani so se čudili popolnemu razpadu sistema.

Maribor se je vrnil v šampionsko formo, s katero ima ogromne možnosti, da si zagotovi že 13. državno zvezdico. Na zadnjih dveh tekmah je dosegel okroglih deset zadetkov in dokazal, da je v tem trenutku v Sloveniji najboljši klub. Najljubšega tekmeca v Prvi ligi Telekom Slovenije je odpravil s 4:1, čeprav je še 15 minut pred koncem kazalo, da se bo dvoboj razpletel brez zmagovalca.

Odločila je napaka v gostujoči obrambi, ki si jo je dovolil Aris Zarifović. Vstopil je namesto poškodovanega Kenana Bajrića, edinega strelca za Olimpijo in najboljšega zmaja v Ljudskem vrtu. Ko so zeleno-beli ostali brez mladega reprezentanta, je raven njihove igre padla, Mariborčani pa so začeli iz nevarnih protinapadov sejati nevarnost pred vrati Darka Brljaka. "To je bil razpad sistema, nerazumljiv padec v igri, ki si ga ne bi smeli dovoliti. Po drugem prejetem golu smo povsem razpadli in pokazali obraz, ki ga ne bi smeli," je po bolečem porazu dejal mladi zvezni igralec Nik Kapun.

Bohar: Brez ekipe ne bi bilo zadetkov

Dolgo časa sta bila Olimpija in Maribor enakovredna tekmeca, v zadnjih 20 minutah pa je prva nerazumljivo padla. Kot prvi je to kaznoval Damjan Bohar. Občasni reprezentant je bil z dvema zadetkoma prvi junak srečanja.

"Počutim se dobro, saj sem dosegel dva zadetka. A brez ekipe ju ne bi bilo. Odigrali smo lepi akciji, tudi pri tretjem in četrtem golu (strelca sta bila Dare Vršič in Aleksander Rajčević, op. p.) je bilo vse lepo odigrano. Ekipa je odigrala fantastično. Vseh enajst igralcev, pa tudi tisti, ki so bili na klopi … Vsi so se skupaj s strokovnim vodstvom in našim občinstvom izkazali, sam pa sem nato pač izstopal z dvema goloma," se je soigralcem za odlično sodelovanje zahvaljeval Prekmurec, ki je mrežo Olimpije prvič zatresel že po osmih minutah. Mariborčani so sladko zmago posvetili navijačem, ki so bili v sredo ponovno 12. igralec. Zbralo se jih je skoraj devet tisoč, kar je imeniten obisk za Prvo ligo Telekom Slovenije.

Boharju in soigralcem so zaploskali tudi selektor Srečko Katanec, ki je dvoboj spremljal v živo, ter zimska asa Tina Maze in Peter Prevc, ki jima je NK Maribor med polčasoma namenil osrednjo pozornost na sredini igrišča in jima podaril vijoličasta dresa s pomenljivima številkama 1 in 250. Prislužila sta si ogromen aplavz.

Če Maribor suvereno koraka proti novemu naslovu, pa Olimpija ni preveč zadovoljna, saj bi lahko ostala brez Evrope. Če bi Koper osvojil pokal, bi v ligo Europa peljalo le tretje mesto v prvenstvu, Ljubljančani pa so trenutno na četrtem. "Izgubili smo tri točke, a jih bomo skušali v naslednjih tekmah dobiti nazaj. Do 70. minute smo bili zelo dobri, nato pa smo Mariboru podarili drugi gol," je Darko Karapetrović izpostavil odločilni trenutek na srečanju, ki je osrečil domači tabor in mariborskim navijačem ponudil lep razlog za slavje.

Ne spreglejte