Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 11. 2017,
14.13

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Jorge Sampaoli argentinska nogometna reprezentanca Argentina Diego Armando Maradona

Sreda, 15. 11. 2017, 14.13

6 let, 5 mesecev

Napad na selektorja Argentine

Maradona že dolgo ni bil tako besen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Diego Armando Maradona | Foto Reuters

Foto: Reuters

Legenda argentinskega in svetovnega nogometa Diego Maradona je v besu, ker je argentinska reprezentanca sinoči izgubila na prijateljski tekmi proti Nigeriji v okviru priprav na svetovno prvenstvo 2018, izjavil, da si spet želi na čelo selekcije sinjemodrih. Argentina se je pod vodstvom Jorgeja Sampaolija skozi kvalifikacije šele v zadnjem krogu prebila na SP.

"Besen sem, ker gre tudi za naš ugled v svetu, ampak mladih igralcev ne smemo kriviti. ŽELIM SE VRNITI!!!" je zapisal "zlati deček" na svojem Instagramu.

Diego Armando Maradona je svojo izjavo še podkrepil, saj je ob sporočilo prilepil lestvico vseh argentinskih selektorjev od leta 1978, ko je Argentina osvojila svetovni naslov. Le kdo je na prvem mestu te lestvice? Maradona, ki je reprezentanco vodil med letoma 2008 in 2010, in je v tem času osvojil 75 odstotkov tekem.

"Kdo je zmagal največkrat?? ... Ugotovimo skupaj," je sklenil nekdanji nogometni zvezdnik, ki je zdaj trener drugoligaške ekipe Al Fujairah v Združenih arabskih emiratih.

Dvakratni svetovni prvaki so brez pomoči Lionela Messija doživeli poraz proti Nigeriji. Vodili so z 2:0, na koncu pa izgubili kar z 2:4. | Foto: Reuters Dvakratni svetovni prvaki so brez pomoči Lionela Messija doživeli poraz proti Nigeriji. Vodili so z 2:0, na koncu pa izgubili kar z 2:4. Foto: Reuters

Argentina, ki je igrala brez prvega zvezdnika Lionela Messija, ta jo je lastnoročno popeljal na svetovno prvenstvo, je vodila z 2:0, vendar je nato v Krasnodarju v Rusiji v drugem polčasu izgubila proti Nigeriji, ki je dosegla štiri gole.

Ko je bil prvi zvezdnik svetovnega nogometa Messi v ekipi, so Argentinci v soboto prav tako v okviru priprav na SP premagali gostiteljico Rusijo z 1:0.

Maradona je bil selektor Argentine na SP 2010, kjer so se gavči poslovili v četrtfinalu. | Foto: Reuters Maradona je bil selektor Argentine na SP 2010, kjer so se gavči poslovili v četrtfinalu. Foto: Reuters

Ne spreglejte