SiolNET. Sportal Nogomet
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Manchester United pri prestopih najmanj gledal na ceno

0,04

termometer

Cristiano Ronaldo Manchester United |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Angleški nogometni velikan Manchester United je, upoštevajoč izsledke najnovejše študije švicarskega inštituta, zabeležil največjo prekoračitev stroškov prestopov v zadnjem desetletju med klubi v petih največjih evropskih nogometnih ligah, je v ponedeljek objavila nemška tiskovna agencija dpa.

Izdatek rdečih vragov za 33 prestopov med julijem 2012 in novembrom 2021 je bil za 238 milijonov evrov višji od ocenjene skupne vrednosti teh igralcev pred njihovim prestopom po statističnem modelu, ki ga je razvil nogometni observatorij na Mednarodnem centru za raziskave v športu CIES v Švici. CIES je ustanovila Mednarodna nogometna zveza (Fifa) v sodelovanju z univerzo in lokalnimi oblastmi v Neuchatelu.

Raziskovalci nogometnega observatorija ugotavljajo, da sta naslednja kluba za Unitedom, ki pri prestopih nista gledala na astronomske vrednosti italijanski Juventus in francoski Paris Saint-Germain, s presežkom 234 milijonov oziroma 162 milijonov evrov v primerjavi z ocenjenimi vrednosti prestopov.

Angleški premierligaš Aston Villa je zabeležil drugo največjo prekoračitev med angleškimi klubi s 149 milijoni evrov, sledi mu londonski Chelsea s 135 milijoni evrov.

Med 36 klubi, ki so za sklenitev ocenjenih poslov vložili manj denarja, kot je bilo pričakovano, so bili le trije člani elitnega angleškega prvenstva, na podlagi česar je mogoče ugotoviti pomembno vlogo angleških prvoligašev pri višanju vrednosti prestopov igralcev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin