Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
6. 3. 2016,
7.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Miha Zajc

Nedelja, 6. 3. 2016, 7.30

8 let

Malo je manjkalo in mladenič bi se vpisal v zgodovino

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Mladi as Olimpije Miha Zajc je to, da je prihodnost slovenskega nogometa, dokazal tudi na derbiju v Mariboru, pa čeprav ni zadel.

A bi lahko. Ni manjkalo veliko in poskrbel bi za trenutek, ki bi bil zapisan v zgodovino derbijev. Mojstrovina, s katero se je sredi drugega polčasa znebil nekdanjega dolgoletnega reprezentančnega branilca Marka Šulerja in se znašel v priložnosti, a zgrešil, bi se za vedno vtisnila v spomin vsakega pravega nogometnega navdušenca. To bi bil gol, ki se ga ne bi sramovali niti največji svetovni mojstri nogometa.

"To je bila res lepa akcija vse do njenega konca, ki se ni izšel, tako kot bi se moral. Nisem zadel, a nič zato. Gremo naprej. Na naslednji tekmi bomo zmagali," se je po tekmi sijajne akcije spomnil Miha Zajc, ki je bil kljub vsemu zadovoljen z razpletom derbija z Mariborom. Po remiju brez zadetkov so Ljubljančani namreč ohranili prednost šestih točk na vrhu lestvice.

"Lahko smo zadovoljni s točko. V Maribor smo prišli po pozitiven rezultat in ga dosegli. Tekma je bila zelo čvrsta, obe ekipi sta pokazali odlično taktično igro. Za nami je zahteven izpit, ki smo ga prestali," je dejal Šempetrčan, ki ga je navdušila tudi navijaška kulisa v Ljudskem vrtu.

"Poln štadion, vzdušje je bilo sijajno. Takšno, kot mora biti na derbiju. Čestital bi naši navijaški skupini Green Dragons, ki ni poskrbela za noben izgred. Naši navijači so odlično navijali, prišli v velikem številu in nam pomagali do točke," je najzvestejše pripadnike Olimpije pohvalil 21-letni vezist.

To je bil zanj kljub mladosti že enajsti večni derbi. Najlepše spomine ima na zadnje gostovanje v Mariboru, ko je s soigralci lani poleti zmagal s 3:0.

"Tokrat je bilo malo težje, saj je Maribor pred derbijem zamenjal trenerja. Prišel je Darko Milanič, ki je vnesel nov obraz ekipe, zato smo se težje pripravili. Mislim, da smo lahko zadovoljni. Škoda je le, da nismo bili najbolj učinkoviti pri priložnostih, ki smo jih imeli," je povedal mladi as Olimpije, ki ga, če bo nadaljeval z igrami, kot jih kaže v zadnjem času, verjetno kmalu potrkal na vrata članske reprezentance.

Na naslednjih tekmah bo veliko lažje

Zdaj že pogleduje proti naslednjim preizkušnjam, ki so pred Olimpijo. Ljubljančane v naslednjih dveh prvenstvenih krogih čakata domači tekmi s Celjem in velenjskim Rudarjem.

"Mislim, da nam bo na naslednjih tekmah lažje, saj sta zdaj za nami dve težki preizkušnji. Proti Kopru smo zmagali, v Mariboru remizirali, cilja smo izpolnili. Iz tekme v tekmo bomo boljši. Za zdaj še nismo pravi, a bomo," je z za navijače zagotovo spodbudnimi besedami zaključil nogometaš, ki je Olimpiji v prejšnjem krogu z golom zagotovil tri točke, med boljšimi, če ne celo najboljši pa je bil tudi na sobotnem derbiju.

Ne spreglejte